Öylesine bir Yazı!!!

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
23 Mayıs 2012, 20:21:41
12203 Mesaj 2639 Konu Gönderen: 1918 Üye
Son üye: isimbayz
Maneviyat.com  |  İLİM MECLİSİ  |  Tasavvuf  |  Yazılar  |  Öylesine bir Yazı!!! 0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1]
Gönderen Konu: Öylesine bir Yazı!!!  (Okunma Sayısı 831 defa)
ene_meczub
Ukab
Admin Yardımcısı
Aktif Üye

« : 03 Eylül 2009, 18:17:04 »

Ä°nsan henüz anne karnındayken başını koyar secdeye. Elleri kulak hizasındadır sanki iftitah tekbirini almakta. Åžu hayat, insanın Rahmanın huzurunda durduÄŸu ÅŸu hayat. Ömürlük bir kıyamdır. Seni yaratanın zati varlığının karşısında, yüce yaratıcının kudret ve azametini temaÅŸa ederken, kul sanki durmaktadır kıyamda.

Ä°ÅŸte o kudret ve azamet karşısında eÄŸilmeyecek başı neylersin behey gönül? EÄŸil eÄŸilde rukuya var. Kaldır başını Rabb'in sana ne diyor, duy ve dinle, tesbih et onu, coÅŸ ve tekbir getir ey gönül!!!

Her coÅŸkun gönül fırtınalı bir deniz gibidir. Her fırtınalı denizdeki hırçın dalga, başını sahilde secdeye vurur. Gel ÅŸimdi secde vaktidir ey gönül. Uzat başını topraÄŸa, ismail nebi misali itaat et.

Evet kıymetli kardeÅŸlerim. Allah'a (c.c) kulluk odur ki, 24 saat içerisinde Hakk'ın (c.c) rızasına muhalif tek bir nefes almamak. Bu anlayış, seyyidimiz, senedimiz, altın silsilenin yedinci halkası Ebul Hasan Harkani hazretlerinin dilinden ÅŸu ÅŸekilde ifade edilir:

HaÅŸaki senin hükmüne, isyan edeyim
      Yahut senin rızanın hilafına, bir nefes vereyim
      Bana yüz göz bebeÄŸi daha lazımdır.
      Ta ki böylesi bir günde, sana kurban edeyim.

Namazdaki kıyamımız, hayat aleminde Allah'ın (c.c) huzurunda takınmamız gereken edebi bize öğretir. Bu idraki yakalayan kul, tıpkı namazdaki gibi saygıyla eÄŸilir, sanki rukû bize bunu öğretir. Bu anlayıştaki kul, bir ömür boyu Rabbinden gelene eyvallah der, tıpkı namazda başın secdeye konduÄŸundaki an gibi. Kurbanlıkların baÅŸlarını uzatması misali, kulda Rabbine böylece, itaat tepsisinde başını boynunu uzatır.

Canını, cananına kurban adar.

Selam olsun, canını, cananına kurban adayanlara.

Canım kurban olsun senin yoluna, Adı güzel kendi güzel Muhammed
Gel şefaat eyle kemter kuluna, Adı güzel kendi güzel Muhammed
Sen Hak peygambersin şeksiz gümansız, Sana uymayanlar gider imansız.
Aşık yunus neyler dünyayı sensiz, Adı güzel kendi güzel Muhammed
fanidünya
Aktif Üye
**

« Yanıtla #1 : 03 Eylül 2009, 18:56:42 »

MaÅŸallah.Siz mi yazdınız?  Fakat baÅŸlık uymamış öylesine bir yazı olmasa gerek : )

Cehalet felakettir, amelsiz ilim ise vebal! Silkinelim, atalet ve cehaleti yenelim.

Prof. Dr. Mahmud Es'ad COÅžAN (Rh.A)
ene_meczub
Ukab
Admin Yardımcısı
Aktif Üye

« Yanıtla #2 : 03 Eylül 2009, 19:03:37 »

evet, öylesine biz yazdık...

fanidünya
Aktif Üye
**

« Yanıtla #3 : 04 Eylül 2009, 00:16:23 »

Özür dilerim haddim olmayaraktan düşüncemi söyledim ama şu sebepten oldu: ) Yazı güzel ve içeriğide güzel ve anlamlı o yüzden bu yazıya öylesine bir yazı denmesine gönlüm razı olmadığı içindi.İçinizden geldiği gibi yazmışsınız ve paylaşmışsınız teşekkür ederiz.

Cehalet felakettir, amelsiz ilim ise vebal! Silkinelim, atalet ve cehaleti yenelim.

_selma_
Editör
Aktif Üye

« Yanıtla #4 : 04 Eylül 2009, 00:29:41 »

evet bende katılıyorum efruza, bu yazı çok güzel ve anlamlı bir yazı bizimle paylaştığınız için teşekkürler.

ene_meczub
Ukab
Admin Yardımcısı
Aktif Üye

« Yanıtla #5 : 04 Eylül 2009, 11:11:02 »

Cümleten s.a ve hayırlı cumalar.

Estağfirullah, özür dileyecek bir şey yok ... Cümleten beğendiğinize sevindim. Elbetteki insanlar fikirlerini söyleyecekler. Ben şahsen buraya bir yazı koymuşsam ve başkasına aitse mutlaka kaynak veriyorum, bu konuda çok hassasım. Eğer burada bir metin paylaşmışsam ve kaynak vermemişsem, türkçesi kırık dökük ve imla hatalarıyla doluysa Gülümseme o yazı mutlaka bana aittir. Paylaştığım yazılarda da, sıradan alışıla gelmiş başlıklar kullanmaktan ziyade, ilgi ve dikkat çekecek, bazende başlığa bakıp okuyan insanın, metni daha dikkatli okuması için, metin ve başlık arasında bağlantı olmayacak bir başlık kullanıyorum.

Ne bileyim böyle birazda esprili oluyor gibi geliyor bize.

Allah'a (c.c) emanet olunuz.   

fanidünya
Aktif Üye
**

« Yanıtla #6 : 05 Eylül 2009, 02:30:13 »

Aleyküm selam.Teşekkür ediyoruz açıklama yaptığınız için vaktinizi aldık.: )Sizde Allah'a emanet olunuz.

visal
Ziyaretçi
« Yanıtla #7 : 23 Ekim 2009, 10:15:31 »

MaÅŸallah, Barekallah
Sayfa: [1]
Maneviyat.com  |  İLİM MECLİSİ  |  Tasavvuf  |  Yazılar  |  Öylesine bir Yazı!!! « önceki sonraki »
    Gitmek istediÄŸiniz yer: