burada aglamak faydasızdır

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
23 Mayıs 2012, 11:51:49
12203 Mesaj 2639 Konu Gönderen: 1918 Üye
Son üye: isimbayz
Maneviyat.com  |  İLİM MECLİSİ  |  Peygamberimiz (sav) ve Ashabı Kiram  |  Yazılar  |  burada aglamak faydasızdır 0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1]
Gönderen Konu: burada aglamak faydasızdır  (Okunma Sayısı 568 defa)
gokçen
Ziyaretçi
« : 26 Mayıs 2008, 14:45:07 »

Bir gün Peygamber efendimiz Cebrail   aleyhisselâma Cehennemi sordu.
   Cebrail aleyhisselâm da uzun uzun Cehennemi anlattı. Peygamber efendimiz   anlatılanlara dayanamayıp bayıldı. Ayıldığmda buyurdu ki:
   â€¢Ey Cebrail, böyle ÅŸiddetli, felâket yere benim ümmetim girecek mi?
   â€¢Evet. Ümmetinin büyük günah iÅŸliyenleri Cehenneme girecektir.
   Bunun üzerine Peygamber efendimiz çok aÄŸladı. Cebrail aleyhisselâm da   aÄŸladı. Sonra odasına çekildi. Sadece namaz için dışarı çıkıyor bunun   dışında kimseyle görüşmüyordu.
   Peygamber efendimizin dışarı çıkmayışının üçüncü günü hazret-i Ebû Bekir   kapısının önüne gelerek.
   â€¢Resûluüahı görmek mümkün mü? diye seslendi. Fakat, içerden bir cevap   gelmeyince aÄŸlıyarak kapıdan ayrıldı.
   Sonra hazret-i Ömer gelip, aynı ÅŸekilde söyledi. Ona da cevap gelmeyince   aÄŸlıyarak oradan ayrıldı.
   Sonra Selmân-ı Fârisî hazretleri geldi. Ona da bir cevap verilmeyince,   aÄŸlıyarak hazret-i A!i'-nin evine gidip durumu anlattı. Hazret-i Fâtıma   hemen hane-i saadete koÅŸtu.
   â€¢Ey Allah'ın Resulü ben kızınız Fâtıma, dedi.
   Peygamber efendimiz o anda secdeye kapanmış ümmeti için aÄŸlıyordu.
   Hazret-i Fâtıma, kapı açılıp içeri girince babasının aÄŸlamaktan yüzünün   sarardığını, avurtlarının çökmüş olduÄŸunu gördü.
   â€¢Babacığım size böyle ne oldu? diye sordu.
   Peygamber efendimiz buyurdu ki:
   â€¢Ey Fâtıma, bana Cebrail gelip Cehennemi, tabakalarını anlattı. Ümmetimden   büyük günahiÅŸliyenlerin Cehenneme atılacağını bildirdi, iÅŸte beni aÄŸlatan   kederlendiren budur.
   Sonra Hazret-i Fâtıma, ümmetinden günah iÅŸliyenlerin Cehenneme nasıl gireceklerini   sordu. Peygamber efendimiz şöyle anlattı:
   â€¢Günahkârlar tutulup Cehenneme götürülürken, "Yâ Muhammed" "Yâ   Muhammed" diye bağırarak giderler. Fakat, Cehenneme yaklaşıp Cehennem   meleklerini görünce, bunu unuturlar.
   Melekler:
   â€¢Sizler kimlersiniz, diye sorduklarında
   â€¢Biz, kendilerine Kur'ân inmiÅŸ olanlardan ve Ramazan'da oruç tutanlardanız,   derler.
   Melekler de:
   â€¢Kur'ân-ı kerîm Muhammed aleyhisselâmın ümmetine inmiÅŸtir, derler.
   Bunun üzerine Peygamber efendimizin ismini hatırlayıp
   â€¢Bizler Muhammed aleyhisselâmm ümmetindeniz, derler.
   Melekler de:
   â€¢Kur'ân-ı kerîmdeki Allahü teâlâya âsi olan kimselerin hâllerini bildiren   Ã¢yetlerden haberiniz yok muydu? diye sorar.
   Onlar da:
   â€¢Vardı fakat gaflete geldik, -ÅŸeytana uyduk, derler.
   Hâllerine çok üzülürler. Meleklerden izin isteyip hâllerine uzun zaman   aÄŸlarlar. GözyaÅŸları kalmaz, gözlerinden kan akmaya baÅŸlar.
   Sonra melekler onlara derler ki:
   â€¢Bu aÄŸlamanız boÅŸunadır. EÄŸer dünyada böyle aÄŸlasaydınız faydası olurdu.   Dünyada iken Allah korkusu ile aÄŸlasaydınız ÅŸimdi burada aÄŸlamazdınız.
   Sonra meleklere emir gelir:
   â€¢Atın onları Cehenneme!..

aysenur
Aktif Üye

--Her Nefis oLumu TadacaktIr--

« Yanıtla #1 : 27 Mayıs 2008, 08:08:59 »

Allahim korusun rabbim bizi cehenneme atilanlardan eylemesin:(

¯¨´*·~-.¸¸,.-~*´Eğer Sizi Üzen Kişilere Halâ Selam
                                Verebiliyorsanız..
 Bu Vicdanınızın Sadaka'sıdır..¨-,.-~*´¨¯¨`*·~-.¸
yaAqsa
Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : 28 Mayıs 2008, 07:04:15 »

saqolasın kardesim..

Cennete girmiş salih müminlerin aralarında geçen konuşmalar ise şöyledir:

Böyleyken, kimi kimine yönelmiş olarak, birbirlerine soruyorlar:
Bir sözcü der ki: "Benim bir yakınım vardı."
"Derdi ki: Sen de gerçekten (dirilişi) doğrulayanlardan mısın?"
"Bizler öldüğümüz, toprak ve kemikler olduğumuzda mı, gerçekten biz mi (yeniden diriltilip sonra da) sorguya çekilecekmişiz?"
(Konuşan yanındakilere) Der ki: "Sizler (onun şimdi ne durumda olduğunu) biliyor musunuz?"
Derken, bakıverdi, onu 'çılgınca yanan ateşin' tam ortasında gördü.
Dedi ki: "Andolsun Allah'a, neredeyse beni de (şu bulunduğun yere) düşürecektin."
"Eğer Rabbimin nimeti olmasaydı, muhakkak ben de (azab yerine getirilip) hazır bulundurulanlardan olacaktım.
"Nasıl, biz ölecek olanlar değil miymişiz?"
"Yalnızca birinci ölümümüzden başka (öyle mi)? Ve biz azaba uğratılacak olanlar değil miymişiz?"
Şüphesiz, bu, asıl büyük 'kurtuluş ve mutluluğun' ta kendisidir. (Saffat Suresi, 50-60)

Bu ayetlerden  gördüğümüz gibi, müminler, sonunda ulaÅŸtıkları bu mutlu sonun ancak ve ancak Allah'ın dilemesiyle ve Rahmetiyle olduÄŸunun bilincindedirler. Åžuurları son derece açıktır ve geçmiÅŸi hatırlamaktadırlar. Belki de tüm hayatları onlara detaylı olarak gösterilmektedir. Bu sahnede, kendilerini dünya hayatında saptırmaya çalışan yakın çevrelerini görmüşlerdir. Ve anlamışlardır ki, eÄŸer Allah'ın üzerlerindeki sonsuz lütfu ve koruması olmasaydı, kendileri de kolaylıkla yoldan sapabilirlerdi. İşte bunların bilincine varan müminler, aynen dünyada olduÄŸu gibi cennette de Allah'a sürekli şükrederler.

Cennet ehlinin cehennemdekilerle aralarında geçen ve cehennem halkının pişmanlıklarını ifade eden sözler ise aşağıdaki ayetlerde haber verilir:

Onlar cennetlerdedirler; birbirlerine sorarlar.
Suçlu-günahkarları;
"Sizi şu cehenneme sürükleyip-iten nedir?"
Onlar: "Biz namaz kılanlardan değildik" dediler.
"Yoksula yedirmezdik."
"(Batıla ve tutkulara) Dalıp gidenlerle biz de dalar giderdik."
"Din (hesap ve ceza) gününü yalan sayıyorduk."
"Sonunda yakîn (kesin bir gerçek olan ölüm) gelip bize çattı."
Artık, şefaat edenlerin şefaati onlara bir yarar sağlamaz. (Müddessir Suresi, 40-48)
ÅŸiÅŸa
Aktif Üye
**

« Yanıtla #3 : 28 Mayıs 2008, 09:04:15 »

ALLAHU EKBER!!!!
Rabbim cc sen muhafaza et....................

'yoldaki bir tepecik seni bunaltmış,oysa önünde yüzlerce dağ var' Hz Mevlana
Sayfa: [1]
Maneviyat.com  |  İLİM MECLİSİ  |  Peygamberimiz (sav) ve Ashabı Kiram  |  Yazılar  |  burada aglamak faydasızdır « önceki sonraki »
    Gitmek istediÄŸiniz yer: