EVVABİN NAMAZI HADİSLİ ANLATIM

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
11 Åžubat 2012, 11:42:37
12196 Mesaj 2632 Konu Gönderen: 1918 Üye
Son üye: isimbayz
Maneviyat.com  |  İLİM MECLİSİ  |  İbadet, Dua & Zikr  |  Yazılar  |  EVVABİN NAMAZI HADİSLİ ANLATIM 0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1]
Gönderen Konu: EVVABİN NAMAZI HADİSLİ ANLATIM  (Okunma Sayısı 2772 defa)
suskun_yürekli
Aktif Üye
*

« : 27 Nisan 2010, 00:59:40 »

Akşam namazının sünnetinden sonra kılınan altı rekatlık bir namazdır. İki rekatta bir selam verilerek kılınan bu namazın, kılınışı sabah namazının sünneti gibidir.

Evvabin namazının sevap ve fazileti pek çoktur. Bu konuda kainatın efendisi Sallahu Aleyhi ve Sellem şöyle buyurdular.

"Her kim akşam namazından sonra altı rekat namaz kılar ve namaz arasında kötü söz konuşmazsa o altı rekat o kimse için on iki senelik ( nafile ) ibadete denk kılınır.

Evvabin namazının fazileti konusunda bir başka hadis-i şerifte de şöyle buyruldu ;

"Her kim akşam namazından sonra altı rekat namaz kılarsa, günahları denizin köpükleri kadar olsa da affedilir"

BaÅŸka bir hadis-i ÅŸerifte de;

"Her kim akşam ile yatsı arasında namaz kılarsa, şüphesiz o namaz Evvabin ( Allah-u Teala' ya son derece dönenlerin) namazındandır."

Muhterem Üstazımız Hacı Ali Haydar Efendi K.S bu namazı yirmi rekat olarak eda ederlerdi.

1- Titmizi, Mevakitüs Salat; 321 (2/299) (833)
2- Taberani, Terğıb ve Terhib 2/10 (833)
3- İbn-i Mubarek, Rekaik; İhya 1/178

GöNüL YaNMaDıKÇa,

GöZ YaŞaRmAz

''MeVLaNa''
Sayfa: [1]
Maneviyat.com  |  İLİM MECLİSİ  |  İbadet, Dua & Zikr  |  Yazılar  |  EVVABİN NAMAZI HADİSLİ ANLATIM « önceki sonraki »
    Gitmek istediÄŸiniz yer: