Peygamber Aleyhi's-selam'dan üç Açiklama

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
23 Mayıs 2012, 20:22:56
12203 Mesaj 2639 Konu Gönderen: 1918 Üye
Son üye: isimbayz
Maneviyat.com  |  İLİM MECLİSİ  |  Peygamberimiz (sav) ve Ashabı Kiram  |  Yazılar  |  Peygamber Aleyhi's-selam'dan üç Açiklama 0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1]
Gönderen Konu: Peygamber Aleyhi's-selam'dan üç Açiklama  (Okunma Sayısı 395 defa)
ece
Ziyaretçi
« : 06 Mayıs 2008, 23:38:22 »

Peygamber Aleyhi's-selam'dan sizlere üç konu hakkında açıklama nakletmek istiyorum...

Birincisi,"SABIR"konusunda...

Muaz bin Cebel (r.a) naklediyor bizlere bu açıklamaları:

"Resulullah salla'llahu aleyhi ve sellem bir adamın şöyle dua ettiğini işitti:

- Allah'ım senden SABIR isterim!..

- Sen Allah'dan BELA istedin!.. AFİYET iste!..

Bu çok önemli bir uyarı... Resul Aleyhi's-selam'ın bize işaret ettiği gerçek şu:Bir insan Allah'tan SABIR istediği zaman,farkında olmadan demektir ki,"bana bela ver de sabredeyim"...İşte bunun için SABIR istemeyi men ediyor Resul-i Ekrem ve onun yerine AFİYET iste diyor!..

* * *

Gelelim ikinci uyarıya:

"Gene bir adamın dua ettiğini duydu Resulullah salla'llahu aleyhi ve sellem,şöyle diyordu:

- Ya Zel Celali vel İkram...

Buyurdu ki:

- Sana icabet edildi...İste istediğini!..

Burada da, dua sırasında,"Zel Celali vel İkram" ismiyle duaya başlamanın faydasına işaret ediliyor ve bu kelimenin zikrinin getireceği faydalar konusunda uyarılıyoruz...

* * *

Ve üçüncü açıklama...

Resulullah salla'llahu aleyhi ve sellem bir adamın dua ettiğini işitti, şöyle diyordu:

- Allah'ım, senden nimetin tamamını isterim!..

Sordular:

- Nedir nimetin tamamı ki?..

Adam cevab verdi:

- Ben bir duada bulundum...Ve bu dua sebebiyle hayır beklerim...(nimeti nasıl tamam olur bilemiyorum

Açıkladı Resulullah salla'llahu aleyhi ve sellem:

- Nimetin tamam olması, cehennemden kurtuluş ve cennete giriştir!..

<!-- / message --><!-- ADSENSE BAÅžLANGICI -->
Sayfa: [1]
Maneviyat.com  |  İLİM MECLİSİ  |  Peygamberimiz (sav) ve Ashabı Kiram  |  Yazılar  |  Peygamber Aleyhi's-selam'dan üç Açiklama « önceki sonraki »
    Gitmek istediÄŸiniz yer: