Hadisi Şerif Paylaşalım...

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
09 Eylül 2010, 01:24:51
11605 Mesaj 2461 Konu Gönderen: 1753 Üye
Son üye: badimcan
Maneviyat.com  |  İLİM MECLİSİ  |  Peygamberimiz (sav) ve Ashabı Kiram  |  Yazılar  |  Hadisi Şerif Paylaşalım... 0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: 1 ... 3 4 [5] 6 7
Gönderen Konu: Hadisi Şerif Paylaşalım...  (Okunma Sayısı 4982 defa)
Tebrizi
Aktif Üye

Onlar,boş söz (ve iş)lerden yüz çevirirler..(23/3)

« Yanıtla #60 : 06 Mart 2010, 17:46:40 »

Ebu hureyre (radiyallahu anh) demiştir ki: Rasul-i Ekrem'i  (sallallahu aleyhi ve sellem) şöyle buyururken işittim:

"Allah, güzel sesli bir peygamberin Kur'an'ı dokunaklı,içli ve sesli tilavet edişini dinlemekten hoşlandığı kadar hiçbirşeyden hoşnut olmamıştır."

(Buhari,Fedailu'l-Kur'an 19;Müslim,Salatu'l-musafirin 232)

Sana ne öğüt vereyim, sana çobanlık vermişler sen kurtluk yapıyorsun. Seni bekçi yaptılar, hırsızlık yapıyorsun.Allah seni sultan yaptı, sen şeytanın sözüyle hareket ediyorsun..
_selma_
Editör
Aktif Üye

« Yanıtla #61 : 22 Mart 2010, 19:49:19 »

Enes ibni Malik R.Anh'den rivayet edildiğine göre, Peygamber Efendimiz SAS:
"Her kim iki kız çocuğunu yetişkinlik çağına gelinceye kadar büyütüp terbiye ederse, kıyamet günü o kimseyle ben şöyle yan yana bulunacağız"
buyurdu ve parmaklarını bitiştirdi.
Riyazus-Salihin 269. Hadis

_selma_
Editör
Aktif Üye

« Yanıtla #62 : 23 Mart 2010, 23:30:19 »

"Hiç şüphe yok ki doğruluk iyiliğe götürür. İyilik de cennete götürür. Kişi doğru söyleye söyleye Allah katında sıddîk (doğru sözlü) diye yazılır. Yalancılık kötüye götürür. Kötülük de cehenneme götürür. Kişi yalan söyleye söyleye Allah katında kezzâb (çok yalancı) diye yazılır. (Buhârî, Edeb, 69; Müslim, Birr, 103, 104.)"

_selma_
Editör
Aktif Üye

« Yanıtla #63 : 25 Mart 2010, 08:20:45 »

Ebu Hureyre'nin (r.a.) haber verdiğine göre:

Allah Resulü (a.s.) şöyle buyurmuştur: "Şüphesiz Aziz ve Celil Allah şöyle buyurur: Ben kulumun beni zannettiği gibiyim. Kulum beni anarken ben muhakkak onunla beraber bulunurum. Eğer o beni gönlünde gizlice zikrederse, ben de onu gönlümde zikrederim. Eğer o beni bir cemaat içinde zikrederse, ben de onu o cemaatten daha hayırlı bir cemaat içinde zikrederim. Kulum bana bir karış yaklaşırsa, ben ona bir arşın yaklaşırım. Kulum bana bir arşın yaklaşırsa, ben ona bir kulaç yaklaşırım. o bana yürüyerek gelirse, ben ona koşarak varırım."

(Sahih-i Müslim'deki hadis numarası: 4832)

_selma_
Editör
Aktif Üye

« Yanıtla #64 : 26 Mart 2010, 09:43:39 »

"Hiçbiriniz kendisi için istediğini (mü’min) kardeşi için istemedikçe (gerçek) iman etmiş olamaz. (Buhârî, Îmân, 7; Müslim, Îmân, 71.)"

_selma_
Editör
Aktif Üye

« Yanıtla #65 : 04 Nisan 2010, 09:17:45 »

Adam camiye gider, namaz kılar. Allah indinde sivri sinek kanadı kadar kıymeti olmaz. Kiminin de namazının Uhud dağı kadar kıymeti olur. Bunun sebebi, ikincinin birinciden daha akıllı olmasıdır. "Akılca güzel nasıl olur?" diye soruldu. Buyurdu ki: "Eğer, haramdan kim daha çok sakınıyorsa hayra kim daha çok haris ise, o daha akıllıdır.
Ravi: Hz. Ebû Hamidissaidi (r.a.)
Ramuz el-hadis

_selma_
Editör
Aktif Üye

« Yanıtla #66 : 05 Nisan 2010, 07:06:19 »

"(Mümin) kardeşine tebessüm etmen sadakadır. İyiliği emredip kötülükten sakındırman sadakadır. Yolunu kaybeden kimseye yol göstermen sadakadır. Yoldan taş, diken, kemik gibi şeyleri kaldırıp atman da senin için sadakadır. (Tirmizî, Birr, 36.)"

_selma_
Editör
Aktif Üye

« Yanıtla #67 : 20 Nisan 2010, 08:29:51 »

Ebu Şureyh el-Huza'i R.Anh'den rivayet edildiğine göre Peygamber A.S. şöyle buyurdu:
"Allah'a ve ahiret gününe iman eden kimse komşusuna iyilik etsin. Allah'a ve ahiret gününe iman eden kimse misafirine ikram etsin. Allah'a ve ahiret gününe iman eden kimse ya faydalı söz söylesin veya sussun."
Riyazus-Salihin 311. Hadis

ρєяναηє
Aktif Üye

aşıklarının kıblesidir Şehr-i Muhammed

« Yanıtla #68 : 23 Nisan 2010, 10:49:40 »

Bir kimse cuma günü gusül abdesti alır, elinden geldiği kadar temizlenir, ya kendi özel kokusundan veya evinde bulunan güzel kokudan sürünür ve evinden çıkar, iki kişinin arasına girmez, sonra üzerine farz olan namazı kılar, imam hutbe okurken susup onu dinlerse, o cuma ile öteki cuma arasındaki günahları bağışlanır.

(Buhârî, "Cum’a", 6,19)

Ya Habiballah..

Günahlarım çok, dağ gibi; yüzüm kara, katran gibi, Bu yükten ve siyahlıktan tamam kurtulmaya geldim.
Temizler elbet hepsini, ihsan deryandan bir damla, Gerçi yüzüm kara, amel defterimle geldim.
Kapına yüz sürebilsem, ey canımdan aziz Canan! Su ile olmayan işler, hasıl olur o topraktan!

Hazreti Pir Zülcenaheyn Mevlana Halid-i Bağdadi kaddesallahu sırrahulaziz
_selma_
Editör
Aktif Üye

« Yanıtla #69 : 23 Nisan 2010, 12:24:46 »

Ebû Hüreyre radıyallahu anh'den rivayet edildiğine göre Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:
"Üzerine güneş doğan en hayırlı gün cuma günüdür. Âdem o gün yaratıldı o gün cennete konuldu ve yine o gün cennetten çıkarıldı."

Müslim Cum`a 17 18. Ayrıca bk. Tirmizî Cum`a 1 2; Nesâî Cum`a 4 45

_selma_
Editör
Aktif Üye

« Yanıtla #70 : 26 Nisan 2010, 17:39:57 »

Yağmurların çoğalıp bitkilerin (ürünlerin) az, Kur’an okuyanların çok olup dini bilenlerin az, İdarecilerin sayıının artıp, güven duyulanların ise kıt olması kıyametin yaklaştığının delillerindendir. Hadis-i Şerif (Taberani).

_selma_
Editör
Aktif Üye

« Yanıtla #71 : 01 Mayıs 2010, 21:56:23 »

Günde yüz kere “La ilahe illallah diyen kimsenin, kıyamet gününde yüzü ay gibi parlar."[Taberani] [Hadisi Şerif]

_selma_
Editör
Aktif Üye

« Yanıtla #72 : 05 Mayıs 2010, 07:34:28 »

Yaptığı Bir İyilikten Dolayı Kalbi Sürurla Dolan,
Bilmeyerek İşlediği Bir Günah Sebebiyle De
Gönlü Burkulan Kimse İyi Bir Mü'min Demektir.

(Tirmizi

_selma_
Editör
Aktif Üye

« Yanıtla #73 : 06 Mayıs 2010, 11:07:07 »

Abdullah İbni Şihhîr radıyallahu anh şöyle dedi:Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem’in yanına gelmiştim. O, “Elhâkümü’t-tekâsür” sûresini okuyordu. Sûreyi okuyup bitirince şöyle buyurdu:“Âdemoğlu, malım malım deyip duruyor. Ey âdemoğlu! Yeyip tükettiğin, giyip eskittiğin veya sadaka olarak verip sevap kazanmak üzere... önden gönderdiğinden başka malın mı var ki?” Müslim,

_selma_
Editör
Aktif Üye

« Yanıtla #74 : 07 Mayıs 2010, 10:22:00 »

"Kim ilim talebinde bulunursa Cennette onun talebinde bulunur.
Kim günah talebinde bulunursa Cehennemde  onun talebinde bulunur."

Cuma sohbetinden...

Sayfa: 1 ... 3 4 [5] 6 7
Maneviyat.com  |  İLİM MECLİSİ  |  Peygamberimiz (sav) ve Ashabı Kiram  |  Yazılar  |  Hadisi Şerif Paylaşalım... « önceki sonraki »
    Gitmek istediğiniz yer: