“Dilediğini yap, karşılığını göreceksin!”

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
23 Mayıs 2012, 12:11:32
12203 Mesaj 2639 Konu Gönderen: 1918 Üye
Son üye: isimbayz
Maneviyat.com  |  İLİM MECLİSİ  |  Tasavvuf  |  Yazılar  |  “Dilediğini yap, karşılığını göreceksin!” 0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1]
Gönderen Konu: “Dilediğini yap, karşılığını göreceksin!”  (Okunma Sayısı 538 defa)
_selma_
Editör
Aktif Üye

« : 27 Temmuz 2009, 09:41:52 »

“Dilediğini yap, karşılığını göreceksin!”

Cebrail Aleyhisselam Efendimiz’e demiştir ki: “Ey Allah’ın Rasulü, dilediğin kadar yaşa. Muhakkak bir gün öleceksin. Dilediğini sev, muhakkak ondan ayrılacaksın. Dilediğini yap, şüphesiz amelinin karşılığını göreceksin.” İşte bu gerçeği çok iyi bilen İslam büyükleri bütün ömürlerince gözyaşı dökmüşler, gece sabahlara kadar secdelere kapanmışlardır. Hakk’ın has kullarından Râbiatü’l-Adeviyye her gece abdestini alır, seccadesini bir köşeye serer, sabahlara kadar namaz kılardı. Şöyle dua ederdi: “Allah’ım! Bütün gözler uyudu. Yıldızlar dolandı. Yeryüzünün hükümdarları kapılarını kapattılar. Fakat Senin yüce kapın hiçbir zaman kapanmaz. Beni kapından dûr etme. Rahmetini benden esirgeme.” Evet, aşk arslanıyla savaşmak elbette her yiğidin kârı değil. İşte bu Râbia, Kabe mumu gibi gece gündüz yanıp dururdu.

ALİ BUDAK
Ailem Dergisi
Sayı: 86

süleyman
Pasif Üye

« Yanıtla #1 : 28 Temmuz 2009, 00:08:10 »

Hz Ali efendimizde nükteli bir sözünde şöyle buyurmuş:''Vallahi ömrüm boyunca kimseye ne iyilik ettim nede kötülük ettim.'' söz ilk anda ilginç gözüksede hakikatte zerre kadar iyilik ve kötülüğümüzün karşılığını ahirette göreceğimiz gerçek olduğuna göre mana anlaşılıyor. Evet imtihan dünyasındaki mükellef insanlar olarak dilediğimizi yapmakta hürüz,bizim dileğimize göre Hak teala hayrı ve şerri yaratıyor.Allah cümlemizi kendi kendine kendi nefislerine zulmedenlerden eylemesin..
Sayfa: [1]
Maneviyat.com  |  İLİM MECLİSİ  |  Tasavvuf  |  Yazılar  |  “Dilediğini yap, karşılığını göreceksin!” « önceki sonraki »
    Gitmek istediğiniz yer: