~ Dua Zinciri ~

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
10 Åžubat 2012, 08:10:00
12196 Mesaj 2632 Konu Gönderen: 1918 Üye
Son üye: isimbayz
Maneviyat.com  |  İLİM MECLİSİ  |  İbadet, Dua & Zikr  |  Yazılar  |  ~ Dua Zinciri ~ 0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 14
Gönderen Konu: ~ Dua Zinciri ~  (Okunma Sayısı 16716 defa)
Ebubekir
Pasif Üye

« Yanıtla #135 : 14 Aralık 2009, 19:32:28 »

Rabbim razı olsun cok güzel maşallah böyle güzel konuları okumak gercekten ferahlatıcı cok cok sagolun güzel konular oldumu paylaşımlarınızı bekliyorum inş En emine emanetsiniz Selamun Aleykum
_selma_
Editör
Aktif Üye

« Yanıtla #136 : 15 Aralık 2009, 17:06:11 »

Allahu Teâlâ bu yeni yılda müslümanları ihtilaf ve tefrikalardan kurtarsın; birlik ve beraberliğe; dostluk ve kardeşliğe, karşılıklı sevgi ve saygıya, iş birliği, yardımlaşma ve dayanışmaya ulaştırsın!

Allah (celle celâlüh) bizlere tevfîkini refîk eylesin. İslâm’a en güzel tarzda hizmet etmeyi nasip buyursun ve en yakın zamanda tüm müslümanların çok daha iyi ve güzel durumlara ulaştıklarını göstersin!

Âmîn bi-hurmeti Seyyidimürselîn sallâllâhu aleyhi ve âlihî ecma‘în!

M.ES'AD COÅžAN (R.A)

_selma_
Editör
Aktif Üye

« Yanıtla #137 : 17 Aralık 2009, 22:55:15 »

İmam Ca'fer-i Sâdık Hazretleri buyurmuş ki:

(Allahümme ahyini saîden) "Yâ Rabbi, sen beni said bir kul olarak; yâni sana mutî, mü'min bir kul olarak yaşat! Şekàvet ehlinden, eşkıya zümresinden değil de, süedâ zümresinden, said bir kul olarak yaşat! Sevdiğin bir kul olarak, cennetlik olarak ömür sürdür bana!.. (ve emitnî şehîden) Şehid olarak öldür!.."
M.ES'AD COÅžAN(R.A)

Ukab
Ukab
Admin Yardımcısı
Aktif Üye

« Yanıtla #138 : 18 Aralık 2009, 15:30:29 »

Âmiin ya MUİN

Canım kurban olsun senin yoluna, Adı güzel kendi güzel Muhammed
Gel şefaat eyle kemter kuluna, Adı güzel kendi güzel Muhammed
Sen Hak peygambersin şeksiz gümansız, Sana uymayanlar gider imansız.
Aşık yunus neyler dünyayı sensiz, Adı güzel kendi güzel Muhammed
_selma_
Editör
Aktif Üye

« Yanıtla #139 : 18 Aralık 2009, 19:23:58 »

Ey hikmeti her ÅŸeyi içine alan! Ey İlmi her ÅŸeyi kaplayan! Ey ismi Kerim olan!

Senden baÅŸka kimse yok ki ondan isteyeyim. Senin dışında hiçbir ÅŸeye güvenim yok ki ondan umutlanayım. Senden baÅŸka kimsede irade görmüyorum ki ona yapışayım ve tevekkül edeyim.

Ey Allahım gafletler bizi Senden alıyorsa, aldanış derdi bizi Senden uzaklaÅŸtırsa da yalnız Sana güveniyoruz. Ey yanlış adımları düzelten! EÄŸer bizi korumazsan ne azimetle hareket edebiliriz ne de kendimiz muhafaza edebiliriz. Ey korku içinde olanların zikrinden bıkmayan ve ey huÅŸu erbabının gözyaÅŸlarından yorulmayan! Ömrümü Senden gafletimin zaafıyla tükettim. GençliÄŸimi, sarhoÅŸluÄŸu içerisinde Senden uzaklaÅŸmak için eskittim. Körü körüne tasasızlık ve gaflet beni gazabına yaklaÅŸtırdı.

Senin kereminle yine sana yöneliyorum. Çünkü bulunduğumuz halden bizi Senden başkası uzaklaştıramaz e nimetlerinin güvenli durağından Senden başkası mahrum edemez. Nazarı karşısında hayâmın azlığına aldırış etmeden, huzurunda savunmaya kalkışabileceğim yegane VAR Sensin. Affedilmeyi yalnız Senden talep ederiz.

Ey isyandan sonra yapılan iyiliÄŸe sanki hiç isyan edilmemiÅŸ gibi razı olan. Bu tanımlaması zor ve kıymeti sonsuz bir ÅŸefkattir. Ey ÅŸefkati gereÄŸi merhamet duyan ve ey azameti gereÄŸi bağışlayıcı olan! Bizi taatine dahil ederek ÅŸereflendiren, gözlerimizi gözyaşı döken, sadrlarımızı muhabbet ateÅŸi tüten, gönüllerimizi açlık ve susuzlukla yolculuk yapan, nefislerimizin isteklerinden, Senin heybetine olan saygıdan dolayı vazgeçen kıl! Sana itaat edenleri nasıl yaÅŸatıyorsan bizi de öyle yaÅŸat.

Ve öldüğümüzde Senin rızanı ve kabulünü kazanmış, hidayete ermiş, gazabına uğramadan ve sapkınlığa düşmeden doğru yolu bulmuş halde Senin dinin üzere ölenlerden eyle.

Ey Allahım, bizi zalimlerin yurdundan geçipgidenlerden, cahillerden uzaklaÅŸanlardan, amel meyvelerini ihlas nuruyla sindirenlerden, himet pınarından içenlerden, akıl ve saÄŸduyu gemisine binenlerden, yakin rüzgarlarıyla yelken açıp dipsiz kurtuluÅŸ denizinde seyreden ve ihlas limanına yanaÅŸanlardan eyle!

Ey Allahım! Bizleri ruhları yücelerde olan, kalplerinin özlemi sorumluluklarda olan, naim cennetinin bahçeleirne varıp tesnim suyunun suladığı bahçelerin meyvelerinden tolayıp, sürur denizlerine dalıp, gerçek hayat bardağından içip, arşın gölgesi altında korunmuÅŸ ve ÅŸereflendirilmiÅŸ olanlardan eyle.

Bizi sabır kapısını açanlardan, korku hendeklerini dolduranlardan, sıkıntı işkencelerinden geçenlerden, heva köprüsünü aşanlardan eyle!

Ey Allahım bizi hidayetin alametlerine eriÅŸmiÅŸ, kendilerine kurtuluÅŸ yolları aydınlatılmış, ihlasla yakin yoluna sülûk etmiÅŸ olanlardan eyle.

Ey Allahım! Kulak verilen her canlının sesi, yaprağın hışırtısı, su çağıltısı, kuş ötüşü, karanlığın çağrısı, şimşek çakması ve gök gürültüsü Senin vahdaniyetine, kudretine, Senin yenilmez Galip, cehalet isnad edilemeyen Alim, savurganlık isnad edilemeyen Halim, zulüm isnad edilemeyen Adil, yalanlanamayan Sadık olduğuna şehadet eder. Sen her şeyin belirleyicisi olan kudret sahibisin, biz ise muhtaç kullarınız. Zelil bir halde Senden af diliyoruz. Sen de bize iyiliğinden ve şefkatinden ihsan et!…..

Serpil ÖZCAN

_selma_
Editör
Aktif Üye

« Yanıtla #140 : 22 Aralık 2009, 18:54:01 »

YA RABBİ!
Karanlığı dağıtan,zulümleri bitiren,cehaleti yok eden evleri şenlendiren,çocukları güldüren,hastaya şifa veren,cihanı mamur eden,aleme ışık saçan,umutları yeşerten;sevda yüklü,naz edalı,ihlas tütsülü, MUHAMMED Aleyhisselatu vesselam kokulu bir dua öğret bize YA-RABBİ..

Ey Rabbimiz! Bize hile yapanları ve yapmayı düşünenleri, bize komplo kuranları ve kuracak olanları, düşmanlık yapanları ve yapacak olanları, aldatanları ve aldatarak hile yapacak olanları Sana havale ediyoruz.

Ey Rabbimiz! Bizim ve iman ve Kur’an hizmetindeki kardeşlerimizin; istediğimiz ve istemediğimiz, bildiğimiz ve bilmediğimiz bütün ihtiyaçlarımızı gider ve bütün belaları bizden sav. Dünyanın her yerindeki Senin rızan için hizmet eden kardeşlerimizi bizlerle beraber ihlas-ı etemme muvaffak eyle.

Ey Rabbimiz! Bütün günahlarımızı küçüğünü-büyüğünü, evvelini-ahirini, açığını-gizlisini bağışla. Bize merhamet et, kırığımızı- döküğümüzü sar ve bizi yücelt

amin amin amin...

_selma_
Editör
Aktif Üye

« Yanıtla #141 : 23 Aralık 2009, 22:27:38 »

KABE DE DUA

Davetin duyup hac edenleri

Rahmet et, affet Allahım

Beytullaha yüz sürenleri

Rahmet et, affet Allahım.

Ev den, yurt dan göçenleri

Deniz, Derya  geçenleri

Zemzem suyundan içenleri

Arafatta tevbe edenleri

Hakkı bilip  hatır güdenleri

Hacılara ikram saçanları

Peygamber şehrine varanları

Şah ı Rasule selam verenleri

Kubbe-i hadrayı görenleri

Peygambere selam söyleyenleri

Mekkeyi, Medineyi özleyenleri

Hacıların yolunu gözleyenleri

Kuba da namaz kılanları

Hacıları vekil bilenleri

Dönüşde alıp gidenleri

Bende gitsem diyenleri

Gelemeyip rüya da görenleri

Haccın kıymetin bilenleri

Burda ömrün bitirenleri

Hacıya hizmet götürenleri

Bizi Hacca getirenleri

Rahmet et, affet Allahım *

MEKKE 05.01.2008 

Ä°BRAHİM DEMİR    

NOT:CUMA GÜNÜ  CUMA NAMAZINDAN SONRA

KABEDE YAPILMIÅž DUADIR

http://www.ahmet-bulut.com/site/index.php?option=com_content&task=view&id=143&Itemid=229

Ukab
Ukab
Admin Yardımcısı
Aktif Üye

« Yanıtla #142 : 23 Aralık 2009, 22:30:05 »

Amin

Canım kurban olsun senin yoluna, Adı güzel kendi güzel Muhammed
Gel şefaat eyle kemter kuluna, Adı güzel kendi güzel Muhammed
Sen Hak peygambersin şeksiz gümansız, Sana uymayanlar gider imansız.
Aşık yunus neyler dünyayı sensiz, Adı güzel kendi güzel Muhammed
_selma_
Editör
Aktif Üye

« Yanıtla #143 : 24 Aralık 2009, 19:05:14 »

Peygamber efendimizin yatağına girdiğinde okuduğu dua:

Allahım senin adınla hayat bulur senin adınla ölürüm.

Buhari,tirmizi,Ebu davut

_selma_
Editör
Aktif Üye

« Yanıtla #144 : 30 Aralık 2009, 19:41:32 »

ey kainatin sahibi ve yöneticisi Allah ım!

Güçlülerin yüzüne gerçeği söylemek için,

zayıfların yaninda olup hakki anlatmak için

ve hak görünüp batil anlatanlardan olmamak için bana yardım et !

EÄŸer bana para verirsen mutluluÄŸumu alma!

ve eğer bana güçler verirsen muhakeme yeteneğimi yitirtme!
Eğer başarı verirsen alçak gönüllüğümü alma!

Eğer bana alçak gönüllüğü verirsen saygınlığımı alma!

Görünenin diğer yüzünü görmeyi göster bana!

batil ehlinin karşısında suçlu duruma düşmeme izin verme. Kendimi sever gibi diğer müslümanlarida sevmeyi

ve diğerlerini yargılıyormuş gibi kendimi de yargılamayı öğret bana!

Başarılı olduğum zaman seni unutturan zafer sarhoşluğuna izin verme!

Nerde başarısız olursam olayım, umutsuzluğa düşmeme izin verme!

Daha ziyade, başarısızlığı başarının öncesindeki bir deneme olduğunu daima hatırlat bana!

affetmenin, güçlerin en büyüğü olduğunu

ve intikam arzusunun zayıflığın ilk görünüşü olduğunu öğret bana.

Eğer paradan yoksun bırakırsan, bana umudu bırak!

Ve eğer beni başarıdan yoksun bırakırsan,

başarısızlığı yenebilmek için irade gücünü bırak bana !

Eğer beni sağlık bağışından yoksun bırakırsan, inancın lütfunu bırak bana!

Eğer insanlara zarar verirsem, özür dileme gücünü ver bana !

Ve eğer insanlar bana zarar verirse, affetme ve merhamet gücünü birak bana!

hakki hak olarak bilip ona sarilmayi batilida batil olarak bilip ondanda uzaklasmayi bana nasip et !

amin...

_selma_
Editör
Aktif Üye

« Yanıtla #145 : 02 Ocak 2010, 10:42:40 »

Ey Yüce Rabbimiz!..

Allah'ım! Kur'an'ı bize dünyada bir dost, kabirde ünsiyetli bir arkadaş, kıyamette bir şefaatçi, sırat üzerinde bir nur, Cehennem ateşine karşı bir siper ve örtü, Cennet'te bir refik, bütün hayırlara bir delil ve imam kıl.

Allah'ım! Kalbimizi ve kabirlerimizi iman ve Kur'an nuruyla nurlandır. Üzerine Kur'an indirilen zatın-Rahman-ı Hannan'ın salât ve selamı onun ve âlinin üzerine olsun. -Hakkı ve hürmeti için, bize Kur'an'ın burhanlarını aydınlat...

Âmin... Âmin... Âmin...

hasan
Ziyaretçi
« Yanıtla #146 : 02 Ocak 2010, 23:17:24 »

sevde ruveyda adinda 30 gunluk bir bebeimizde hirschsprung hastalıgı tespit edildi.kalınbagırsak ile ilgiili bir hastalık olup bebek bagırsaklarındakı bazı sinir uclarındaki problemlerden dolayı kakasını yapamıyor ve gazını cıkaramıyor malesef.ve doktorlar ameliyat olması gerektigini soyluyorlar.bebeimiz icin lutfen dua.Cenabı Allah ve tekaddes hz leri acil sifa versin.İllaki ameliyat olacak ise de Rabbim bebeimize ve ailemize sabır versin.Toplu,ısrarlı ve ihlaslı dualariniza cooook ihtiyacımız var.Allah c.c dua eden kardeşlerimizinde hastaları var ise şifa,borcları var ise eda,dertleri var ise dermanlar ihsan eylesin......
_selma_
Editör
Aktif Üye

« Yanıtla #147 : 02 Ocak 2010, 23:53:33 »

ALLAH ACİL ŞFALAR VERSİN.Bebeğinizi size bağışlasın.sizlerde sabır versin.amin.

_selma_
Editör
Aktif Üye

« Yanıtla #148 : 05 Ocak 2010, 09:13:26 »

Rabbim dara düşünce "SABIR"
sabrı bulunca "ŞÜKÜR"
şükre erince "RAHMET"
rahmete dalınca "SEVGİ" sini
ihsan eyleyip;
gönlümüzden  geçeni avuçlarımıza
döksün.amin.

Bir tevekkül istiyorum Rabbim:
sana giden yollarımı açan,
yüreğime bir fetih,
hasretlerime bir vuslat..
Fazlından bir tevekkül istiyorum
ey Rabbim beni sana baÄŸlayan,
yalnız sana, sadece sana..

_selma_
Editör
Aktif Üye

« Yanıtla #149 : 05 Ocak 2010, 16:37:54 »

Peygamber efendimiz (SAV)üzüntülü ve sıkıntılı zamanlarda bu duayı okurdu...
Halim ve azim olan ALLAH 'TAN baÅŸka ilah yoktur.
Büyük arşın sahabi olan ALLAH 'TAN başka ilah yoktur
Kıymetli arşın sahibi,
Arzın ve semavatin sahibi olan ALLAHTAN BAŞKA İLAH YOKTUR
BUHARİ, TİRMİZİ,İBNİ MACE

Sayfa: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 14
Maneviyat.com  |  İLİM MECLİSİ  |  İbadet, Dua & Zikr  |  Yazılar  |  ~ Dua Zinciri ~ « önceki sonraki »
    Gitmek istediÄŸiniz yer: