Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: Kuran Ahlakına Uymanın Getirdiği Faydalar  (Okunma Sayısı 368 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
aysenur
Uzman Moderator
Uzman Üye

--Her Nefis oLumu TadacaktIr--

« : 30 Ekim 2007, 09:39:19 »

Kur'an ahlakına uymanın aileye getirdiği faydalar nelerdir?

Kur'an ahlakında anne ve babaya karşı saygı vardır. Allah Kuran'da söyle bildirmektedir:
Biz insana anne ve babasını (onlara iyilikle davranmayı) tavsiye ettik.Annesi onu, zorluk üstüne zorlukla (karnında) taşımıştır.
Onun (sütten) ayrılması, iki yıl içindedir. "Hem Bana, hem anne ve babana şükret, dönüş yalnız Banadır." (Lokman Suresi, 14)

Kur'an ahlakinin yaşandığı bir evde kavga, huzursuzluk, geçimsizlikolmaz. Anneye, babaya ve diğer aile fertlerine karşı son derece
saygılı bir tavır gösterilir. Her zaman müjdeli ve sevinçli bir ortamda yaşanır.

Ku'ran ahlakına uymanın devlet sistemine
getirdiği faydalar nelerdir?
Allah Kur'an'da itaat etmeyi makbul bir ahlak olarak göstermektedir.Kuran ahlakına sahip bir insan da kesinlikle devletine karşı itaatli
ve saygılı olur. Böyle toplumlarda herkes devletin ve milletin refahıiçin çalışır, devlete karşı gelmez aksine maddi manevi destek
sağlar. Allah'tan korkan insanların oluşturduğu toplumlarda adliolaylar hemen hemen hiç kalmaz. Su anki toplumlarda yaşanan olaylarınbinde biri dahi yaşanmaz.
Devlet yönetimi çok rahatlar. Anarşi, terör, bozgunculuk, cinayet gibiolaylarla uğraşmak zorunda kalmayacağı için devletin bütün gücü
ülkenin içte ve dışta kalkınması ve güçlenmesi için harcanır. Bunun sonucunda da çok güçlü bir devlet oluşur.

Kur'an ahlakına uymanın sanata getirdiği
faydalar nelerdir?
Kur'an ahlakına uyan insanlar birbirlerine değer verir ve birbirleriniher yönden güzel ve estetik bir ortamda yaşatmaya çalışırlar. Cenneteduyulan özlemden dolayı dünya şartları maksimum kullanılarak en güzel,en temiz, göze, kulağa ve tüm duyulara en
güzel şekilde hitap eden ortamlar oluşturulur. Bu nedenle sanat ve estetik her yönden çok gelişir.
Dindar bir insanin vicdani da temizdir ve bu sebeple aklinin üzerindeherhangi bir baskı olmaz, çok geniş düşünerek ortaya güzel
ve benzersiz, taklitten uzak eserler çıkarır. Ayrıca diğer dindarinsanları da hoşnut etmek, onlara güzellikler sunmak isteği ile isyapan insanlar, samimi ve sevkli olurlar.

Kur'an ahlakına uymanın eğitim sistemine
getirdiği faydalar nelerdir?
Herşeyden önce Kur'an ahlakini yasamak çocuklara ve gençlere olgunlukve akil getirir. Gençler arasında yaygın olarak uygulanan duyarsız,vurdumduymaz karakter Kur'an'a uyan gençlerde görülmez. Son dereceyumuşak başlı, itaatli, geniş düşünen, fedakar, üretici bir nesil
oluşur. Gençliğin dinamizmi, heyecanı, ataklığı hep hayırlı islereyönlendirilir. Önemli bir is ve akil gücü oluşur. Böyle bir ortamda
öğrenciler sadece sınıf geçmek veya cezadan kurtulmak için değil,devlete ve millete fayda getirmek için eğitimlerine son derece önem
verirler. Okullarda disiplin olayları tamamen ortadan kalkar. Çokhuzurlu, yapıcı ve verimli bir eğitim ortamı oluşur. Öğretmenler ve
öğrenciler arasında itaate, saygı ve hoşgörüye dayalı bir işbirliğioluşur. Ayrıca öğrenciler devlete, polise karşı da son derece
saygılı ve itaatli olurlar, günümüzde sık sık karşılaşılan öğrenciolayları hiç yaşanmaz. Çünkü böyle bir şeyi gerektirecek ortam
oluşmaz.

Kur'an ahlakına uymanın çalışma
ortamlarına getirdiği faydalar nelerdir?
Kur'an ahlakini yasayan insanların bulunduğu toplumlarda, işyerlerinde de karşılıklı anlayış, işbirliği ve adalet ortamı olur.
İs sahipleri çalışanlarının sağlıkları ile ilgilenir, çalışılan ortamısağlık koşullarına en uygun hale getirir. Çok uzun sure ayni ortamdabulunacaklarını düşünerek estetik ve göze hoş gelen mekanlarhazırlatır. Emeklerinin tam karşılığını verir. Herhangi bir çalışanınıkesinlikle mağdur durumda bırakmaz. Her birinin ailesinin
yasam koşullarından haberdar olur. Son derece vicdanlı davranarak,onların hamiliğini üstlenir. Güçlünün zayıfı ezdiği bir ortam asla
oluşmaz. Dedikodu, basarili birini kıskanarak onun basarisini engellemeye çalışma gibi gayri ahlaki tavırlara da rastlanmaz.
Çalışanlarla işveren arasında çıkara ve birbirini dolandırmaya değil,işbirliği ve güvene dayalı bir ilişki olur. Çalışan kişi işyerinin herturlu menfaatini gözetir, "nasılsa parasını patron
veriyor" diyerek israf etmez, yapabileceğinin en iyisini yapar. Ama bugüzel ahlakından dolayı da mağdur durumda kalmaz, patronu
tarafından kollanır.

¯¨´*·~-.¸¸,.-~*´¨AyseNuR_)-,.-~*´¨¯¨`*·~-.¸
yalçın
Pasif Üye
*

« Yanıtla #1 : 21 Şubat 2008, 14:39:16 »

AYŞENUR ÇOK GÜZEL Bİ YAZI KALEME ALMIŞSIN KALEME ALDIĞIN BU YAZI İÇERİK OLARAK KURANIN SOSYALLEŞMESİYLE ALAKALI BURDADA GENELLEME YAPMAK GEREKİRSE KENDİ İÇSEL DÜŞÜNCELERİNİ BU YAZIDA ÇOK FAZLA ÖN PLANA ÇIKARMIŞSIN NETİCE İTİBARIYLA YAŞINDAN KAYNAKLANAN ÇOK İYİ TEMENNİLERİN VAR FAKAT DEVLET YÖNETİMLERİNDE HER ŞEY İYİ OLACAK DİYE Bİ KAİDE YOKTUR İNSAN ELİYLE YAZILMIŞ HİÇ Bİ ANAYASA YOKTURKİ İÇİNDE EKSİK OLMASIN NETİCE İTİBARIYLA BEN İSTERDİMKİ BU YAZIYI KALEME ALIRKEN SOSYAL DEVLETİ İNCELEYİP KURAN AHLAKIYLA KARŞILAŞTIRSAYDIN YANİ BU YAZI BİLİMSEL Bİ MAKALE OLABİLİRDİ BUDA BENİM ŞAHSİ DÜŞÜNCEM DOĞRULUĞU TARTIŞILABİLİR AMA ŞUNU BİLKİ KİMİ GERÇEKLER TARTIŞARAK TOPLUMLARDA YER EDİNİR SELAMETLE
aysenur
Uzman Moderator
Uzman Üye

--Her Nefis oLumu TadacaktIr--

« Yanıtla #2 : 21 Şubat 2008, 15:43:36 »

kusura bakma kardesim bu yazi bi alinti altina yazmayi unutmusum, yani kendi yazdigim bi yazi deil...ama dusunceni soyledigin icin saol..dedigin gibi gercekler tartisarak toplumda yer edinir....

¯¨´*·~-.¸¸,.-~*´¨AyseNuR_)-,.-~*´¨¯¨`*·~-.¸
yalçın
Pasif Üye
*

« Yanıtla #3 : 23 Şubat 2008, 15:18:32 »

ayşe nur mesajını yeni aldım ben asla içimden gelmiyen bi konuyu yazmam yazdığım her konu kendi içalemimden süzülür birde ben sürekli yazan bi insanım yazılarımda o kadar iyi değildir ben o yazıyı seni eleştirmek için değil sana yardımı  olabilir diye gayet insani düşüncelerle yazdım ama şunu bilki kimse kusursuz değildir kendimden örnek vermek gerekirse ben günahkar bi insanım ama sana tavsiyem ön yargılarından kurtul ama sen bu cesur tavrınla beni hem biraz kırdın hemde çok etkiledin içindekileri her zaman böyle cesaretle dile getirmen güzel bu arada yazılarımı anlamaya başladınmı sana biraz alıntı yapayım ilki MEHMET AKİF OLSUN hor görme viraneleri o viraneler içinde nice cevherler var sahabeden biri ismi aklıma gelmiyo harb meydanında müşriğin birini tepeliyo tam öldüreceği sırada müşrik kelimeyi şahadet getiriyo sahabe bu müşriği öldürüyo sence bu müşriğin durumu ne olur cennetin anahtarı da bizde olsa ne yapardık sende o sahabe ol anahtarda sende azılıda bi müşrik ne yapardın ben cevap vereyim ön yargılarınla hareket etsen diyelimki öylede yaptın adamın sana yaptıkları aklına gelir yani anılar canlanır içini bi kin kaplar sanada iki yol kalır ya lokman gibi olur beddua eder adama gir cehenneme dersin bunlada yetinmez adamı ellerinle alır cehennemin en derin çukuruna gayya çukuruna itersin yada rahman gibi olur masa aleyhi selamı firavunun huzuruna yollarken ona gayet güzel bi lisan kullanmasını ve firavunun huzurunda sesini fazla yükseltmemesinimi istersin yada peygamber gibi cihanın uğruna yaratıldığı insanlığın en şereflisi gibi vahşiyi af edersin neyse sahabe huzura gelir ve alemlerin sultanına durumu anlatır peygamberin cevabı çok elzem vericidir sen ne yaptın der sen o insanın kalbinimi yardın der ayşenur semaviye bi yazı yolladım bayan olman hasabiyle sana pek açılamadım eğer seni rahatsız etmiyorsam sanada bişeyler yazmak isterim o yazıyı semaviden alabilirsin ben bilgisayardan fazla anlamıyorum o yüzden semaviye yolladım kal sağlıcakla
Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: