Lütfen Dikkat Edelim!!

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
23 Mayıs 2012, 19:24:47
12203 Mesaj 2639 Konu Gönderen: 1918 Üye
Son üye: isimbayz
Maneviyat.com  |  İLİM MECLİSİ  |  Peygamberimiz (sav) ve Ashabı Kiram  |  Yazılar  |  Lütfen Dikkat Edelim!! 0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1]
Gönderen Konu: Lütfen Dikkat Edelim!!  (Okunma Sayısı 400 defa)
ece
Ziyaretçi
« : 06 Mayıs 2008, 23:34:57 »

<!-- / icon and title --><!-- message -->
Zikir olsun salavat olsun, Arabi nazımla güzelce telaffuz edilmesi ibadettir.
Mesala hadis-i şerifte Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurmuştur:
" Kim bir yazıda Benim üzerimde salavat getirirse, ismim o kitabda devam ettiği müddetçe melekler yazana istiğfar etmekten ayrılmazlar. "
Bazı gafil insanlar, yazılarında (S.A.V.) yazıyorlar. Bu doğru değildir. En azından sahibini bu sevabdan mahrum kılar.
Nitekim Hafız İbnu Sulah diyor ki:
" Bazı gafil insanlar, yazı yazmak esnasında Peygamberin ismini yazarlarken cimrilik veya tembelliğe kapılarak avam talebeleri gibi sallallahu aleyhi ve sellem yerine " salalem " yazmaktadırlar. Bu doğru değildir."
Türkçemizde de telifçiler, yazarlar, bu belanın dolusuna yakalanarak (S.A.V.) yazmaktadırlar. Ne tuhaf !..
İmam Şa'rani diyor ki:
" Böyle yazanlar, ya cimriliğe kapılmış, mürekkeb ve ve kağıdı kadar Peygamberi sevmemiş, ya tembelliğe yakalanmış, parmaklarının yorulmasından vazgeçmiş, dolayısıyla O Habib-i A'zam'ı sevmemiş.
Yahud da " Kim bir yazıda Benim üzerimde salavat getirirse, İsmim o kitabda devam ettiği müddetçe melekler yazana istiğfar etmekten ayrılmazlar." mealindeki hadis-i şeriften gafil kalmıştır.

İktibas: DUA, sayfa :115 / 116 İsmail Çetin (kuddise sirruh) Dilara Yayınları

"Kim bir yazıda Benim üzerimde salavat getirirse, ismim o kitabda devam ettiği müddetçe melekler yazana istiğfar etmekten ayrılmazlar. " Hadis-i serîf

Sevapdan mahrum kalmamak ve O'na yakışır ümmet olmak adına üşenmeyelim ve biraz daha dikkat edelim lütfen ! ! !
Allah râzı olsun, dikkat edenlerden!!
Sayfa: [1]
Maneviyat.com  |  İLİM MECLİSİ  |  Peygamberimiz (sav) ve Ashabı Kiram  |  Yazılar  |  Lütfen Dikkat Edelim!! « önceki sonraki »
    Gitmek istediÄŸiniz yer: