Zihindeki Kötü Şeyler

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
22 Mayıs 2012, 11:41:48
12203 Mesaj 2639 Konu Gönderen: 1918 Üye
Son üye: isimbayz
Maneviyat.com  |  İLİM MECLİSİ  |  Dini Sohbetler  |  Soru-Cevap  |  Zihindeki Kötü Åžeyler 0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1]
Gönderen Konu: Zihindeki Kötü Åžeyler  (Okunma Sayısı 877 defa)
önder
Aktif Üye
*

« : 17 Temmuz 2009, 09:19:26 »

Allah sizden razı olsun...

Benim gerek ailem gerek ailemin ortakları gerekse arkadaşlarım çok küfür kullanıp ağızları bozuktur... bende bir vakit önce böyle biri idim ama şimdi küfürü Allah'ın izni ile bıraktım ancak etrafımdan duyduğum küfürler kafamın içinde dönüyor hep aklıma geliyor bunları düşünmenin bir sakıncası varmıdır kardeşlerim...

Selamu Aleyküm...
ene_meczub
Ukab
Admin Yardımcısı
Aktif Üye

« Yanıtla #1 : 17 Temmuz 2009, 14:29:52 »

va aleykümüsselam

elbetteki bu anlattığınız ÅŸey sakıncalı birÅŸey dir. müminin düşünmesi gereken ÅŸeylerin bunlar olmadığı mutlaktır. böyle bir atmosferde bulunmakta pek doÄŸru bir ÅŸey deÄŸildir, bunu şöyle düşünelim, çokça sigara içilen bir ortamda duruyorsunuz, siz sigara kullanmayan birisisiniz. o ortamda bulunmanız nedeniyle,  siz sigara içmesenizde, sigara içmiÅŸ gibi üzeriniz kokmazmı? sigara içenler gibi sizinde dumanlı havayı solumanız nedeniyle saÄŸlığınız zarar görmezmi? Evet görür ve kokar, iÅŸte tıpkı bunun gibi manen sizde bir takım istenmeyen ÅŸeylere sebebiyet verebilir.

Mümkün mertebe o tür ortamlarda bulunmamanızı ve bulunduğunuz takdirde bolca tevbe istiğfarda bulunmanızı, heryerde ne hal üzere olursanız olunuz, allahın sizi gördüğünü bilmenizi ve allahtan utanmanızı tavsiye ederim.

Canım kurban olsun senin yoluna, Adı güzel kendi güzel Muhammed
Gel şefaat eyle kemter kuluna, Adı güzel kendi güzel Muhammed
Sen Hak peygambersin şeksiz gümansız, Sana uymayanlar gider imansız.
Aşık yunus neyler dünyayı sensiz, Adı güzel kendi güzel Muhammed
lazyoner
Aktif Üye
**

100 yıl sonraki halim :)

« Yanıtla #2 : 17 Temmuz 2009, 19:25:59 »

önder kardeşim ağzından kötü söz çıkmadıkça yani küfür etmedikçe bunu düşünmenin bir vebali yoktur.önemli olan bu çirkin eylemi gerçekleştirmemek.sonuçta öfkeli anlarımızda içimizden, bir müslümana yakışmayan çok kötü şeyler düşünebilirz mesela birine öyle bir sinirlendin ki öldüresin geldi bu eylem aklına geldi bunun dinen sakıncası yok unutma bir müslüman yaptıklarından sorumludur düşündüklerinden değil.
ene_meczub
Ukab
Admin Yardımcısı
Aktif Üye

« Yanıtla #3 : 17 Temmuz 2009, 21:11:44 »

önder kardeşim, lazyoner kardeşimizde bir bilgi vermiş, sanki sözlerimiz arasında farklılık var gibi görülüyor, sen iki cevabıda oku kalbine sor cevabını bulursun, insan evet bir kötü düşünceyi fiiliyata geçirmezse bundan mesul tutulmaz, ama haremi şeriflerde mesuldur, demekki bu çokta masumane değil. Sen o cümleleri düşüne düşüne başını secdeye koyabiliyorsan ve bundan rahatsız olmuyorsan, rahatına bak. ama bundan rahatsız oluyorsan, hucurat suresinde dendiği gibi "zannın bir kısmından sakının" sende sakın.

Canım kurban olsun senin yoluna, Adı güzel kendi güzel Muhammed
Gel şefaat eyle kemter kuluna, Adı güzel kendi güzel Muhammed
Sen Hak peygambersin şeksiz gümansız, Sana uymayanlar gider imansız.
Aşık yunus neyler dünyayı sensiz, Adı güzel kendi güzel Muhammed
lazyoner
Aktif Üye
**

« Yanıtla #4 : 17 Temmuz 2009, 22:01:53 »

evet aynı düşünceleri farklı telaffuz etmişiz. . .mantık olarak aynı
hanegeli
Aktif Üye
**

« Yanıtla #5 : 18 Temmuz 2009, 10:00:00 »

SELAM: Teşekkürler güzel bir konuya temes edilmiş
önder
Aktif Üye
*

« Yanıtla #6 : 31 Temmuz 2009, 19:02:50 »

Esselsmun Aleyküm kardeşlerim...
 verdiÄŸiniz yol ve bilgiler için Allah sizden razı olsun kardeÅŸlerim... o bulunduÄŸum ortam benim dünyaya geldiÄŸimdenberien çok bulunduÄŸum ortam aile ortamı o küfürleri elbette dilime sürmekten alıkoyuyorum kendimi çünkü birÅŸeyleri anladım ve onlardan tevbe ettim tevbeminde Allah yardımı ile arkasındayım... bu küfürler aklıma geldikçe baÅŸka konulara dönmeye çalışıyorum kafamı dağıtmaya çalışıyorum takrar tekrar tevbe ediyorum elbette rahatsız ediyor bu küfürler beni her zaman her an ama ben istiyorumki sadece ben deÄŸil benim ailem yakınlarım dostlarımda o küfürlerden arınsın ben ne kadar kötü bir huy olduÄŸunu idrak ettim onlarında etmelerini istiyorum onlarla konuÅŸuyorum ama bugüne kadar bir fayda görmedim bu konudada yardımcı olursanız sevinirim kardeÅŸlerim...
Selametle...

lazyoner
Aktif Üye
**

« Yanıtla #7 : 09 AÄŸustos 2009, 01:53:15 »

Önder kardeşim sen onları uyarmakla üzerine düşen görevi yerine getirmişsin artık bundan sonra yapman gereken bulunduğun ortamda bolca tevbe istiğfar getirmen Allah'ın adını zikretmen, evde ise hergün 1 sayfada olsa Kuran okumandır.Bunlar senin ve onların yararına olacaktır.Küfür duyduğun zaman tövbe istiğfar çek Allah'ın adını zikret.Allah'ın adının zikredildiği yerde kötülükler bertaraf olur yeterki sen zikre devam et.Ve en önemlisi dua. . .Her namazdan sonra dua etmeyi unutma...Allah yar ve yardımcın olsun kardeşim...
Sayfa: [1]
Maneviyat.com  |  İLİM MECLİSİ  |  Dini Sohbetler  |  Soru-Cevap  |  Zihindeki Kötü Åžeyler « önceki sonraki »
    Gitmek istediÄŸiniz yer: