Allâh’a Hakkıyla Tevekkül Edebilirseniz…

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
22 Mayıs 2012, 12:22:58
12203 Mesaj 2639 Konu Gönderen: 1918 Üye
Son üye: isimbayz
Maneviyat.com  |  İLİM MECLİSİ  |  Kur'an-ı Kerim  |  Yazılar  |  Allâh’a Hakkıyla Tevekkül Edebilirseniz… 0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1]
Gönderen Konu: Allâh’a Hakkıyla Tevekkül Edebilirseniz…  (Okunma Sayısı 550 defa)
_selma_
Editör
Aktif Üye

« : 13 Aralık 2010, 16:33:52 »

Allâh’a Hakkıyla Tevekkül Edebilirseniz…

╚►Cenab-ı Hak buyuruyor:
"...Mü’minler ancak Allâh’a tevekkül etsinler!" (1)

╚►Rasulullah (sav) buyurdular:
"Eğer siz Allâh’a hakkıyla tevekkül edebilirseniz, sabahleyin karınları aç gidip, akşamları tok dönen kuşların rızıklandığı gibi rızıklanırsınız!" (2)

╚►Rivâyetlerde bildirildiği üzere Cenâb-ı Hak Mûsâ (as)’ı Firavun’a gönderdiği zaman ona şöyle buyurdu:

“Firavun’a git; çünkü o iyice azdı…” (3)

Mûsâ (as), âile efrâdını ve davarlarını zâhirde emânet edeceği bir kimse olmadığından:

“- Yâ Rabbî! Ev halkım ve davarlarım ne olacak?” dedi.

Bunun üzerine Cenâb-ı Hak, “muhafaza edenlerin en hayırlısı” olduğunu hatırlatarak şöyle buyurdu:

“- Ey Mûsâ! Beni bulduktan sonra başka ne istersin? Sen benim emrimi edâya koş! Bana bağlan ve teslîmiyet göster! İstersem, kurdu koyunlarına çoban eder ve meleklerimi de âilene muhâfız kılarım.

Ey Mûsâ! Nedir bu düşündüğün? Annen seni denize attığı zaman seni kim kurtardı? Bundan sonra seni annene tekrar kim kavuşturdu? Sen hani, birini kazâ ile öldürmüştün de Firavun seni aramaya koyulmuş ve öldürmeye azmetmişti; o vakit seni ondan kim muhâfaza etti?..”

Mûsâ (as) bu söylenenleri hem dinliyor, hem de her cümlenin sonunda:

“SEN, SEN, SEN YÂ RABBÎ!..” diyordu.

1-İbrâhim, 11
2-Tirmizî, Zühd, 33/2344; İbn-i Mâce, Zühd, 14
3-Tâhâ, 24

Sayfa: [1]
Maneviyat.com  |  İLİM MECLİSİ  |  Kur'an-ı Kerim  |  Yazılar  |  Allâh’a Hakkıyla Tevekkül Edebilirseniz… « önceki sonraki »
    Gitmek istediğiniz yer: