Merhaba,
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
üye olun
.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse
buraya tıklayın
.
21 Kasım 2008, 10:29:04
Ana Sayfa
Yardım
Ara
Takvim
Giriş Yap
>
İlim Bölümü
>
Kur'an-ı Kerim
>
Yazılar
>
Ölüm Var ölüm, ölünde Görün"
Sayfa: [
1
]
« önceki
sonraki »
Yazdır
Gönderen
Konu: Ölüm Var ölüm, ölünde Görün" (Okunma Sayısı 108 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
yaAqsa
Ast Moderatör
Daimi Üye
Ölüm Var ölüm, ölünde Görün"
«
:
17 Haziran 2008, 10:31:22 »
ÖLÜM VAR ÖLÜM, ÖLÜNDE GÖRÜN"
Ölümle ilgili pek çok insanın bilmediği bir sırrı Allah(cc) Kur'an'da haber verir.
Bu sır, insanın gerçek ölüm şeklinin, yani ölüm anında gördüklerinin, dışarıdan diğer insanların gördükleri ile aynı olmadığıdır.
Allah , ölüm anındaki insanın çevresindekilerin şahit olduklarından farklı olayları yaşadığını âyetlerde şöyle bildirir:
Hele can boğaza gelip dayandığında, ki o sırada siz (sadece) bakıp durursunuz. Biz ona sizden daha yakınız, ancak görmezsiniz.
(Vakıa Sûresi, 83-85)
İNKARCILAR'ın ÖLÜMÜ
Allah'ın ölüm anıyla ilgili bildirdiği bir başka sır ise, insanların göremedikleri bu anlarda inkârcıların çok büyük bir korku ve ızdırap yaşadıklarıdır. Allah (cc) , bunu âyetlerinde şöyle bildirir:
Allah'a karşı yalan uydurup iftira düzenden veya kendisine hiçbir şey vahyolunmamışken "Bana da vahy geldi" diyen ve "Allah'ın indirdiğinin bir benzerini de ben indireceğim" diyenden daha zalim kimdir? Sen bu zalimleri, ölümün 'şiddetli sarsıntıları' sırasında meleklerin ellerini uzatarak onlara, Allah (cc) "Canlarınızı (bu kıskıvrak yakalanıştan) çıkarın, bugün 'a karşı haksız olanı söylediğiniz ve O'nun âyetlerinden büyüklenerek (yüz çevirmeniz) dolayısıyla alçaltıcı bir azabla karşılık göreceksiniz" (dediklerinde) bir görsen...
(
Enam Sûresi, 93)
Onların malları ve evlatları seni imrendirmesin;
bunlarla, ancak onları dünyada azaplandırmak ve canlarının onlar inkâr içindeyken zorluk içinde çıkmasını istiyor
.
(Tevbe Sûresi, 85)
Allah'ın Kur'an'da bildirdiği bu sırra göre, inkâr eden bir insan yatağında huzur içinde ölmüş gibi görünebilir.
Ölümü sırasında hiçbir acı çekmediği, zorluk yaşamadığı, yavaşça gözlerini kapattığı zannedilebilir.
Oysa , inkârcının ölümünün büyük ızdıraplar ve zorluklar içinde olduğunu bildirmektedir. Ölüm meleklerinin inkârcıların canlarını alış şekilleri ise âyetlerde şöyle bildirilir:
Öyleyse melekler, yüzlerine ve arkalarına vura vura canlarını aldıkları zaman nasıl olacak? İşte böyle; çünkü gerçekten onlar, Allah'ı gazablandıran şeye uydular ve O'nu razı edecek şeyleri çirkin karşıladılar; bundan dolayı (Allah) amellerini boşa çıkardı.
(
Muhammed Sûresi, 27-2
Melekleri, onların yüzlerine ve arkalarına vurarak, "Yakıcı azabı tadın" diye o inkâr edenlerin canlarını alırken görmelisin. Bu, ellerinizin önceden takdim ettiği işler yüzündendir. Yoksa şüphesiz kullara zulmedici değildir. (
Enfal Sûresi, 50-51)
MÜ'MİNLER'in ÖLÜMÜ
İnkârcıların bu zorlu ölümlerinin aksine müminlerin ölümleri çok kolaydır.
Örneğin; inkârcıların tam aksine, Peygamber'le birlikte savaşa çıkan ve savaşta hançerlenerek öldürülen bir mümin, aslında çok huzurlu ve korku duymadığı bir ölüm anı yaşar.
Allah'ın âyetinde bildirdiği gibi, onların canları yumuşakça çekilip alınacaktır ve onlar melekler tarafından selam ve müjde ile karşılanacaklardır.
Allah (cc), müminlerin ölümlerinin nasıl olacağını âyetlerinde şöyle bildirmiştir:
Ki melekler, güzellikle canlarını aldıklarında, "Selam size" derler. "Yaptıklarınıza karşılık olmak üzere cennete girin."
(Nahl Sûresi, 32)
Ey Sevgili..!
En Sevgili..!
Uzatma dünya sürgünümü benim...
hüsna
Pasif Üye
Ynt: Ölüm Var ölüm, ölünde Görün"
«
Yanıtla #1 :
18 Ağustos 2008, 08:46:01 »
paylaşım için teşekkürler. Allah ölümü kolay olanlardan eylesin
"Her nefis ölümü tadacaktır. (Sonunda) ancak bize döndürüleceksiniz." (Enbiya/35)
smeyra
Ast Moderatör
Daimi Üye
«
Yanıtla #2 :
18 Ağustos 2008, 16:50:33 »
allah razı olsun..
allahu teala bizlerede imanla ölmeyi nasip etsin...
Müslümanlar fikir farklarına rağmen, işbirliği yapmasını öğrenmek mecburiyetindedirler. MEC
istikbal
Aktif Üye
«
Yanıtla #3 :
21 Ekim 2008, 16:21:12 »
Ne derece doğru bilmiyorum ama, anlatılan bir olayı buruya gündeme getirmek istiyorum ,çünkü tamda bu iman ile ölebilme durumuna eş değer bir olay , tanıdık simalardan birisi kabeyi muzzamayı taaf ederken, sadce kalbi duasında YARABBİ SON NEFESİMDE İMAN İLE GÖÇMEMİ NASİP EYLE DİYE DUA EDİP DURURMUŞ, BAŞKA HİÇ BİR ARZUSU YOKMUŞ , TAAF SONRASI ONUN DUASININ MAKBULİYETİNİ BİLDİĞİNİ ZANNEDEN BİR HACI ARKADAŞI, BELKİ BENDE ONUN GİBİ DUA EDERSEM KABUL OLUR DÜŞÜNCESİ İLE ,-EFENDİM ,SİZ TAAF ESNASINDA VEYA HALİL İBRAHİM MAKAMINDA, NASIL BİR DUA YAPTIYSANIZ LÜTFEN BANADA ÖĞRETİNDE BENDE AYNİ DUADAN istifade edeyim dediğinde .- a güzel kardeşim ben sadece son nefesimi iman ile verebilmek için dua ediyorum, başkada bir duam yok benim değince , hacı arkadaşı- a efendi sizdemi imanınızı muhafaza edememe korkusu ile yaşıyorsunuz ,hayret doğrusu dediğinde , efendinin anlattıkları gerçekten hayret verici idi -,bak arkadaşım bizim yöremizdeki camimizin bir yanık sesli müezzini vardı o güzel sedası ile bizlere yıllarca ezan okudu, namaz kıldırdı , nihayet hastalandı, ve ölüm döşeğinde olduğunu öyrenip yanına vardık, kendinde değildi garibim derin derin soluyorduki, birden uyandı, ve KURANI KERİMİ istedi ,bizler sevindik, ve hay maşallah bak, son anında kuranı okuyarak gitmek istiyor zahir dedik, ama yanılmışız kuranı getirdiler ve hafif doğruldu ,şahit olun dedi ben bu kitabı inkar ediyorum, dedi ve gitti(ÖLDÜ) O GÜN BU GÜN ŞAHSEN BENİ BİR KORKU SARDI DOSTUM , ya bende o halde ölürsem korkusu onun için benim tek dileğim son nefesimi iman ile EŞHEDÜ ELLAİLAHE İLLALLAH MUHAMMEDERESULULLAH DİYEREK VERMEK İSTİYORUM DEDİ bu naciz kardeşinizde ayni korku ile yaşıyor, ve ayni duayı yapıyorum ,ALLAHIM iman ile göçmemi nasib eylesin Amiin,
Sayfa: [
1
]
Yazdır
« önceki
sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:
Gitmek istediğiniz yer:
-----------------------------
Hoş Geldiniz
-----------------------------
=> Hakkımızda