|
Semavi
|
 |
« : 22 Haziran 2007, 16:41:58 » |
|
"Eğer Allah, insanları zulümleri yüzünden cezalandıracak olsaydı, yeryüzünde hiçbir canlı bırakmazdı. Fakat onları takdir edilen bir müddete kadar erteliyor. Ecelleri geldiği zaman onlar ne bir saat geri kalabilirler ne de öne geçebilirler." (Nahl, 16/61)
"Eğer Allah,yaptıkları yüzünden insanları (hemen) cezalandırsaydı, yeryüzünde hiçbir canlı yaratık bırakmazdı. Fakat onları belirtilmiş bir süreye kadar erteliyor. Vakitleri gelince (gerekeni yapar). Kuşkusuz Allah, kullarını görmektedir." (Fâtır, 35/45)
"Kendilerini temize çıkaranları gördün mü? Hayır, Allah dilediğini temize çıkarır ve hiç kimse kıl payı kadar haksızlık görmez. "Bak nasıl da Allah üzerine yalan uyduruyorlar; apaçık bir günah olarak bu yeter!" (Nisa, 4/49-50)
"Nuh dedi ki:) Ben size, 'Allah'ın hazineleri benim yanımdadır' demiyorum, gaybı da bilmem. 'Ben bir meleğim' de demiyorum. Sizin gözlerinizin hor gördüğü kimseler için, 'Allah onlara asla bir hayır vermeyecektir' diyemem. Onların kalplerinde olanı Allah daha iyi bilir. Bunu yaptığım takdirde ben gerçekten zalimlerden olurum." (Hud, 11/31)
"İşte âhiret yurdu; biz onu, yeryüzünde yücelik ve bozgunculuk dilemeyenlere veririz. Akıbet takva sahiplerinindir." (el-Kasas, 28/83)
"Arkadan çekiştirmeyi, yüze karşı eğlenmeyi adet edinen herkesin vay haline! O ki, mal toplamış ve onu sayıp durmuştur." (el-Hümeze, 104/1-2)
"Mallarını Allah yolunda harcayıp da arkasından başa kakmayan, eza vermeyen kimseler var ya, onların mükafatları Allah katındadır. Onlar için korku yoktur, üzüntü de çekmeyeceklerdir. "Güzel söz ve bağışlama, arkasından eza gelen sadakadan daha iyidir. "Ey iman edenler! Allah'a ve ahiret gününe inanmadığı halde malını gösteriş için harcayan kimse gibi, başa kakmak ve eza vermek suretiyle, yaptığınız hayırlarınızı boşa çıkarmayın...." (el-Bakara, 2/262-264)
"Asra yemin olsun ki, insan gerçekten ziyan içindedir. Bundan ancak iman edip salih ameller işleyenler, birbirlerine hakkı ve sabrı tavsiye edenler müstesnadır." (el-Asr, 103/1-3)
|