Asri saadetten yansıyan..Yansıması gerekenler.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
23 Mayıs 2012, 11:26:44
12203 Mesaj 2639 Konu Gönderen: 1918 Üye
Son üye: isimbayz
Maneviyat.com  |  İLİM MECLİSİ  |  Peygamberimiz (sav) ve Ashabı Kiram  |  Yazılar  |  Asri saadetten yansıyan..Yansıması gerekenler. 0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1]
Gönderen Konu: Asri saadetten yansıyan..Yansıması gerekenler.  (Okunma Sayısı 392 defa)
ece
Ziyaretçi
« : 06 Mayıs 2008, 16:38:12 »

Efendimiz s.a.v ''Kişi sevdigiyle beraberdir '' deyince Hz.Enes r.a diyor ki ''İslam'dan sonra hiç bir şeye bu kadar sevinmemiştik''..

Abdullah bin Zeyd r.a Mescitte oturuyordur..Canı alabildiğine sıkkın..Bu durum Canlar ona feda olsun efendimizin dikkatini çekmiş..

''İbni zeyd neyin var '' demiş..Neden bu kadar hüzünlüsün.
Abdullah bin Zeyd hüznün büktüğü başını kaldırmadan cevap vermiş..

''Bu dünyada senden biraz uzak kalınca içimizi kasvet bağlıyor..Ancak yanına gelince sıkıntımız gidiyor ferahlıyoruz..Düşünüyorum da ahirette ne olacak..Sen layık olduğun üzere cennetin en yücelerinde olursun acaba biz cennete girebilecekmiyiz..

Bundan sonraki kısım beni hatrıma gelince mahveder..

''Sonsuz bir hayat boyunca sensiz kalmak..Buna güç yetirebileceğimi sanmıyorum..

Efendimizi de hüzün alır düşüncelere dalar..ve biraz sonra göklerin kapılarından müjde yeryüzü semalarını sevince boğar.Nisa süresinin 69.ayeti inmiştir.

Kim Allah'a ve Peygambere itaat ederse işte onlar, Allah'ın kendilerine nimet verdiği peygamberlerle, sıddıklarla, şehidlerle, iyilerle birliktedir. Bunlar ne güzel arkadaştır!

Tabi bu Allah'a ve resulune itaat edenler için ..Etmeyenler de o sevdiklerinin peşine onların gideceği yere varacaktır..Orası ne kötü bir duraktır..
Sayfa: [1]
Maneviyat.com  |  İLİM MECLİSİ  |  Peygamberimiz (sav) ve Ashabı Kiram  |  Yazılar  |  Asri saadetten yansıyan..Yansıması gerekenler. « önceki sonraki »
    Gitmek istediÄŸiniz yer: