Affa bedel cennet....

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
22 Mayıs 2012, 12:06:08
12203 Mesaj 2639 Konu Gönderen: 1918 Üye
Son üye: isimbayz
Maneviyat.com  |  İLİM MECLİSİ  |  İman, İtikad  |  Yazılar  |  Affa bedel cennet.... 0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1]
Gönderen Konu: Affa bedel cennet....  (Okunma Sayısı 529 defa)
ece
Ziyaretçi
« : 03 Mayıs 2008, 23:04:10 »

Hz. Enes (ra) anlatıyor:
Resûlullah (asm) ile beraber bulunuyorduk. Bir ara mübarek azı dişleri görülecek derecede gülümsedi. Sebebini sorduğumuzda şöyle buyurdular:

“Mahşerden bir tablo: Ümmetimden iki kişi Allah’ın huzuruna gelirler. Birisi, ‘Ya Rab, bunda benim hakkım var; hakkımı istiyorum’ der. Allah Teâlâ ötekine, ‘Adamın hakkını ver!’ buyurur. Adam yalvarır: ‘Ya Rab, sevap namına bir şeyim kalmadı!’ der. Cenab-ı Hak berikine: ‘Adamın sevabı kalmadı; ne versin?’ buyurur. Adamcağız, ‘Allah’ım! O halde benim günahlarımdan alsın’ der." Resûlullah (asm) Efendimiz bunu anlatırken mübarek gözleri yaşardı ve:

O gün, büyük gündür. İnsan, günahının alınmasını ister” buyurdu.

Bunun üzerine Allah Teâlâ hak sahibine:
“Başını kaldır, cennete bak” buyurur.
Adamcağız Cenneti görünce kendinden geçer:
“Ya Rab, inci ile işlenmiş, gümüşten ve altından köşkler görüyorum. Bunlar hangi peygamber, hangi sıddîk veya hangi şehitler içindir?” diye sorar.
Allah Teâlâ:

“Bunlar, bana ücretini verenler içindir” buyurur.
Adamcağız, “Bunların hakkını kim ödeyebilir Allah’ım?” der.
Cenâb-ı Allah:

“Sen istersen bunlara sahip olabilirsin” buyurur.
Adam, “Nasıl olur ya Rab?” deyince,
Cenâb-ı Hak, “Hakkını bu adama bağışlamakla” buyurur.
Adam, “O halde ben bunu affettim” der. Allahu Zülcelâl Hazretleri de:

“Arkadaşını al, beraberce Cennete girin” buyurur. Sonra Resulullah (asm) Efendimiz, “Allah’tan korkunuz! Allah’tan korkunuz! Siz de kendi aranızı düzeltiniz. Bakınız, Hazret-i Allah mü’minlerin arasını nasıl düzeltiyor” buyurmuşlardır.

görüyorsunuz sevgili kardeşlerim Allah cc iki kullun arasını düzeltmek için neler neler veriyor biz peki iki kulun arasını düzeltmek için ve bende dahil içinde neyimizi verebiliyoruz Rabbim zül celal iki küs kişiyi barıştırmak için yalana söylemeye bile Ruhsat vermiş biraz fedakar olalalım Allah için bir Ve mükafatını Allahtan bekleyelim o elbet vericektir ...o bir yediyüz verendir vesselam Fiemanillah...

şişa
Aktif Üye
**

« Yanıtla #1 : 03 Mayıs 2008, 23:29:24 »

Subhanallah...

'yoldaki bir tepecik seni bunaltmış,oysa önünde yüzlerce dağ var' Hz Mevlana
Sayfa: [1]
Maneviyat.com  |  İLİM MECLİSİ  |  İman, İtikad  |  Yazılar  |  Affa bedel cennet.... « önceki sonraki »
    Gitmek istediğiniz yer: