Hizmet Ehline Tavsiyeler

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
23 Mayıs 2012, 13:34:17
12203 Mesaj 2639 Konu Gönderen: 1918 Üye
Son üye: isimbayz
Maneviyat.com  |  İLİM MECLİSİ  |  Tasavvuf  |  Yazılar  |  Hizmet Ehline Tavsiyeler 0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1]
Gönderen Konu: Hizmet Ehline Tavsiyeler  (Okunma Sayısı 495 defa)
_selma_
Editör
Aktif Üye

« : 19 Kasım 2009, 14:52:42 »

Yalnız pazusu ile çalışan işcidir.
Pazusuyla ve kafasıyla çalışan ustadır.
Pazusu, kafası ve kalbiyle çalışan sanatkardır.

Tabii bizde kalp deyince iman ve irfan geliyor, irfan yönünü de katmamız lazım. Hizmet hem güzel olmalı, hem de körü körüne değil, bilinçli ve yaygın olmalıdır. Bunun şartları da; iyi yetişmek (eğitim) organize olmak, bilimsel çalışmak ve hizmeti planlamaktır. Bir milleti eğitim, eğitimi de fazıl ve kamil ilim adamları kurtarır. O yüzden müslümanın da iyi yetişmiş ve sosyal olanı makbuldür. Şahsiyet sahibi insan, sorumluluk taşıyan, kendi hareketlerinden olduğu gibi, şuurunun eriştiği bütün hareketlerden kendine sorumluluk payı çıkaran insandır.

Dinin esası; iman, ihlas, ihlas da karşılık beklemeden sevmektir. Sevgide aslolan vermedir.Seven sevdiğinin yolunda bütün varını verebilmelidir. Tasavvuf almayı değil sevmeyi de vermeği de öğreten bir kurumdur. Allah (c.c) duyulan şükür duygusu zihinde bilgelik, ruhta dinginlik, yürekte sevgi, bedende canlılık olarak tezahür eder.

Hayata karşı tutumumuz bizim huzur seviyemizi belirler. Allah ve peygamber yolunda olmak bizi daima huzurlu kılar. Hayatımızda ne olursa olsun pozitif tutum, içimizde huzur ve mutluluk yaratır. Negatif tutum ise koşullar nasıl olursa olsun bizi mutsuzluğun girdabına sürükler. Şükran duygusu, hayatımızı iyileştirmenin mucize ilacıdır. İlerleme, kalkınma ve yükselmenin sonsuz değerli vaz geçilmez şartı her yönü çeşidi ile gerçek ilimdir. M.E.C efendimiz “bunun sihirli adı hizmettir” demiştir.

Dervişlik baştadır, tac da değildir.
Kızdırmak oddadır, sacda değildir.
Eğer mü’minin kalbini yıkarsan,
Hakka eylediğin secde değildir.
Hakkı arar isen, kalbinde ara,
Kudüste, Mekkede Hac da değildir.

akwa.com

Sayfa: [1]
Maneviyat.com  |  İLİM MECLİSİ  |  Tasavvuf  |  Yazılar  |  Hizmet Ehline Tavsiyeler « önceki sonraki »
    Gitmek istediğiniz yer: