FİLİSTİN'DE ÇOCUK OLMAK !

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
10 Åžubat 2012, 08:50:18
12196 Mesaj 2632 Konu Gönderen: 1918 Üye
Son üye: isimbayz
Maneviyat.com  |  İLİM MECLİSİ  |  İslam CoÄŸrafyası  |  Yazılar  |  FİLİSTİN'DE ÇOCUK OLMAK ! 0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1]
Gönderen Konu: FİLİSTİN'DE ÇOCUK OLMAK !  (Okunma Sayısı 2225 defa)
veyis
Aktif Üye
*

''BÜTÜN BİLDİĞİM,BİRŞEY BİLMEDİĞİMDİR...''

« : 10 Mart 2008, 13:11:14 »

Kimi zaman „Babamı istiyorum!“ diye feryad ederken, kimi zaman da babasına sımsıkı sarılarak kurÅŸunlardan kaçmaya çalışırken gördük onları. Bazen de henüz küçük bir bebekten 37 tane kurÅŸun çıkarılmış haberiyle irkildik.
Başka bir haberde, Birleşmiş Milletler’in onlar için açtığı mülteci kampındandı... Biri altı, diğeri 11 ve ikisinin de 13 yaşında olduğu dört çocuğun topa benzeyen bir cisimle oynarken, patlaması sonucu parçalanan cesetleriyle kanımız dondu. Çatışmalar esnasında çıkan yangında yüzünün büyük bölümü yanan çocuka bakamadık bile ve başı koparılmış ufacık beden, „Bu kadarı da olmaz!“ dedirtti hepimize.
Bu görüntüler karşısında gözyaşlarımızı tutamadık, çocuklarımıza sarılamadık bile. Ne zaman çocuklarımızın başınıı okşasak, o yavrunun yanık sesi geldi kulaklarımızda...

Kara ama ışıldıyarak bakan o başı dik kızımız belirdi gözlerimizin önünde. Feryad ediyordu tüm dünyaya! Filistin herÅŸeye layık deÄŸil mi?
   â€žÃ‡ok ÅŸey mi istiyorum?“ diye yakalanan çocuk babasına sokulmuÅŸ, çaresiz gözlerle bakıyordu etrafına. Birinci kurÅŸun ayağına isabet etti. Derken ikinci kurÅŸun ve üçüncü kurÅŸunda hayatını kaybetti. Hem de tüm dünyanın gözleri önünde! Hiçbir ÅŸeyden habersiz anne dünya ile beraber izledi oÄŸlunun ölümünü. „Ben onun profesör olmasını istiyorum!“ diyordu anne. Ama o 12 yaşında ÅŸehid oldu!..
   Ä°ÅŸte Filistin destanının ardındaki gerçek. Bu kıyamı destanlaÅŸtıran, henüz sabi bir yavrunun ÅŸehadetini kabullenen anne, soralım nefislerimize aynı sabrı gösterebilir miyiz? Åžehid annesiyim diye övünebilir miyiz?

Filistinli çocuk bir çiçektir, ondan ÅŸehid kokusu dağılır etrafa. Onun kıyamı dünya halkalarına örnek olur. Onun elindeki tek silahı sapanıdır. Bizim çocuklarımız sapanla kuÅŸ avlarken, o zulme taÅŸ atarak, ÅŸeytanı taÅŸlamakta, Filistin’li çocuk annesi kuÅŸatmayı aşıp saÄŸ-salim doÄŸum yapabilmiÅŸse, dünyaya gelir gelmez süt bulma sıkıntısı yaÅŸar, yürümeye baÅŸladığında ise annesinin sıcacık elini bıraktığında minik eller buz gibi taÅŸ tutmaya baÅŸlar.
   Filistinli çocuÄŸun elinde ne renkli ÅŸekerler, ne bilgisayar tuÅŸları ne güzel oyuncaklar görebiliriz. Kendini bilmeye baÅŸladığında tek yapacağı, onu tüm bunlardan mahrum eden zihniyeti taÅŸlamaktır.
Babasını hapseden, annesini döven, gözlerinin önünde kardeşini bombalı oyuncakla öldüren, ülkesini işgal eden zihniyeti taşlamak...
   Gerek ki, Katil Åžaron „Bizim için en büyük tehlike Filistinli kadın ve çocuklardır. Ben de onları yok etmeye and içtim!“ diyerek Filistinli çocukları ne kadar ciddiye aldığını ifade etmekte.
Bu yavru gibi sorarız: „Çok şey mi istiyor Filistinli çocuk?“
   Ey dünya halkları! Özgürce topraklarında yaÅŸamak hakkı yok mu Filistinli çocukların? „UTANIN, UTANIN!“ diye feryad eden bu yavrunun sesine ne zaman kulak vereceÄŸiz? Hep boynumuz bükük mü kalacak?

Filistinli çocukların zalimleri bir çocuÄŸumuza unuttuÄŸumuz, görmezden geldiÄŸimiz pek çok gerçeÄŸi görmemizi saÄŸladı. KatılaÅŸan kalpleri bir parça yumuÅŸattı belki de Filistin’le ilgili haberlere, bakan ama görmeyen gözlerimizin açılmasını saÄŸladı. Arada belki „Ben fert olarak ne yapabilirim?“ diye düşündük.

Bazen fert olarak bazen topluca dualar ettik. Tüm bu dualar birleÅŸerek İsrail’in yüzüne tokat gibi patlasın diye tıpkı Nemrud’un Hz. İbrahim’i ateÅŸe attığında gagalarıyla o ateÅŸi söndürmek için su taşıyan kuÅŸlar gibi...
Bizler de tüm bu eylemlerimizle birer damla su taşıyabilelim diye çocuklar ağlamasın, babasının ve annesinin hüznüne şahid olmasın, „Filistin Özgürlüğe Kavuşsun“ diye!..

<!-- / message --><!-- sig -->

''Şu Avrupalılar ne kadar medeni !
Ne edep var,ne haya çırılçıplak bedeni !
Medeni olmak,açmaksa bedeni;
Hayvanlar Avrupalılardan daha medeni !...''
ÅŸiÅŸa
Aktif Üye
**

« Yanıtla #1 : 11 Mart 2008, 07:20:05 »

A.r.o şöyle yeniden silkeledin bizi kardeş,yani dualara ısrarla devam vaktidir...

'yoldaki bir tepecik seni bunaltmış,oysa önünde yüzlerce dağ var' Hz Mevlana
~~A_z_U_r_E~~
Pasif Üye

« Yanıtla #2 : 13 AÄŸustos 2008, 21:07:47 »

Allah razı olsun .......
SILAMNUR
Pasif Üye

huzur bulmak istiyorum...

« Yanıtla #3 : 30 AÄŸustos 2008, 09:58:33 »

yazınız cok anlamlıydı...umarım toplum olarak dünya olarak gafletten uyanmanın zamanının coktan geçtiğini anlamışızdır.artık bu zulme dur demek için herkes birşeyler yapmalı...biriki cümlelik içten samimi dua bile yeter inş...
smeyra
Editör
Aktif Üye

« Yanıtla #4 : 30 AÄŸustos 2008, 17:33:51 »

Allah razı olsun...

Dertleri zevk edinmektir Alemde hüner,
Gamu_u şadi felek böyle gelmiş, böyle gider...
Sayfa: [1]
Maneviyat.com  |  İLİM MECLİSİ  |  İslam CoÄŸrafyası  |  Yazılar  |  FİLİSTİN'DE ÇOCUK OLMAK ! « önceki sonraki »
    Gitmek istediÄŸiniz yer: