~ Dua Zinciri ~

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
23 Mayıs 2012, 12:21:05
12203 Mesaj 2639 Konu Gönderen: 1918 Üye
Son üye: isimbayz
Maneviyat.com  |  İLİM MECLİSİ  |  İbadet, Dua & Zikr  |  Yazılar  |  ~ Dua Zinciri ~ 0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: 1 2 3 [4] 5 6 ... 14
Gönderen Konu: ~ Dua Zinciri ~  (Okunma Sayısı 17780 defa)
hanegeli
Aktif Üye
**

« Yanıtla #45 : 25 Eylül 2009, 14:50:55 »

amin. hayırlı cumalar
Surseven
Aktif Üye
*

« Yanıtla #46 : 25 Eylül 2009, 16:17:08 »

Amin,amiin.Rabbim;sizleri bu güzel duaları ettiğiniz için,Cennetinle ve Cemalinle müşerref kılsın.

Her şey merkezinde kalsın.
Surseven
Aktif Üye
*

« Yanıtla #47 : 25 Eylül 2009, 16:19:52 »

Cumanız da Mubarek olsun.Rabbim;Cumanın suyu hürmetine bütün Müslümanları Rahmetinle kaynaştırsın.Birlik,beraberlik ve kardeşlik içinde yaşatsın.

_selma_
Editör
Aktif Üye

« Yanıtla #48 : 25 Eylül 2009, 16:26:47 »

amin sizlerinde cumanız mübarek olsun.Rabbim yaptığınız ve yapacağınız duaları kabul etsin.tabii hepimizin...

_selma_
Editör
Aktif Üye

« Yanıtla #49 : 01 Ekim 2009, 16:24:14 »

Hz.Asiye'nin Duası

Hz.Nuh ve Hz.Lut’un hanımları Peygamber hanımı olmakla beraber kendilerine iman nimeti nasip olmamıştır.

Hz. Asiye ise Firavunun hanımı olmakla beraber kocasına tabi olmamış Hz. Musa’ya iman etmiştir.İman ettiği ortaya çıkınca Firavun onun ellerini ayaklarını bağlayıp kızgın güneş altında işkenceler eder
O ise imanından taviz vermeden sabırla mukabelede bulunur.

Sonunda şu duayı yapar :

رَبِّ ابْنِ لِي عِنْدَكَ بَيْتًا فِي الْجَنَّةِ وَنَجِّنِي مِنْ فِرْعَوْنَ وَعَمَلِهِ وَنَجِّنِي مِنَ الْقَوْمِ الظَّالِمِينَ
“Rabbim ! Bana katında cennette bir ev yap. Beni Firavun’dan ve onun yaptığı işlerden koru ve beni zalimler topluluğundan kurtar!” (TAHRİM Suresi-11)

Bu duadan sonra tebessüm ederek ruhunu teslim eder.Evet Ayetin müjdesiyle :

وَمَنْ يَتَوَكَّلْ عَلَى اللَّهِ فَهُوَ حَسْبُهُ
''Her kim Allah'a tevekkül ederse O ona yeter.'' (TALAK Suresi-3)      alıntı

Surseven
Aktif Üye
*

« Yanıtla #50 : 02 Ekim 2009, 15:28:58 »

S.A
Cumanız mubarek olsun,Rabbim;iki cihanda  aziz etsin,utlu ve huzurlu etsin.

_selma_
Editör
Aktif Üye

« Yanıtla #51 : 02 Ekim 2009, 16:17:59 »

Peygamber(sav)'in duası

Ey Allahım,kalbimi iki yüzlülükten,amelimi gösterişten ve gözümü hainlikten arındır.Sen gözlerin hainliğinive kalplerin gizlediğini elbette bilirsin.Allah'a hamd ile(O'nu noksan sıfatlardan) arındırırım.

Ey Allahım,günahlarımı affet,rızkımı bollaştır,huyumu güzelleştir,verdiğin rızıkla beni kanaatkar,kazancımıda pak eyle.Beni;bana nasip etmediğin bir şeyin peşine düşürme.Sen benden hoşnut olmadıkça da beni dünyadan alma.Ey merhametlilerin en merhametlisi:(bana) Rahmetinle(muamele et).

Allahım,ömrümün sonunu onun en hayırlısı eyle.en son işlerim,amellerimin en hayırlıları;Sana ulaşacağım gün de en hayırlı günüm olsun.

Ey dehşete düşenlerin en yakını, ey yalnızların can dostu,ey  ümitsizlerin yardımcısı,ey yksulların varı,ey zayıfların gücü,ey fakirlerin hazinesi,ey gariplerin şikayet kapısı,ey büyüklüğünde tek olan,ey bağişlamaları ile tanınıan,ey fazlı ve kermiyle bol, bol veren Allahım,Muhammed ve yakınları hürmetine sıkıntılı zamanımda yardımıma yetiş.
EVRAD-I ŞERİF

Surseven
Aktif Üye
*

« Yanıtla #52 : 05 Ekim 2009, 20:56:38 »

Amin,amiin,ecmain.Ne güzel dua.Rabbim iyiki güzel dua ve niyazda bulunmayı peygamberleri ve salih kulları vasıtasıyla.Böyle güzel dualar edenler hiç eksilmesin.Dua edenleri de iki dünyada da aziz etsin,yüzlerini nur etsin,Cennetinle Cemalinle müşerref etsin.Amiin.Evlerinde,işlerinde ve bulundukları her yerde huzur versin.

_selma_
Editör
Aktif Üye

« Yanıtla #53 : 06 Ekim 2009, 00:23:56 »

AMİİN.Rabbim yaptığınız bu güzel duaları kabul etsin.Allah sizden ve cümlemizden razı olsun.

_selma_
Editör
Aktif Üye

« Yanıtla #54 : 06 Ekim 2009, 16:11:51 »

EY ALLAHIM!
Değrimi yükselt,göğsümü genişlet,işimi kolaylaştır,umulmayan yerlerden bana rızık ihsan et.Ey KAFHaYaAynSad ve HaMimAynSinKaf olan Allahım...

Fazlın keremin hürmetine,izzet ve heybetinin celali,azametinin ceberutu hakkı için;beni kendileri ne korku nede hüzün görmeyen salih kullarından eylemeni,rahmetinle istiyorum,ey merhametlilerin en merhametlisi!Seyyidimiz(efendimiz)Muhammede(sav)ve O'nun yakınlarına salat et.

Güzel son ve iman duası
Allahım senden istenenin hayırlısını.duanın hayırlısını,kurtuluşun hayırlısını,amelin hayırlısını,sevabın hayırlısını,hayatın hayırlısını,ölümün hayırlısını isterim.

Rabbim beni hak üzere sabit,mizanımı ağır kıl.beni sarsılmaz sağlam bir imana eriştir,derecemi yükselt.duamı namazımı,kulluğumu kabul buyur.Hatamı bağışla...cennettede beni yüksek derecelere ulaştır.Amin.

Allahım benim için kalbimde bir nur,kabrimde bir nur,önümde bir nur,arkamda bir nur,sağımdan bir nur,solumdan bir nur,üstümden bir nur,altımdan bir nur,kulağımda bir nur,gözümde bir nur,saçlarımda bir nur,derimde bir nur,etimde bir nur,kanımda bir nur,kemiklerimde bir nur yarat.
Allahım nurumu çoğalt.bana nur ver ve beni nur kıl.(AMİN)
EVRADI ŞERİF

Surseven
Aktif Üye
*

« Yanıtla #55 : 06 Ekim 2009, 22:08:24 »

AMİİİN.Amiin,ecmain.

_selma_
Editör
Aktif Üye

« Yanıtla #56 : 07 Ekim 2009, 10:03:39 »

Korku ile ümit arasında beklerken artık ölümü;
Güzel yağmurların yağdığı,
Ilık rüzgarların estiği bir gün belki,
Belki bir zamanlar heyecanla suladığım gül ağacının yanında,
Belki kalbim Kabe'deyken,
Secde ederken Sana belki,
Bütün güzelliklerin Sahibi olan Sana kavuşacağım RABB'im!
O güzel Cemİl Adının hürmetine ne olur;
Ruhumu güzellikle al o gün Yanına.
Sana inanan;
Sana iman eden;
"Esenlik Yurdunda" görmek için Cemalini,
Ürkek kalpleriyle çırpınan,
Ne kadar mümin varsa şu yeryüzünde,
Ne kadar Sana tapan insan;
Milyarlarca kalbi aynı anda okuyan Sen,
Hesabı en çabuk gören Sen,
Tevbeleri kabul eden Sen,
Bağışla hepimizi ne olur!
Ne olur Cemalini göster bize Esenlik Yurdunda!

AMİN

_selma_
Editör
Aktif Üye

« Yanıtla #57 : 08 Ekim 2009, 15:11:15 »

ADEM ALEYHİSSELAM'IN DUALARI
Bismillahirrahmanirrahim

Allahım Muhammed ve Muhammedin yakınları hürmrtinesenden isterim.Allahım,Sana hamd ile seni yücelerim.Kötülük işleyip nefsime zulmettim;beni bağışla.Günahları bağışlayan ancak sensin.tevbemi kabul eyle.SEN gerçekten tevbeleri devamlı kabul edenve çok merhametli olansın.

Allahım,Ey herzaman dirive evreni ayakta tutan,eygökleri ve yeri örneksiz yaratan,ey azamet ve ikram sahibi ey kendisinden başka ilah bulunmayanYÜCE RABBİM.Seni yücelerim Ben gerçek zalimlerden oldum.

Allahım senden ma'rifet(seni bilmenin) nuruyla kalbimi sonsuza kadar diriltmeni istiyorum.YA ALLAH, YA ALLAH,YA ALLAH.

Ey merhametlilerin en merhametlisi;imanımıda rahmetinle hayatlandırmanı istiyorum.

Allahım dinimizi esenliğe eriştir,ruhumuzu teslim halinde imanımızı çekip alma.Bize acımayanı üzerimize musallat etme.bizi dünya ve ahiretin hayırlarıyla rızıklandır!Sen elbette gücü her şeye yeten ve dualaları kabul edensin.

Allahım,fazlın ve kereminle bizi ateşten koruve iyilerle birlikte cennete koy.EY AZZİZ,ey bağışlaması en çok! E y zamanlarıve halleri değiştirenYÜCE ALLAHIM!Halimizi en güzel bir hale çevir.Allahım,sen dilediğini doğru yola eriştirirsin ben sadece sana güvenirim.ALLAH;başarının velisive dostların en iyisidir.

Her korkuda;"lailahe illallah"(Allahtan başka ilah yok)
Her keder ve üzüntüde"maşaallah"(Allahın dilediği olur)
Her günaha"esteğfirullah"(Allahım bağışla)
Her musibette"inna lillah"(biz Allah içiniz)
Her nimette"elhamdülillah"(şükür ancak Allahadır)
Her şaşılacakta"sübhanallah"(Allahı arındırırım)
Her sıkıntıda"hasbiyallah"(Allah bana yeter)
Her kaza ve kaderde"Tevekkeltü alellah"(Allaha güvenip dayandım)
Her itaat ve isyanda"la havla vela kuvvete illa billah"(Allahınkinden başkagüç ve kuvvet yoktur) derim

YÜCE ALLAHIM,Sen benim gizli açık herşeyimi bilirsin.özrümü kabul et.ihtiyacımı bilirsin,dilediğimi ver.nefsimdekileri bilirsin günahlarımı affet.

Allahım,bana;kalbimisevinçle dolduracaköylesine gür biriman ile yeterli bir bilgi verki;senin yazdığından başkasının bana isabet etmeyeceğini kesin olarak bileyim.bana ayırdığın paya da beni razı et.(AMİN)
  evradı şerif

ene_meczub
Ukab
Admin Yardımcısı
Aktif Üye

« Yanıtla #58 : 08 Ekim 2009, 16:56:26 »

âmin

Canım kurban olsun senin yoluna, Adı güzel kendi güzel Muhammed
Gel şefaat eyle kemter kuluna, Adı güzel kendi güzel Muhammed
Sen Hak peygambersin şeksiz gümansız, Sana uymayanlar gider imansız.
Aşık yunus neyler dünyayı sensiz, Adı güzel kendi güzel Muhammed
_selma_
Editör
Aktif Üye

« Yanıtla #59 : 12 Ekim 2009, 14:48:49 »

--------------------------------------------------------------------------------
Allahım!

Kalbimde bir iyilik duygusu olacaksa… o sana karşı haya duygusu olsun…

Dilimde en tatlı söz ,seni övmek olmalı…

Allahım!

Seninle sana geldim;  Beni senden baska yana çevirme… Seninle arama hicap koyma.

Allahım!

Sen Mevlam iken kime gideyim? Bütün ümitlerim sende iken kime varayım? kiminle olayım? Yoldaşım sensin, sana sığınırım ihsanını, fazlını arttır.

Ey Büyük Mevlam! Ey yüce yardımcı Allahım!

Senden ayırma gözümü açıp kapayıncaya kadar kısa bir zaman da bile. Senden başka muradımız, arzumuz yoktur.

İlahi !

Sen sevdiklerinle olursun… Seçilmis kulların korkunca sana sığınırlar, çaresiz kulların sana gelir.

İlahi!

İrfan sahiplerinin kalbinde marifetin ne kadar hoştur. Seni anmak anan kimselerin dilinde ne kadar tatlıdır. Muhabbet ehlinin iç aleminde sevgin ne kadar yücedir.

Ey kudret, kuvvet her şey elinde olan Allahım!

Beni dünyada ve ahirette kendinden ayırma, cemalini görmeyi Peygamber efendimize ( s.a.v ) komşu olmayı, hocalarımla, sevdiklerimle beraber nasip ve müyesser eyle.

( amin )

ALLAHA NİYAZ:

Ey! Yüceler, Yücesi Allahım
Seni çokca zikredeyim diye dil ve gönül verdin.
Herşeyi güzel göreyim diye göz verdin,
Kelamını ve habibini duyayım diye kulak verdin.
Seni hatırlayıp kulluk edeyim edeyim diye akıl fikir verdin,
Hergün durmadan dua edeyim diye el verdin.
Dostlarına ve mümin kardeşlerime git diye ayak verdin,
Herşeyden güzel, dingin ve temiz bir kalp verdin.

Feryat ediyorum derinden ve gönlümden,
Seni çok seviyorum samimiyetle, içten yürekten.

Aşkımı, şevkimi ölünceye kadar emanet ediyorum,
Şükrümü ve coşkumu canu gönülden sunuyorum.

Adını andıkca, duydukça coştukca coşarım,
Gözlerimden seller gibi akan yaşları saçarım.

Bu can sana feda olsun Allahım,
Beni kendinden, Habibinden, hocalarımdan ayırma Allahım.

Sevdiklerimle berabaer Habibine komşu,

Cemalini görenlerden eyle ALLAH’IM.

(Amin)

Sayfa: 1 2 3 [4] 5 6 ... 14
Maneviyat.com  |  İLİM MECLİSİ  |  İbadet, Dua & Zikr  |  Yazılar  |  ~ Dua Zinciri ~ « önceki sonraki »
    Gitmek istediğiniz yer: