dikkat okuyalım iki insan yazısının 2.cisi

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
23 Mayıs 2012, 12:11:10
12203 Mesaj 2639 Konu Gönderen: 1918 Üye
Son üye: isimbayz
Maneviyat.com  |  İLİM MECLİSİ  |  İman, İtikad  |  Yazılar  |  dikkat okuyalım iki insan yazısının 2.cisi 0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1]
Gönderen Konu: dikkat okuyalım iki insan yazısının 2.cisi  (Okunma Sayısı 312 defa)
faik 29
Aktif Üye
**

« : 12 Mayıs 2009, 13:05:48 »

ben  ilk bu siteye üye oldugum zaman iki  insandan bahsetmiÅŸtim   yazım  ibadetler  bölümünde .   bugün yazılarıma   bakarken .bunun üzerine baya tartışmalar olmuÅŸ. narkısos  adında bir arkadaÅŸ  .bu tartışmayı  baÅŸlatmiÅŸ .   sizlere soruyorum   yazımda ben alevıleri kötülüyormuyum .  ben alevilerin yaÅŸadıgı  mahhallede tam 15yılım geçti . ama hiçbir zaman tartışmadık ama size iki olay anlatacagım. 1   2.ci senemde yanımızda marongoz vardı orada bir alevi arkadaşım vardı . bana bir gün konuÅŸurken kuranda ramazan orucu olmadıgını ve  boÅŸuna tuttugumuzu    hatta onlardan ünlü biri dıyanete sormuÅŸ ama cevap verememiÅŸler.  bende sana ispatlarım dedim ve evden kuranı götürüp ayeti gösterdim ama yine inanmadı .onun demesi onlar dört duvar arası ibadet yapıyorlarmiÅŸ . sonra hiç bu konulara girmedik.2  bu  kiÅŸi tam 92 yaşındaydı ÅŸimdi öldü   yanımızdakı komÅŸuyla konuÅŸurlardı  soylarının ehlıbeytten geldigini söylerdi.  ona dede diyorlar. bu kiÅŸi   bizlerin boÅŸuna namaz kıldıgını boÅŸuna oruç tutdugunu ve  ebubekırin sahtekar oldugunu söylerd
ii  .ben de gülerdim   onlar için namaz  zaman kaybı oruç tutmak aç kalmakmiÅŸ.  gerçek aleviler namaz kılr oruç tutar lar sadece 12 imam tutmazlar   ÅŸunu bil nakısos  kardeÅŸ bizler ve ben  hz aliyi  hz hüseyini  hasanı sizlerden daha çok seviyoruz çünkü bizler  namazımızı   orucumuzu  yerine getiyoruz allah kubul ederse.  ve ÅŸunu unutmayalım insanları allah  yarattıgı için sevelim kim olursa olsun ayrım yapmadan çünkü dinimiz öyle istiyor. not  .  lütfen sadece    okumayalım yorum yada cevapta yazalımki  anlasınlar  .
Sayfa: [1]
Maneviyat.com  |  İLİM MECLİSİ  |  İman, İtikad  |  Yazılar  |  dikkat okuyalım iki insan yazısının 2.cisi « önceki sonraki »
    Gitmek istediÄŸiniz yer: