Hadisi Şerif Paylaşalım...

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
23 Mayıs 2012, 13:15:50
12203 Mesaj 2639 Konu Gönderen: 1918 Üye
Son üye: isimbayz
Maneviyat.com  |  İLİM MECLİSİ  |  Peygamberimiz (sav) ve Ashabı Kiram  |  Yazılar  |  Hadisi Şerif Paylaşalım... 0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: 1 ... 6 7 [8]
Gönderen Konu: Hadisi Şerif Paylaşalım...  (Okunma Sayısı 10911 defa)
_selma_
Editör
Aktif Üye

« Yanıtla #105 : 04 Kasım 2010, 02:11:24 »

İyi huylu olanlarınız, içinizde en çok sevdiğim ve kıyamet günü bana en yakın mesafede bulunacak kimselerdir. Güzel sohbet ediyor dedirmek için uzun uzun konuşanlar, sözünü beğendirmek için avurdunu şişire şişire laf edenler ve bilgiçlik etmek için lugat paralayanlar ise en sevmediğim ve kıyamet günü bana en uzak mesafede bulunacak kimselerdir.
(Tirmizî, "Birr" ,71)-Hadis-i Şerif

_selma_
Editör
Aktif Üye

« Yanıtla #106 : 14 Kasım 2010, 11:57:04 »

Ebû Saîd radiyallahu anh'dan: (ALLAH ( Celle Celalühü ) Resulü SallALLAHU aleyhi ve sellem buyurdu: "Ey Fâtıma! Kurbanın için kalk ve yanın da bulun. Zira kanının her damlasına karşılık senin geçmiş günahların bağışlanacaktır."
Dedi ki:
"Bu, sadece biz Ehl-i beyte mi mahsustur, yoksa bütün Müslümanlar da buna dahil mi dir?"
"Bilakis bize de tüm Müslümanlara da şamildir." buyurdu. [Bezzâr]

fanidünya
Aktif Üye
**

« Yanıtla #107 : 05 Aralık 2010, 23:48:18 »

Sözümü işitip onu anlayıp öğrenen başkalarına aktaran kimsenin ALLAH yüzünü ağartsın..''
(tirmizi,ebu davut,ilim)

Cehalet felakettir, amelsiz ilim ise vebal! Silkinelim, atalet ve cehaleti yenelim.

Prof. Dr. Mahmud Es'ad COŞAN (Rh.A)
_selma_
Editör
Aktif Üye

« Yanıtla #108 : 18 Aralık 2010, 19:20:49 »

"Eğer Allah katındaki azabı bilseydi, hiç kimsenin Cennete girmeye ümidi kalmazdı. Eğer Allah katındaki rahmeti bilseydi, hiç kimse Cennete girmekten ümidini yitirmezdi."

(Müslim, Tevbe)

halidi
Aktif Üye

hamuş

« Yanıtla #109 : 30 Ocak 2011, 21:33:12 »

“Madem ki Şam ve Mekke'de senin işinin düğümü açılmadı, o halde bundan sonra Hindistan yolunda sabahtan akşama kadar durmadan yürü.”

Hazreti Pir Zülcenaheyn Mevlana Halid-i Bağdadi kaddesallahu sırrahulaziz
halidi
Aktif Üye

hamuş

« Yanıtla #110 : 14 Şubat 2011, 11:15:22 »

Vefatımdan sonra beni çok seven öyleleri gelecektir ki onlar, beni görebilmek için ailesini ve servetini dahi feda etmeyi göze alacaklardır. [Müslim, Cennet-12]

“Madem ki Şam ve Mekke'de senin işinin düğümü açılmadı, o halde bundan sonra Hindistan yolunda sabahtan akşama kadar durmadan yürü.”

Hazreti Pir Zülcenaheyn Mevlana Halid-i Bağdadi kaddesallahu sırrahulaziz
Sayfa: 1 ... 6 7 [8]
Maneviyat.com  |  İLİM MECLİSİ  |  Peygamberimiz (sav) ve Ashabı Kiram  |  Yazılar  |  Hadisi Şerif Paylaşalım... « önceki sonraki »
    Gitmek istediğiniz yer: