Mehmed Zahid Kotku Hoca Efendi'den iftar duaları..

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
11 Åžubat 2012, 20:11:26
12196 Mesaj 2632 Konu Gönderen: 1918 Üye
Son üye: isimbayz
Maneviyat.com  |  İLİM MECLİSİ  |  İbadet, Dua & Zikr  |  Yazılar  |  Mehmed Zahid Kotku Hoca Efendi'den iftar duaları.. 0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1]
Gönderen Konu: Mehmed Zahid Kotku Hoca Efendi'den iftar duaları..  (Okunma Sayısı 928 defa)
tebrizi
Aktif Üye

Onlar,boş söz (ve iş)lerden yüz çevirirler..(23/3)

« : 13 AÄŸustos 2010, 20:59:50 »

Ramazanda İftarda Okunacak Dua:

Allahümme ya vası’al mağfireti iğfirli,Allahümme leke sumtü ve bike amentü ve aleyke tevekkeltü ve ala rızkıke eftartü, ve savm’il-ğadi min şerri Ramazane neveytü fağfirli ma kaddemtü ve ma ahhertü,El-hamdü lillah’il-lezi e’aneni fe sumtü ve razakani fe eftartü.

Manası:

(Ey mağfireti geniş olan Allah’ım! Beni bağışla Allah’ım! Senin rızan için oruç tuttum.Sana inandım.Sana dayandım.Verdiğin nimetle oruç açtım.Ramazanın yarınki gün orucuna niyet ettim.Önceden işlediğim,ileride işleyeceğim günahlarımı affet.Yardımı sayesinde oruç tuttuğum,rızkıyla iftar ettiğim Allah’a hamd olsun.)

İftardan Sonra Okunacak Dua:
(Evvela bir Yasin-i şerif okumalı)

Allahümme sellimni li Ramazane ve sellim Ramazane li ve sellimhu minni mütekabbelen.

Manası:

(Allahım! Beni Ramazan için,Ramazanı da benim için selametli kıl.Onu, kabul edilmiş olarak benden razı eyle.)

Amin…

(Seçme Dualar ve Sıkıntılardan Kurtuluş
Seha NeÅŸriyat)

Derleyen:

MEHMED ZAHİD KOTKU

"Kul oldum,kul oldum,kul oldum!Ben Sana hizmette iki büklüm oldum.Kullar azad olunca şad olur;ben Sana kul olduğumdan dolayı şad oldum"
(Mevlana)
Sayfa: [1]
Maneviyat.com  |  İLİM MECLİSİ  |  İbadet, Dua & Zikr  |  Yazılar  |  Mehmed Zahid Kotku Hoca Efendi'den iftar duaları.. « önceki sonraki »
    Gitmek istediÄŸiniz yer: