Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: tövbe etmek  (Okunma Sayısı 332 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
crescent
Tecrübeli Üye

« : 17 Temmuz 2007, 14:50:03 »

Abdullah b. Mesûd (r.a.) şöyle anlatır:
Ben, Abdullah hasta iken onu ziyaret etmek maksadıyla yanına girdim. Kendisi bize biri kendinden, biri de Allah Resulü'nden olmak üzere iki hadis söyledi: Allah Resulü'nü (a.s.) şöyle buyururken işittiğini söyledi: "Muhakkak Allah mümin kulunun tövbesi sebebiyle şu kimseden daha fazla sevinir: Öyle bir kimse ki çorak bir arazide devesi ile birlikte bulunuyor. Devesinin üzerinde yiyeceği ve içeceği vardır. Derken uyuya kalır. Uyandığında bir de bakar ki devesi gitmiş. Devesini aradı. Nihayet kendisine şiddetli bir susuzluk erişti. Sonra kendi kendine: Artık ben ilk bulunduğum yere döneyim de orada ölünceye kadar uyuyayım dedi. Gitti, ölmek üzere başını kolunun üzerine koydu. Bir aralık uyandı. Bir de baktı ki devesi yanıbaşında. Bütün azığı, yiyeceği ve içeceği de devenin üzerinde! İşte Allah mümin kulunun tövbesine bu kimsenin devesini ve azıklarını bulması anındaki sevincinden daha fazla sevinir." (müslim)

aysenur
Uzman Moderator
Uzman Üye

--Her Nefis oLumu TadacaktIr--

« Yanıtla #1 : 18 Temmuz 2007, 06:27:37 »

tovbe etmek gercekten onemli,,,eline saglik kardesim,,

¯¨´*·~-.¸¸,.-~*´¨AyseNuR_)-,.-~*´¨¯¨`*·~-.¸
crescent
Tecrübeli Üye

« Yanıtla #2 : 18 Temmuz 2007, 18:19:23 »

saolasın

istikbal
Aktif Üye
**

« Yanıtla #3 : 16 Mayıs 2008, 08:53:02 »

Tövbe günahlardan arınmak, tövbe yaptığı hatalara geri dönmemek, tövbe nefsinin kendine hoş gösterdiği bütün malayani vede günahları terk etmek. tövbe eski alışkanlıkları terk edip ehli iman olmak .tövbe kötülüklerden ve kötü arkadaşlardan kurtulmak .tövbe istikamet üzere olmak, onun için tövbe çok önemli bir ibadet. çünkü tövbe ihlaslı ve erdemli gerçek bir kul olmaktır ,onun içinde rabbimizin arzu ettiği ideal kul, böylesine yaşayabilen bir kuldur,ALLAHIM bizleride bu mimval üzere yaşayan kullar zümresine dahil eylesin ,AMİİİN 
Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: