Tâlibin Mazotu Çay!

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
22 Mayıs 2012, 11:39:12
12203 Mesaj 2639 Konu Gönderen: 1918 Üye
Son üye: isimbayz
Maneviyat.com  |  İLİM MECLİSİ  |  Dini Sohbetler  |  Soru-Cevap  |  Tâlibin Mazotu Çay! 0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1]
Gönderen Konu: Tâlibin Mazotu Çay!  (Okunma Sayısı 805 defa)
tayfuri
Aktif Üye
*

« : 21 Temmuz 2009, 21:43:56 »

Çay, çelik demlikte mi, aluminyum demlikte mi, bakır demlikte mi yoksa semaverde mi güzel olur? Nasıl demlenirse güzel olur? Nasıl olsa nasıl olur?
haticekubra
Pasif Üye

"İnsanlar uykudadır, ölünce uyanacaklar"

« Yanıtla #1 : 22 Temmuz 2009, 08:55:10 »

TÂLİBİN MAZOTU ÇAY başlığını görünce Es'ad Hocamızın söyledikleri aklıma geldi..Güncel Meselelerde hocamıza sorulan sorulardan birisi:
"--"Çay dervişin mazotudur." sözü doğru mu?

--İlk defa duyuyorum böyle bir sözü... Enteresan bir benzetme... Mazot değildir, enerji vermiyor; sadece birazcık insanın içini ısıtıyor. Meselâ pekmez içse, "Pekmez dervişin mazotudur." dese, doğrudur. Hakîkaten kamyonu itecek hale gelir insan, pekmez içtiği zaman... Güçlenir, kuvvetlenir. Ama, çayda öyle büyük bir kalori vs. yok... İçine konulan şeker kadar biraz kalorisi var, biraz da sıcaklığı kadar bir şeyi var...

Daha ziyade içi ısıtmak için içiliyor. Münebbih madde, uyarıcı madde tein var içinde... O madde sinirleri uyarıyor; uykusu gelmişse, uykusunu kaçırıyor insanın..."

Çay öğrenci evlerinin vazgeçilmezidir..Heralde en güzel semaverde olur..
ama muhabbet dolu bir ortamda muhabbetle demlenmiş bir çayın da neyde demlendiğinin bi önemi olmaz diye düşünüyorum..

"Dervişlik, ölüme hazır olma sanatıdır."
            M.Es'ad Coşan(r.a)
ahmet tarık
Pasif Üye

« Yanıtla #2 : 22 Temmuz 2009, 10:39:17 »

Alıntı
Çay öğrenci evlerinin vazgeçilmezidir..Heralde en güzel semaverde olur..
ama muhabbet dolu bir ortamda muhabbetle demlenmiş bir çayın da neyde demlendiğinin bi önemi olmaz diye düşünüyorum
Gülümseme

sanırım alaminyüm demlikte ve közde demini alan çay daha kaliteli oluyor bana göre..ama şehir hayatında gözde dinlenmiş çayı nerde bulacağız herzaman...porselen demlikte demlenen çaylarında lezzetli olduğunuda söyleyebilirim..ben işyerimde porselen demlikte demliyorum çayımı..buyrun bereber olsun...Gülümseme
Semavi
Administrator
Aktif Üye

Kimine göre forum, bize göre bir aile

« Yanıtla #3 : 22 Temmuz 2009, 14:43:16 »

işini bilenler nasıl da belli oluyor Gülümseme değil ahmet tarık bey Kahkaha

Huzur(u) bulmak için www.kuranvakti.com
Maneviyatınız için www.maneviyat.com
Gençleriniz için
www.hayatname.com
Çocuklarınz için
www.bizimpark.com
Dosyalar için
www.iyidosya.com  
-------------------------------------
Size göre, size özel, sizin için!..
ahmet tarık
Pasif Üye

« Yanıtla #4 : 22 Temmuz 2009, 15:44:23 »

Alıntı
işini bilenler nasıl da belli oluyor Gülümseme değil ahmet tarık bey Kahkaha

eee ne yaparsın semavi  kardeş...iş başa düşünce insan öğreniyor..çay konusunda bayağı bir mesafe katdetdik..Gülümseme müsait bir gününüzde çay içmeye de beklerim...Gülümseme

dışardan gelen çayları içemiyorum...bayat,acı, oluyor...
faik 29
Aktif Üye
**

« Yanıtla #5 : 22 Temmuz 2009, 19:22:47 »

dını bölümde ne zaman çay  muhabetı başladı.
ibni teymiye
Aktif Üye
*

« Yanıtla #6 : 22 Temmuz 2009, 21:51:04 »

ne alaka anlayamadık

وَمَا يَنطِقُ

عَنِ الْهَوَى {3} إِنْ هُوَ إِلَّا وَحْيٌ يُوحَى {4}
(Peygamber) hiç bir şeyi kendi nefsinin hevasından yapmaz. O vahiy üzere hareket eder 53/3-4
İbni Kayyım Cevziyye
Pasif Üye

« Yanıtla #7 : 22 Temmuz 2009, 22:42:53 »

Lâ ilâhe illâllah olan kelime-i zikriyeyi bir insan vird-i zeban ettiği zaman, zamanı bir halka-i zikir tahayyül etmekle, o halkanın sağ tarafı olan mâzi cihetinde enbiyanın, sol tarafı olan istikbal cihetinde de evliyanın oturup cemaatle zikrettiklerini ve kendisi de, o cemaat-ı uzmâ içinde bulunarak şu kubbe-i minâyı dolduran yüksek, İlâhî ve tatlı sadâlarına iştirak ettiğini tahayyül etsin. Kuvve-i hayaliyesi daha keskin olanlar da kâinat mescidinde bütün masnuatın teşkil ettikleri halka-i zikirlerine girsin, şu fezayı velvelelendiren o sadâları dinlesin.

bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. toprak uğrunda ölen varsa vatandır
enuşa
Aktif Üye

« Yanıtla #8 : 22 Temmuz 2009, 23:32:07 »

Hayatname -Maneviyat karışıklığı oldu heralde.Semavi daha iyi  bilir ama hayata dair en gerekli pratik ve güzel bilgiler hayatnamede.

''nE gElmEk vArDıR Ne De gİtmEk ( M.ibn-i Arabi )''
Sayfa: [1]
Maneviyat.com  |  İLİM MECLİSİ  |  Dini Sohbetler  |  Soru-Cevap  |  Tâlibin Mazotu Çay! « önceki sonraki »
    Gitmek istediğiniz yer: