Peygamberler ve tebliğ meselesi?

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
22 Mayıs 2012, 11:28:41
12203 Mesaj 2639 Konu Gönderen: 1918 Üye
Son üye: isimbayz
Maneviyat.com  |  İLİM MECLİSİ  |  Dini Sohbetler  |  Soru-Cevap  |  Peygamberler ve tebliÄŸ meselesi? 0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: 1 2 [3]
Gönderen Konu: Peygamberler ve tebliÄŸ meselesi?  (Okunma Sayısı 3026 defa)
lazyoner
Aktif Üye
**

100 yıl sonraki halim :)

« Yanıtla #30 : 24 Haziran 2009, 20:37:58 »

Nisa / 36. …Şüphesiz Allah, kibirlenen ve övünen kimseyi sevmez.
İsra / 37. Yeryüzünde kibir ve azametle yürüme! Çünkü sen asla yeri yaramazsın ve boyca da dağlara erişemezsin.
Lokman / 18. "Hem insanlara karşı avurdunu şişirme (kibirlenme) ve yeryüzünde çalımla yürüme. Çünkü Allah övünen ve kuruntu edenlerin hiçbirini sevmez.

Şeytan'a ait bir özellik olan kibir, onun Hz. Adem'e secde etmesini engellemişti. Cenab-ı Allah bunu Kur'ân-ı Kerim'de şöyle anlatmaktadır:

"(Hz. Adem'e) secde etmekten yalnızca İblis kaçındı. Kibirlendi ve kâfirlerden oldu" (el-Bakara, 2/34).

Hz, Nuh (a.s) oğluna vasiyet ederken "iki şeyden seni menederim, biri şirk diğeri kibirdir" buyurmuştur (Ahmed b. Hanbel, I, 170). Ebu Reyhâne (r,a) Hz. Peygamber (s.a.s)'den şöyle rivayet etmiştir: "Cennete kibirden hiçbir şey giremez".

Hz. Peygamber (s.a.s) şöyle buyurmuştur: "Kalbinde hardal tanesi kadar iman olan hiç bir kimse cehenneme girmez; kalbinde hardal tanesi kadar tekebbür bulunan hiç bir kimse de cennete giremez" (Müslim, İman, 147, 148, 149; Ebû Dâvud, Libâs, 26; Tirmizi, Birr, 610; İbn Mâce Mukaddime, 9; Zühd, 16)

"Kendini büyük gören yahut kibirli kibirli yürüyen kimse Allah'ın huzuruna, Allah kendisine gazablanmış olarak çıkar" (Ahmed b. Hanbel, II, 118)

RAHMAN'IN HAS KULLARI OLMAK DİLEĞİYLE. . .

ene_meczub
Ukab
Admin Yardımcısı
Aktif Üye

« Yanıtla #31 : 24 Haziran 2009, 20:45:15 »

amin

hucurat
1. Ey iman edenler! Allah'ın ve Resûlünün önüne geçmeyin. Allah'tan korkun. Şüphesiz Allah işitendir, bilendir.
2. Ey iman edenler! Seslerinizi Peygamber'in sesinin üstüne yükseltmeyin. Birbirinize bağırdığınız gibi, Peygamber'e yüksek sesle bağırmayın; yoksa siz farkına varmadan amelleriniz boşa gidiverir.
3. Allah'ın elçisinin huzurunda seslerini kısanlar, şüphesiz Allah'ın kalplerini takvâ ile imtihan ettiği kimselerdir. Onlara mağfiret ve büyük bir mükâfat vardır.
4. (Resûlüm!) Sana odaların arka tarafından bağıranların çoğu aklı ermez kimselerdir.
5. Eğer onlar, sen yanlarına çıkıncaya kadar sabretselerdi, elbette kendileri için daha iyi olurdu. Allah çok bağışlayan, çok esirgeyendir.

Canım kurban olsun senin yoluna, Adı güzel kendi güzel Muhammed
Gel şefaat eyle kemter kuluna, Adı güzel kendi güzel Muhammed
Sen Hak peygambersin şeksiz gümansız, Sana uymayanlar gider imansız.
Aşık yunus neyler dünyayı sensiz, Adı güzel kendi güzel Muhammed
yaAqsa
Ziyaretçi
« Yanıtla #32 : 24 Haziran 2009, 21:06:41 »

kardeslerim koca koca insanlarız.

bir birimize ayetleri göstererek değisik fiillerle itham etmek kimseye yakısmıyor..

Urve İbnu Muhammed es'Sadi'nin yanına girdik. Bir zat kendisine konuÅŸtu ve Urve'yi kızdırdı. Urve kalkıp abdest aldı ve: "Babam, dedem Atiye (ra)'den anlatır ki, o, Resulullah (sav)'ın şöyle söylediÄŸini nakletmiÅŸtir: "Öfke ÅŸeytandandır, ÅŸetyan da ateÅŸten yaratılmıştır, ateÅŸ ise su ile söndürülmektedir; öyleyse biriniz öfkelenince hemen kalkıp abdest alsın."   

Kaynak: Ebu Davud, Edeb 4, (4784)

Resulullah (sav) bize buyurmuÅŸtu ki: "Biriniz ayakta iken öfkelenirse hemen otursun. Öfkesi geçerse ne ala, geçmezse yatsın."   

Kaynak: Ebu Davud, Edeb 4, (4782 )   

Sehl İbnu Mu'az İbni Enes el-Cüheni, babası (ra)'ndan naklediyor: "Resulullah (sav) buyurdular ki: "Öfkesinin gereÄŸini yerine getirebilecek güçte olduÄŸu halde öfkesini tutan kimseyi, Allah Teala Hazretleri, Kıyamet günü, mahlukatın baÅŸları üstüne davet eder; ta ki, (onlardan önce) dilediÄŸi huriyi kendine seçsin."   

Kaynak: Tirmizi, Birr 74, (2022); Ebu Davud, Edeb 3, (4777)
lazyoner
Aktif Üye
**

« Yanıtla #33 : 25 Haziran 2009, 17:09:26 »

Alıntı sahibi: filistine özgürlük
kardeslerim koca koca insanlarız.

bir birimize ayetleri göstererek değisik fiillerle itham etmek kimseye yakısmıyor..

güzel kardeşim, güzel dersin de kendini, cenneti garantilemiş edasıyla Rahman'ın has kulu ilan eden ve beni "kendini bilmez" olarak nitelendirip Furkan süresini sırıtma ifadesiyle bana cevap olarak yollayan kimdi Allah aşkına?
yani yorumda bulunacaksak düşüncelerimizi isabet ettirerek yorumlayalım değil mi? ne diyim süreyi bile kişisel tartışmaya alet etti Allah ıslah etsin umarım Allah'ın gerçek bir has kulu olur ... umarım büyük lokma yer ama büyük söz söylemez...
o mesajdan sonra öyle bir asabım bozuldu ki anlatamam en sonunda kalktım gittim eğer gitmeseydim çok ağır şeyler yazacaktım arkadaş kendini heralde aşerei mübeşşere'den sayıyor ne deyim Allah ıslah etsin...
ene_meczub
Ukab
Admin Yardımcısı
Aktif Üye

« Yanıtla #34 : 25 Haziran 2009, 18:40:18 »

ciddi merak ediyorum 4 yıldır yazıştığımız kişi senmisin, eskiden bir sert konuşmana rastlamadım, sana bu siteyi önerdim, çünkü 4 yıldır bana karşı bu tür ifadelerin olmadı, selametle harkani

ene_meczub
Ukab
Admin Yardımcısı
Aktif Üye

« Yanıtla #35 : 25 Haziran 2009, 19:12:14 »

Bu arada sen sırıtma dedin, oysaki ben şu hadisten dolayı "Ramüzül Ehadis Sayfa 452/5. Bir adamın müslüman din kardeşine hayırla, sevgiyle ve şefkatle nazar etmesi, Benim şu mescidimde bir sene itikaf etmesinden hayırlıdır.
Ravi: Hz. Ömer (r.a.)"
sana tebessüm ettim. Kendimi rahmanın has kulu olarak nitelemedim, sen benim lakytlaştığımı söyledin, bende sana lakaytlara müslüman nasıl davranır onu söyledim, yani sen bana "selam" deyip geçecektin.

biz harkani olarak hiçkimseye, kibirlenmedik, asla yapmadık, 4yıldır yaptıysak sende görürdün, işin rast gelsin.

lazyoner
Aktif Üye
**

« Yanıtla #36 : 25 Haziran 2009, 19:28:34 »

ben de senin böyle biri olduğunu bilmiyordum neden kimliğini gizledin oysaki seninle dört, belki de daha fazla yıldır görüşüyorduk ama yaklaşık bir yıldır seni msn de göremiyorum galiba silmişsin neyse canın sağolsun bu siteyi önerirken forumdaki kimliğini açıklayabilirdin kaldı ki zaten buraya üyeymişsin benim forumdaki adım "meczup" tur mümkünse forumda konuşalım bu konuları diyebilirdin senden bunu beklerdim.
kaldı ki sen bana benim sana sorduğum soruların cevabını bu siteden bulabileceğimi söyledin oysaki e mailden de bana yollayabilirdin neden böyle bir yol izledin anlam veremedim hadi böyle yaptın o halde adını sanını belirtmen gerekirdi.
yanlış hatırlamıyorsam 2003 yılında trafik kazasında ölen namık diye biri vardı senin adresini de o vermişti bana Allahualem o kişi de sensindir.çünkü namık adlı kişi bana trafik kazasında öleceğini ve benim harkani adlı kişiyle tanışmamı istediğini bundan sonra o kişiyle muhatap olmam gerektiğini söylemişti.doğrusunu Allah bilir...
ene_meczub
Ukab
Admin Yardımcısı
Aktif Üye

« Yanıtla #37 : 25 Haziran 2009, 19:33:35 »

canım kardeşim, ben senden kimliğimi gizlemedim, seninle 1 yıldır değil yaklaşık 6 aydır yazışmadık, ben seni hiçsilmedim, sen son yolladığın meilde yanlışlıkla senin sildiğinden bahsettin, sana ordan meilden cevaplamadım, tek nedenle, ben seni tanıyordum ve boş şey sormuyordun, istedimki burada insanlar istifade etsin, kendimi sana açıklamadım tek neden, bunca yıldır yazıştık tanımamana şaşırdım, namık abiyle ne zaman tanıştığını bilmem ama benle 2005 yılında tanıştın, allahu alem demen en isabetli olanı, selametle canım kardeşim.

ene_meczub
Ukab
Admin Yardımcısı
Aktif Üye

« Yanıtla #38 : 25 Haziran 2009, 19:37:42 »

aşağıya son yolladığın meili koyuyorum, kimin sildiğini belki anımsarsın:

çok teşekkür ediyorum siteyi inceleyeceğim siz de Allaha emanet olunuz bu arada hiç görüşemiyoruz uzun zamandır... kişi listemde normalde kayıtlı idiniz fakat mesaj yollarken böyle bir kişi listenizde yok diye uyarı geldi tekrar ekledim
görüşmek üzere...

lazyoner
Aktif Üye
**

« Yanıtla #39 : 25 Haziran 2009, 20:01:16 »

özelden yollananlar genele gönderilir mi be ağabey? bir de o emaili hangi adresten yolladığımı yazsaydın Üzgün
ene_meczub
Ukab
Admin Yardımcısı
Aktif Üye

« Yanıtla #40 : 25 Haziran 2009, 20:03:37 »

estağfirullah canım kardeşim, yanlış anlıyorsun, yahu müarek birde ne yaptığına dönde bir bak, burada ben aklında kalbinde soru kalmasın diye yolladım ve kaldıki, içerisinde mahrem hiç bir şey yok, mübarek arkadaş bir naptığına bak...

faik 29
Aktif Üye
**

« Yanıtla #41 : 26 Haziran 2009, 14:54:10 »

öncelıkle bu tartışma konularını baÅŸlattıgım için    sevındım   meczup gıbı bır abı      lazyoner gıbı inatçi   tanıdım  saten bu konulara  abıden baÅŸka cevap veren yok .   ben bugune kadar 9 soru sordum ama bu kadar sevıyeyı düşürmedım çünkü bılmedıgın konu yada soruyu sormam sorsamda cevabı alır  buymuÅŸderım eger baÅŸkalarıda cevaplarsa ozaman kıyaslarım  allaha emanet
ene_meczub
Ukab
Admin Yardımcısı
Aktif Üye

« Yanıtla #42 : 26 Haziran 2009, 18:57:10 »

estağfirullah, burada kardeşimin bir kastı yok, biz onunla yıllardır yazışırız, yine yazışırız, eğer yazıştığı kişinin kim olduğunu bilseydi belki böyle davranmazdı, eğer bende yazıştığı kişiyi ona söylemiş olsaydım böyle olmazdı, sonuç olarak ortada bir kabahat varsa oda bizde, özür dilemekte bize düşer, site sakinlerine verdiğimiz rahatsızlık için.

hepiniz hakkınızı helal edin, allaha emanet olunuz.

lazyoner
Aktif Üye
**

« Yanıtla #43 : 28 Haziran 2009, 02:05:10 »

Alıntı sahibi: faik 29
öncelıkle bu tartışma konularını baÅŸlattıgım için    sevındım   meczup gıbı bır abı      lazyoner gıbı inatçi   tanıdım  saten bu konulara  abıden baÅŸka cevap veren yok .   ben bugune kadar 9 soru sordum ama bu kadar sevıyeyı düşürmedım çünkü bılmedıgın konu yada soruyu sormam sorsamda cevabı alır  buymuÅŸderım eger baÅŸkalarıda cevaplarsa ozaman kıyaslarım  allaha emanet

kardeş sende beni iyice günah heçisi yaptın soru sorduk felsefe dedin yanıt bulmaya çalıştık inatçı dedin mübarek varsa cevabın buyur ama kişisel yorumlarda bulunma sanane milletin kaşından gözünden ilk önce karşındakine saygılı ol ki saygı göresin mübarek burda sana hiç laf düşmediği halde iki kişinin arasına giriyorsun millet senin gibi insanları tanıdıkça ne buraya soru sormaya gelir ne de dediklerini kale alır şimdi bunları yazdım diye ağır konuşmuş seviye düşürmüş olurum ama senin bana inatçı demen sürekli suizanda bulunman beni tanımadığın halde senli benli konuşan sen mübarek bir insan olursun
kardeşim seni son kez uyarıyorum haddine düşmeyen yorumlar yapma ilmin varsa buyur kerametin varsa kendine sakla hadi selametle. . .

bende hatam varsa ve birilerini kırdı isem özür dilerim siz de hakkınızı helal ediniz. . .
Sayfa: 1 2 [3]
Maneviyat.com  |  İLİM MECLİSİ  |  Dini Sohbetler  |  Soru-Cevap  |  Peygamberler ve tebliÄŸ meselesi? « önceki sonraki »
    Gitmek istediÄŸiniz yer: