Geleceğin Türkiyesi

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
22 Mayıs 2012, 11:44:58
12203 Mesaj 2639 Konu Gönderen: 1918 Üye
Son üye: isimbayz
Maneviyat.com  |  GENEL KÜLTÜR  |  Gündem  |  Türkiye Gündemi  |  Geleceğin Türkiyesi 0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1]
Gönderen Konu: Geleceğin Türkiyesi  (Okunma Sayısı 2124 defa)
istikbal
Aktif Üye
**

« : 24 Haziran 2010, 11:50:27 »

<!--sizeo:3--><!--/sizeo-->ABD'de 'Gölge CIA' olarak bilinen Stratfor düşünce kuruluşunun başındaki George Friedman, "Önümüzdeki 100 yıl" adını verdiği kitabında Türkiye'yi geleceğin süper güçleri arasında saydı. Amerikan İstihbarat Ajansı CIA'ya yakınlığı nedeniyle "Gölge CIA" olarak bilinen Stratfor'un sahibi, ünlü stratejist George Friedman, önümüzdeki yüzyılın sonlarında Çin ve Rusya gibi ülkelerin gerileyip yerlerini Türkiye, Japonya, Meksika ve Polonya gibi yeni dünya güçlerine bırakacağını öne sürdü. Friedman, "Next 100 Years: A Forecast for the 21'st Century" adlı yeni kitabında şu tahminlerde bulundu:

* Rusya ve Çin gibi güçler için önümüzdeki yüzyılda endişelenmeye gerek yok. Bu ülkeler komünizme benzer çöküş yaşayacak. Rusça veya Çince'yi bırakın, Türkçe, Japonca, Polonya ve Meksika dillerini öğrenmeye bakın.

* Gelecek yüzyılın süper güçleri Çin ve Rusya değil; Türkiye, Japonya, Meksika ve Polonya olacak. Türkiye'nin dünyadaki siyasi etkisi 2050 yılında Osmanlı haritasını andıran bir görüntü oluşturacak.

* ABD'nin şu an üzerine eğildiği İslamcı militanlarla savaş konusu 21'inci yüzyılla birlikte tarihin derinliklerinde kalacak.

Stratfor 1996'da, Teksas'ın Austin kentinde kurulan özel bir istihbarat kurumu. Başında ünlü stratejist ve siyaset bilimci George Friedman bulunuyor. Friedman ve başında bulunduğu Stratfor, Pentagon'a da danışmanlık yapıyor. Stratfor, Asya'da 1997'de kriz yaşanacağını ABD yönetimine çok önceden bildirmişti. Şimdi Friedman’ın öngörülerine bakarsak ne kadar haklı olduğunu görürüz. 2050 yılları Türkiye’nin gücünün tam anlamıyla zirvede olduğu, Türk İslam Birliği’nin kurulduğu ve İslam’ın tüm dünyaya hâkim olduğu yıllardır. Bu dönem “altınçağ” dönemi olarak adlandırılır. Yalnız Friedman’ın çizdiği harita biraz eksik, Türkiye hem güneyde hem kuzeyde birçok ülkeyle daha birleşip, Sudan, İran gibi ülkeleride bu birliğe katacaktır.

Türkiye’nin giderek güçleneceği yabancı basında sürekli dile getiriliyor, her geçen gün bu doğrultuda haberler çıkıyor. Dünya ülkeleri daha şimdiden geleceği görüyor, fakat her ne hikmetse bir tek Türkiye’deki bazı çevreler bu önlenemez yükselişi görmezden ve anlamazdan geliyorlar. Friedman’ın çizdiği bu sınırlar Hz. Mehdi liderliğinde kurulacak Türk İslam Birliği’nin sınırlarıdır ve aslı çok daha geniştir. Hz. Mehdi ile birlikte bir damla kan akıtılmayacak tüm dünya Türklerin adaletine, merhametine ve şefkatine Osmanlı’dan sonra bir kez daha şahit olacaktır…
istikbal
Aktif Üye
**

« Yanıtla #1 : 24 Haziran 2010, 11:54:57 »

Alıntıladığım bu yazının gerçekleşebilmesi için bütün kalbimle dua ediyorumyaşım altmış sekiz ben o günleri göremeyebilişrim ama çocuklarım veya torunlarım inşaallah o güzel ve mutlu günleri göreceklerdir
ene_meczub
Ukab
Admin Yardımcısı
Aktif Üye

« Yanıtla #2 : 24 Haziran 2010, 21:02:49 »

selamun aleykum

Acaba bu yazı nerede yayınlanmış, bunu biliyormuyuz?

Canım kurban olsun senin yoluna, Adı güzel kendi güzel Muhammed
Gel şefaat eyle kemter kuluna, Adı güzel kendi güzel Muhammed
Sen Hak peygambersin şeksiz gümansız, Sana uymayanlar gider imansız.
Aşık yunus neyler dünyayı sensiz, Adı güzel kendi güzel Muhammed
istikbal
Aktif Üye
**

« Yanıtla #3 : 03 Temmuz 2010, 15:19:00 »

ben bu yazıyı gümüşhane gen trden aldım
hanegeli
Aktif Üye
**

« Yanıtla #4 : 03 Temmuz 2010, 20:01:31 »

SLM yıkarıdaki yazıda  biraz kavimyetçilik  mi var ben mi yanlış mi  algıladım . amerikan filimlerigibi sonu  hep kahraman amerikalı giib geldi bana . inş islam kazanır müslümanlar dünyaya adalet saçar . ama bie EBUMÜSLÜM HARASANİ  de lazım  nereden gelir se gelsin ister doğodan ister kuzeyden ister batıdan  ADALAT adelet  dünyaa adalet . yoksa süpergüç olmuşda zalim olmuş   ne yazar
istikbal
Aktif Üye
**

« Yanıtla #5 : 14 Ekim 2010, 21:58:57 »

Saygı değer hanegeli kardeşim ,yukarıdaki harita bir abd araştırmacı firma tarafından araştırılmış , aslında bir tahmin yürütülmüş, ama ben bu tahminin gerçekleşebilmesi için duacıyım , ve neden olmasınkii ve neden kavmiyetçilikle ilişkilendiriyorsunuzki ,bakınız dünyanın neresinde bir felaket var ise ,Türk milletinin bütün yardım kuruluşları orada özelliklede bu son dönemde, one munitin .vede ihh nın filistine götürdüğü yardım sırasındaki  israelden yapılan baskına karşı bu hükümetin dik duruş sergilemesi özelliklede ezilmekte olan bütün islam alemi için bir ışık bir umut bir sıçrayış ve bir uyanış olduğuna ben inanıyorum ve böyledirde  işte bu gösterilen sevgi yumağının benim milletimingösterilen haritadaki ülkeler tarafından kardeş ilan edilerek bir ağabeylik rolü biçilmesi o toprakların bizlerin serbest dolaşabileceği yerler olamazmı elbette olur illada bu topraklarda söz sahibi olabilmek için kılıca kalkana füzeye topa ihtiyaç yok sadece sevgi saygı bu ülkeleri sizinle kardeş kılar işte bunun farkına varan amerikalı bunu kabul ediyor ama ne yazıkki bizler hala eba müslim horasanileri bekliyoruz aslında onlarada ihtiyaç var ama bizlerin bugünkü gidişatı yani benim ülkemi yönetenlerin bu günkü tutumu inşallah onları aratmayacak kadar tutarlı vede kararlıdır
hanegeli
Aktif Üye
**

« Yanıtla #6 : 15 Ekim 2010, 08:52:12 »

Slm.. inş İslam medeniyeti  hakim olur .. yukarıdaki rapor biraz ara gazı gibime galiyor .. dünkü haberlerde FÜZE  KALKANI projesi.. ABD dayatmaya çalışıyor olmadı NATO devreye girecek miş:
buyrun diyorlar füzeler ortadoğuya bakacak .... Türk İslam birligi yani batının gözü ile Türk Türkün gözü ile İslam ... degil İSLAMIM gözüile TÜRK
bu üketim çılgınlıgı zaten  bizim süpergüç olduğumuzu gösteriyor Gülümseme liberal kapitalist islam .. şu tv lerdeki diziler bir başka iktidar döneminde olsa idi .. bazı kesimler ortalıgı ayağa kaldırırdı  .. ama bizim ikdidar  idare edelim mantığı va .. olmaz demeyim olur balgibi olur .. süper güç TÜRKİYE  .. Haritada her yer kırmıız amma israil ve irana dokunulmamış  doğrudur   koskoca ABD  yayınlanan rapor var  itiraz etmek olmazz .. BİZİMDE TEMENNİMİZ   Müslüman Türk  halkının islam bilincine kavuşup islam medeniyetini  adaletini tüm dünya  örnek olacak şekilde göstermeleri ..
istikbal
Aktif Üye
**

« Yanıtla #7 : 15 Ekim 2010, 21:13:26 »

Aziz karseşim 200 küsur yıldır bu milletin (TÜRK) milletinin kalbindeki iman nurunu söndürebilmek için ehli küfrün binbir çeşit oyunu vardı ve hepsini bu millet üzerinde denediler ayrıştırdılar savaştırdılar kavimlere böldüler savaştırdılar parça parça böldüler işin en acısı bu milletin insanının kalbindeki güven duygusunu zedelediler, bütün bunlara rağmen bu milletin kahır ekseriyatı  yılmadan bıkmadan usanmadan imnını muhafaza yolunda çalışırken nasıl olurda o asrı saadet  ruhunu yeniden canlandırabiliriz düşüncesiyle canını dişine takarak çalıştı uğraş verdive elhamdülillah bu günlere geldik  asrın bütün teknolojik vede medyatik kirli oyunlarına rağmen dik durmayı beceren ve bu uğurda direnç gösteren bir imanlı topluma doğru adım adım ilerliyoruz ilerliyoruz diyorum çünkü ben 1950 lili yılların öncesini yaşamış biri olarak samanlıklarda saklanarak kuran okuduğumuzu  ve jandarmaların bizi okutan imamın boğazına sarığı sararak sürüklediklerin görmüş biriyim   bu günlerimize sayısızca şükürler olsun diyorum bakınız elhamdülillah herkes ibadetinde hür KURAN KURSLARIMIZ açık  insanlarımız araştırabiliyor ve sorgulayabiliyor  hatta direnebiliyor yani dünkü gibi kimse kimsenin boğazına sarığını sarıp sürükleyemiyor  buna rağmen bütün insanımız inancını hür yaşayabiliyormu hayır ama inşaallah oda olacak baş örtüsü sorunuda çözülecek kapital sistemin baskılarının yanı sıra abd nin vede ab nin(haçlıların) baskılarıda son bulacak buna ben şahsen bütün kalbimle inanıyorum .ve ümit varım bir büyük ilim erbabımız  ne diyor sakın yese düşmeyiniz en yüksek gür seda İSLAMIN sedası olacaktır ,ben de bu söze katılıyorum  ve o gür sedanın yansımasını şimdiden duyar gibiyim  sizler gibi araştırabilen soruşturabilen bir gençlik var olduğu müddetcede bu yankı devam edecektir  ve nice hayal zannettiğimiz şeyler gerçek olacaktır inşaaallah
yusuf ünal
Pasif Üye

« Yanıtla #8 : 18 Ekim 2010, 20:20:49 »

peki arkadaşım o mehdi kim onu biliyorsan yaz da bizde bilelim
istikbal
Aktif Üye
**

« Yanıtla #9 : 21 Kasım 2010, 13:46:42 »

BU KONUDA mehdi ile ilgili bir  sohbet veya yazı geçmemişken böyle bir soruyu neden sorduğunuza bir anlam veremedim
faik 29
Aktif Üye
**

« Yanıtla #10 : 16 Mart 2011, 16:58:44 »

hayaller güzel temennılerde güzel ama zor  arkadaş herhalde bunları ancak mehdi yapar  dıye düşünmüş olabilir. o yüzden sormuştur.heralde
Sayfa: [1]
Maneviyat.com  |  GENEL KÜLTÜR  |  Gündem  |  Türkiye Gündemi  |  Geleceğin Türkiyesi « önceki sonraki »
    Gitmek istediğiniz yer: