iki insan

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
23 Mayıs 2012, 18:13:07
12203 Mesaj 2639 Konu Gönderen: 1918 Üye
Son üye: isimbayz
Maneviyat.com  |  İLİM MECLİSİ  |  İbadet, Dua & Zikr  |  Yazılar  |  iki insan 0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1]
Gönderen Konu: iki insan  (Okunma Sayısı 1117 defa)
faik 29
Aktif Üye
**

« : 31 Mayıs 2008, 16:21:42 »

SİZE İKİ İNSANDAN YAÅžANMIÅž OLAYLARINI ANLATACAGIM   1.CISI  ALEVI BİR ARKADAÅž  GENÇLİK YILLARINDA TANIÅžIP ÇOK İYİ ARKADAÅžLIK KURDUK  BU KİŞİ YETİŞME TARZIYLA BİZE TERSTİ HER TÜRLÜ YOL VARDI AMA ÇOK İYİ ARKADAÅžTI BİZ ONA BU YOLUN YANLIÅž OLDUGUNU ANLATMAYA BAÅžLADIK  VE ZAMANLA ONU İSLAMA YAKINLAÅžMAYA BAÅžLADI  M KEMAL MAH AYRILINCA KENDİNİ TAM MANASIYLA ALLAHA TESLİM ETTİ EVLENDİ  BİR GÜN RÜYASINDA PEYGANBERİMİZİ GÖRDÜGÜNÜ ANLATTI BIR HATA YAPTIGI ZAMAN HEMEN UYARILIYOR  DU NAMAZA NAMAZ KATIP KILIYORDU  .2Cİ ARDAÅž ISE TAM TERSİ 12 YAÅžINDAN İTİBAREN CAMİDEN ÇIKMAZDIK OLURDUK CAMİ BİZDEN SORULURDU  YILLAR GEÇTİ EVLENDİK 2 YIL ARAYLA O ISE  EVLİLİK YILINA  KADAR      HİÇ GÜNAHLA UGRAÅžMADI İÇKİ KUMAR KAGIT ZİNA  KISACA ALLAHIN YASKLADIGI  HAERŞİYİ YAPMADI  AMA ŞİMDİ O GİTTİ YERİNE AGZI BOZUK NAMAZI TAM KILMAYAN  ASİ SİNİRLİ  BİRİ OLDU EŞİDE NAMAZ KILMIYOR BUDA BÖYLE BİRİ     ŞİMDİ SORUYORUM 1.  ARKADAÅžMI ALLAH KATINDA DAHA İYİ   YOKSA 2Cİ ARKADAÅžMI
istikbal
Aktif Üye
**

« Yanıtla #1 : 31 Mayıs 2008, 18:16:06 »

akibet hayır her şey hayır diye bir söz vardır ALLAHIM bir insanın akibetini hayır eyledimi önceki hatalar silinir gider akibet hayır olmayıncada işte ikinci arkadaşl gibi didinir gider
aysenur
Aktif Üye

--Her Nefis oLumu TadacaktIr--

« Yanıtla #2 : 01 Haziran 2008, 05:07:53 »

tabiki birincinin durumu iyi oluyo bu durumda cunki tevbe ettiyse icten rabbim gunahlarini siler abimin dedigi gibi..rabbim herseyin hayirlisini versin bizi dogru yoldan ayirmasin

¯¨´*·~-.¸¸,.-~*´Eğer Sizi Üzen Kişilere Halâ Selam
                                Verebiliyorsanız..
 Bu Vicdanınızın Sadaka'sıdır..¨-,.-~*´¨¯¨`*·~-.¸
Narkisos44
Pasif Üye

« Yanıtla #3 : 11 Ocak 2009, 20:30:13 »

Arkadaşım sana yetişme tarzıyla ters olan herkesi düzeltiyor musun her yol vardı ne demek, bu her yol vardıyı neden Alevilikle ilişkilendiriyorsun, sana her yolu olan binlerce sünni sayabilirim değil mi bunu çok iyi biliyorsun.. hacı bektaşı velinin bir sözü var senin yazdıklarına iyi bir cevap olur diye düşünüyorum...her şeyden önce için temiz olacak, peki şu hüseyin üzmez'e bir cevap ver bakalım, ne olur bu adamın akibeti herkese soruyorumm...

Dinine dizinle değil, gönlünle bağlan...

karanligin ortasinda
Pasif Üye

« Yanıtla #4 : 15 Ocak 2009, 03:21:02 »

aslinda kardesimiz bir model gosterdi bize,,,ilk bakista teshis koyma modeli birini gorur gormez once kiyafetinden sonra fikirlerinden  pay bicer bicer  biceriz,,,,,,O guzeller guzeli Peygamberimizin dedigini unutmusuz,,3 seyi yasamak lazim,,neydi 1-yol arkadasligi,2-para mevzu,ticaret 3-birgece birlikte konaklamak,,,iste huy bakimin DAN O KISIYI anlar ona gore davraniriz,,,ama yinede damgalamayiz cunku bugun ne olanin yarin akibeti belli olmaz ..vesselam

Insanlara atese dost oldugun gibi dost ol,ondan faydalan fakat seni yakmasindan sakin
enuÅŸa
Aktif Üye

« Yanıtla #5 : 15 Ocak 2009, 15:52:24 »

Can olgil can içinde, kalma guman içinde
İstediğin bulasın, yakın zaman içinde
Rüku secde de kalma, Ameline dayanma
İlm u amel gark olur, naz u niyaz içinde

İkiligi terketgil birlik makamın tutgil
Canlar canın bulasın, işbu dirlik içinde
Åžeriat korucudur, hakikat ordusunda
Senin için korunur, hasıl ordu içinde

Aynel-yakin görüptür, Yunus mecnun oluptur
Bir ile bir oluptur, Hakkel-yakin içinde
                                       yunus emre

''nE gElmEk vArDıR Ne De gİtmEk ( M.ibn-i Arabi )''
Narkisos44
Pasif Üye

« Yanıtla #6 : 31 Ocak 2009, 11:52:13 »

Ben ne sormuşum sizler ne yazmışsınız??? Alevilere dil uzatıp durmayın buradan, işinize bakın....,benimde iki tane bayan arkadaşım vardı biri kapalı biri açıktı, kapalı olanda inanın her yol vardı, bu nasıl kapalılıksa!!!, inanmıyorsanız açın televizyonlara bakın nerde bir olay içinde kapalı insanlar var, her şey onlardan çıkıyor.. ben de böyle düşünüyoru hadi bakalım... sonra kapalı bayana yaptıklarının yanlış oldugunu anlatmaya başladık, anlattık günlerce aylarca sabırla anlttık iyiyi güzeli sonra düzeldi allahtan...
Narkisos44
Pasif Üye

« Yanıtla #7 : 31 Ocak 2009, 12:21:09 »

arkadaşım huy bakımından iyi olması yetmez size ben bunu anladım, illa sizin gibi inanacak sizin gibi ibadet edecek karşıdaki yoksa karşıdakinde bir terslik ararsınız, hatta karşıdakini öldürürsünüz ve bunu da inancınız adına yaptıgınız gibi hastalıklı bir inanca dayandırırsınız, kimse kimseyi değiştiremez arkadaşlar hoşgörünüzü artırrmanın yollarına bakın, dil uzatmayın alevilere...
hanegeli
Aktif Üye
**

« Yanıtla #8 : 01 Åžubat 2009, 01:29:59 »

selam:  insanın arkadaşının kötü hareketlerini düzetmesi  veya düzeltmeye çalışması normal takdir edilecek bir davranış da bazıları hep yalnış anlıyor baÅŸkaları hakkında hakam kesiyor alevilikde bizim sünnülikde ÅŸafiilikde hapsi özünde islam   kimse aleviligi sahiplenemez alevi islamım bir parçasıdır   solcu ve bazı marksitler de bugün alevi geçiniyor  hatta ÅŸamanizimi bile iÅŸin içine sokuyorlar..bazıları ahkam kesiyor   siz öldürürsüz asarsız kesersiz bunlar ucuz laflar  tabiki bazı sünnülerde hemen kimin cennete gidecegine karar veriyorlar veya hemen ahkam kesiyorlar buda yalnış dogru olan islamı yaÅŸayacaksın  MÜSLÜMANIM DİYORSAN demiyorsan zaten kimsenin senle iÅŸi olmaz .  ehlibeyt vakfı  çalışmalarını takip eden varmı ??
faik 29
Aktif Üye
**

« Yanıtla #9 : 12 Mayıs 2009, 12:35:33 »

sevgili narkısos kardeÅŸim  ben bu yazıyı  alevıleri kötülemek için yazmadım tam tersı övdüm çünkü öbür arkadaÅŸ sünni  .ben tam 15 yıl   alevilirin içinde çalıştım ve benim en iyi arkadaÅŸlarım  alevi ve halen görüşüyoruz .  senin gibi fanatık degil ler sende biliyorsunki ÅŸu anda hiç kımse dinini tam yaÅŸamıyor buna senın gibi düşünenelerde   dahıl .   gerçek alevilik önce allah  peyganber ve ali der   allah  ali  peyganber demez .  ama ÅŸuna sevındim ilk defa yanılmıyorsam böyle bir tartiÅŸma olyor bu sitede  böyle devam edelim.
Sayfa: [1]
Maneviyat.com  |  İLİM MECLİSİ  |  İbadet, Dua & Zikr  |  Yazılar  |  iki insan « önceki sonraki »
    Gitmek istediÄŸiniz yer: