Şeytan niçin kendine asker olarak kadınları seçmiştir?

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
22 Mayıs 2012, 11:35:01
12203 Mesaj 2639 Konu Gönderen: 1918 Üye
Son üye: isimbayz
Maneviyat.com  |  İLİM MECLİSİ  |  Dini Sohbetler  |  Soru-Cevap  |  Åžeytan niçin kendine asker olarak kadınları seçmiÅŸtir? 0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1] 2
Gönderen Konu: Åžeytan niçin kendine asker olarak kadınları seçmiÅŸtir?  (Okunma Sayısı 1394 defa)
faik 29
Aktif Üye
**

« : 07 Haziran 2009, 17:30:32 »

Şeytan niçin kendıne asker olarak kadınları seçmiştir?
ene_meczub
Ukab
Admin Yardımcısı
Aktif Üye

« Yanıtla #1 : 07 Haziran 2009, 18:47:02 »

s.a

bu biraz erkeklere ait pencereden olaya bakmak olmuş, mesela, 6 yaşındaki bir erkek çocuğu için bahsettiğin kadın ne ifade edebilirki? veya 70 yaşındaki yaşlı bir dede için ne ifade edebilirki? Biride kaldırıp, şeytan niçin erkekleri asker olarak seçti? derse ne deriz, istersen şöyle bir şey yapalım;

0-6 yaÅŸ arası insani ÅŸehvetin zayıf noktası    : süt ve süt ürünleri
6-15 yaÅŸ arası insani ÅŸehvetin zayıf noktası  : yemek ve eÄŸlenmek
15-40 yaş arası insani şehvetin zayıf noktası: karşı cinse ilgi alaka, eğlence vs
40-55 yaş arası insani şehvetin zayıf noktası : mal mülk sahibi olma, karşı cinse alaka, eğlence
55-70 yaş arası insani şehvetin zayıf noktası : daha fazla yaşayabilmek (ömür) vs

bu insan gruplarının konuşmalarını ve yaşama yaklaşımlarını takip edersen, o zaman belki bana hak verirsin.

Birde yanlış anlamazsan bir şey diyeceğim, bu sorduğun sorular belki önemli belki değil, galiba sen insanların dikkatini çekecek, bilgi transferini sağlayacak bir şey yapmak istiyorsun, ama unutmamak lazımki, şeytan her zaman kötülük diye gördüğümüz şeyleri yaptırmaz, örneğin, ezan okunurken elinde bir ilmihal kitabı vardır, sana derki, sen şimdi kitap oku, nede olsa namazı sonrada kılarsın. Böylece seni hayır yolundan, başka bir hayırla alıkoyar, ama engellediği daha faziletlidir mutlaka, hep aklıma takılır, dünyanın dört bir yanındaki mazlumların namus ve iffetleri haçlı zihniyetinin postalları altında ezilirken, bizlerin bu konuşmalarının hükmü nedir?

Canım kurban olsun senin yoluna, Adı güzel kendi güzel Muhammed
Gel şefaat eyle kemter kuluna, Adı güzel kendi güzel Muhammed
Sen Hak peygambersin şeksiz gümansız, Sana uymayanlar gider imansız.
Aşık yunus neyler dünyayı sensiz, Adı güzel kendi güzel Muhammed
faik 29
Aktif Üye
**

« Yanıtla #2 : 08 Haziran 2009, 11:08:14 »

sorularımın ınanın kötü bır maksatı yok sadece merak. ben dahıl ne kadar bılgimiz var  araÅŸtırma bırde böyle daha iyi degılmı soruyoruz cevapalıyoruz dogru yada yanlış  ama gördügüm kadarıyla  senden baÅŸka kimse cevap vermeyecek sorulara  .ÅŸu bil ben sormaya devam edecegim cevaplamak sana arkadaÅŸlara kalmış .  bırde sen soruları yanliÅŸ anlıyorsun .  yada her iki tarafıda düşünerk yazıyorsun.   o soruyu ÅŸeytan kendısı dedı ben demedım bunuda bence kadının 8 nefsı oldugu için demiÅŸ olabilr erkegın 1 nefsi  var . oyüzden kadınları daha çok kolay kadırırım sanmiÅŸtır . düşün bır kadın nefsi çocugunu aÅŸkıyla boga bılıyo yada güzellıgıyle erkegi kandıra bılıyo   sen kanmazsın ben kanmam  ama  baÅŸkalerı kanıyo . ha bu yönden   Ã§ok temizim   içim rahat
   allaha emanet
ene_meczub
Ukab
Admin Yardımcısı
Aktif Üye

« Yanıtla #3 : 08 Haziran 2009, 14:54:45 »

s.a, sorularında kötü bir niyet olmadığına kaniyim, evet belkide haklısın ben soruları yanlış anlıyorda olabilirim, çünkü bende bir insanım, ama ben bir soruyu cevaplarken, sahih kaynaklara dayanarak cevap vermeye çalışıyorum, bencemi kenara atıp, allah ve rasulü ne diyorsa onu nakletmeye, sonrada ümmetçe ilmi kabul görmüş ulemanında reyini naklediyorum, şimdi dün sorunu okuduğumda, aklıma ibni arabinin şeytanın hileleri diye yayınlanan küçük kitapçığı geldi, o söz allahu alem orada geçiyor, ama sözün (orada bir hadisi nakletmişti) sıhhat derecesini bilmediğim için, ben ihtiyatla davrandım, ve birde olayları tersindende düşünmek lazım, birde benim gibi cehaleti arşı sallar biri cevap yazacaksa, birazda haddini bilerek, temkinli yazması gerekir kanaatindeyim,

Biz hocalarımızdan, üstadlarımızdan ders okurken, eski usul, diz kırıp, dersin adap ve erkanına riayet ederek okuduk, örneğin, hiç aralıksız 6 yıl, haftada yaklaşık 3-4 gün, tefsir, hadis, tasavvuf, kelam ve mantık okuduk, tüm bunların neticesinde, başkalarına faydam olmasada kendime yetecek kadar dinim hakkında bilgim oldu, bu bilgide beni böyle hareket etmeye sevketmektedir. 37 yaşından sonrada değişirmiyim bilmiyorum.

hayatta tek bir beklentimiz kaldı, o da, yarin mahşer günü, elleri, yüzleri ve ayakları parlayanların önderinin (sav) şerefli eşiğine, zilletli başımızı koyduk ve bekliyoruzki, bir gün o şerefli eşiğin sahibinin şerefli ayağı zilletli bu başa dokunurda, onunla şerefyab oluruz.

sen soracaklarını yine sor, biliyorsak cevaplarız, bilmiyorsak birlikte öğreniriz.

allaha emanet ol, HAK

faik 29
Aktif Üye
**

« Yanıtla #4 : 08 Haziran 2009, 16:13:38 »

bir buyugum olarak sen den faydalanmaya devam edecegım.   zaten araÅŸtırmadan cevap veremeyiz  .bence derken kafamdan demıyorum dınleyıp duydugum kelımelerı söylüyorum.  sagol abi
ene_meczub
Ukab
Admin Yardımcısı
Aktif Üye

« Yanıtla #5 : 08 Haziran 2009, 16:21:49 »

eyvallah hacı abi, allah sana haclar nasip eylesin de, orada bizleride ve üzerimizde büyük hakları olan üstadlarımızı hayırla yad edesin,

allaha emanet ol faik abi...

tayfuri
Aktif Üye
*

« Yanıtla #6 : 10 Haziran 2009, 14:31:35 »

haci abi, "hiç aralıksız 6 yıl" kimin dizi dibinde, ne zaman ve nerede okudun bunları.. bilmiyorduk yeni öğrendik bunları.. bir gizli cevheri alemsin haa..
ene_meczub
Ukab
Admin Yardımcısı
Aktif Üye

« Yanıtla #7 : 10 Haziran 2009, 15:58:23 »

sormamışsındır HAK

faik 29
Aktif Üye
**

« Yanıtla #8 : 10 Haziran 2009, 16:05:49 »

o cevheri ben çıkartım . yoksa çıkmazdı
enuÅŸa
Aktif Üye

« Yanıtla #9 : 10 Haziran 2009, 17:08:34 »

Sizin keÅŸifleriniz olmasaydı  hareket yoktu sitede.allah razı olsun arkadaşım.

''nE gElmEk vArDıR Ne De gİtmEk ( M.ibn-i Arabi )''
faik 29
Aktif Üye
**

« Yanıtla #10 : 11 Haziran 2009, 11:32:03 »

sag ol rahva  kardeÅŸ  bu sorulara son verecektım ama devam kararı aldım istedigim katılım olmasada meczup abi hariç
enuÅŸa
Aktif Üye

« Yanıtla #11 : 11 Haziran 2009, 11:43:51 »

Nerede hareket varsa orada bereket var demişler.Sorularla siteye hareket geldi.inş zamanla katılım artar.Birde şu varki meczub abi akla kalbe hitab eden cvblar yazıyor.Onun üstüne yazacak cvb kalmıyor galiba.

faik 29
Aktif Üye
**

« Yanıtla #12 : 11 Haziran 2009, 11:50:55 »

dogru söylüyorsunda hiçmi kendi kanaati olan yokmu . dogru yada yanliÅŸ önemli olan sonunda dogru olanı mulmak
enuÅŸa
Aktif Üye

« Yanıtla #13 : 11 Haziran 2009, 11:55:39 »

ilk baÅŸta meczub abinin cvbında doÄŸru olanı okuyunca kendi kanaatlarımız diye birÅŸey kalmıyor galiba Gülümseme

faik 29
Aktif Üye
**

« Yanıtla #14 : 11 Haziran 2009, 12:01:09 »

8.  soruya ilk cevapı senden beklıyorum
Sayfa: [1] 2
Maneviyat.com  |  İLİM MECLİSİ  |  Dini Sohbetler  |  Soru-Cevap  |  Åžeytan niçin kendine asker olarak kadınları seçmiÅŸtir? « önceki sonraki »
    Gitmek istediÄŸiniz yer: