Örnek İnsan'a cevap

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
10 Şubat 2012, 08:50:28
12196 Mesaj 2632 Konu Gönderen: 1918 Üye
Son üye: isimbayz
Maneviyat.com  |  İLİM MECLİSİ  |  Dini Sohbetler  |  Soru-Cevap  |  Örnek İnsan'a cevap 0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: 1 [2]
Gönderen Konu: Örnek İnsan'a cevap  (Okunma Sayısı 1907 defa)
lazyoner
Aktif Üye
**

100 yıl sonraki halim :)

« Yanıtla #15 : 24 Ağustos 2009, 22:07:45 »

kardeş şimdi senin eleştirilerin kime şuan yaşanılan islamın neyini eleştiriyorsun hangi mezheptensin önder olarak hangi müçtehidin yolundan gidiyorsun açık açık yaz da bilelim..
Ukab
Ukab
Admin Yardımcısı
Aktif Üye

« Yanıtla #16 : 24 Ağustos 2009, 22:32:43 »

s.a

kıymetli kardeşlerim, eğer örnek insan nikli arkadaşımız bizimle aynı kaynaklara sahip olsaydı (kur'an ve sünnet) bu gün bu konuları bu tarzda konuşuyor olmayacaktık. yazışmalarımızdan da açıkça görülüyorki, arkadaşımızla aynı teolojiye sahip değiliz.

Örnek insan, kardeş, iyi hoş bir şeyler yazıyor ve bir konu oluşturmaya çalışıyorsun ama, "bilgi ve bilginin evrenselleşmesi" konusunu çözmeden, senin ifade edeceğin şeylerin hiç bir faydası olmayacak. yazıların sıyak sıbak olarak tezatlarda. Gerçek insanın ne olduğunu bulabilmemiz için bir doğru yanlış cetvelimizin olması lazım. buda bilgidir. senin erdemlerin bana bir şey ifade etmeyebilir, tıpkı benim erdemlerinin senin için "kafa karıştırıcı" olduğu gibi.

Bu nedenle biz seninle bilginin ne olduğu, neden ve nasıl evrenselleştiği noktasından devam etmemiz lazım. sen ne yaşadın ne yaşamadın bilmiyorum ama, senin sözlerine göre, sen kendinden uzakken tekrar kendini bulmuşsun "hayırlı uğurlu olsun" ben şahsen gerçekten seni anlamak istiyorum. eğer sende birikimini bizlerle paylaşmak istiyorsan bi zahmet bizim seviyemize in, bu halinle çok yukarılardasın. bu sözlerimin hiç biri seni rencide etmek için değil, bunlarıda sakın yanlış anlamıyasın.

Tekrar ana konumuzla ilgili değerli paylaşımlarını bekliyorum.

Canım kurban olsun senin yoluna, Adı güzel kendi güzel Muhammed
Gel şefaat eyle kemter kuluna, Adı güzel kendi güzel Muhammed
Sen Hak peygambersin şeksiz gümansız, Sana uymayanlar gider imansız.
Aşık yunus neyler dünyayı sensiz, Adı güzel kendi güzel Muhammed
ibni teymiye
Aktif Üye
*

« Yanıtla #17 : 24 Ağustos 2009, 23:44:18 »

Örnek İnsanın Yolladığı Özel Mesaj: slm.güzel kardeşim:insan tektir.önce insan sonrada kamil insan dan söz edebiliriz.

Sanada selam

Mahrem bir konu yoksa bana özel mesaj yollama. Yazacaklarını buraya yaz. Nasıl yani insan tek oluyor? Sen ve ben TEKmiyiz?. Bana göre, sen sensin bende ben. Mademki sen senken bende benim, demekki varlıklarımızla kesret ehli olmuş oluyoruz. Kesretin varlığının izhar edildiği yerde sen vahdetten bahsetsende, senin söylediğin vahdet değil kesrettir. İnsanın tek olduğu masalına inandığını söyleme sakın. 7 milyar insanın parmak izi bile benzer değilken, nasıl tek olacaklar ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Sana ne diyecem, bir kitap var (Tutarsızlığın Tutarsızlığı) onu oku. Tavsiye ederim.

وَمَا يَنطِقُ

عَنِ الْهَوَى {3} إِنْ هُوَ إِلَّا وَحْيٌ يُوحَى {4}
(Peygamber) hiç bir şeyi kendi nefsinin hevasından yapmaz. O vahiy üzere hareket eder 53/3-4
enuşa
Aktif Üye

« Yanıtla #18 : 26 Ağustos 2009, 12:55:22 »

Örnek insan,,cvblarınızdaki biz ifadesinin bağlayıcı olduğu kişiler kimlerdir? Siz kimsiniz-kimlersiniz-kaç kişisiniz?
bende keşke sıradan bie insan olabilsem tek isteğim o zaten. demişsiniz.Merakettim sıradan insan olmanızı engelleyici bi rahatsızlığınız falan mı var?
Yapıcılık göreceli bi kavramdır.Yıkan insanda kendince yenisini yapacağım düşüncesiyle yapıcı olduğunu iddia eder. Birde karşılıklı alışveriş olsun istemişsiniz.Alışveriş bir arz talep meselesidir.Siz söylemlerinizde şöyle olsun ,böyle olsun istiyorum diyorsunuz.Müsamere havasında kimsenin ötekinin isteğine göre kendini kanıtlama derdi yok burada.Varsa eklemek istediğiniz konu ,eklersiniz arzedersiniz gelen talebe göre alışverişinizi yapmış olursunuz.Nitekim bu şekilde açılmış konulara yaptığınız yorumlar konuyu açan arkadaşların emeğine saygısızlıktır.

''nE gElmEk vArDıR Ne De gİtmEk ( M.ibn-i Arabi )''
örnekinsan
Pasif Üye

« Yanıtla #19 : 26 Ağustos 2009, 23:21:32 »

ibni teymiye  kardeşim siz hala bu bedeni insan olarak kabul ediyorsanız size sözüm yok Allah yolunu acık etsin.
ibni teymiye
Aktif Üye
*

« Yanıtla #20 : 26 Ağustos 2009, 23:50:32 »

Sende o bedeni hayvan olarak kabul ediyorsan et,bence bir problem yok.Sen demesende Allah benim yolumu açık eder.
(insan değilsen bana kardeşim deme)

وَمَا يَنطِقُ

(Peygamber) hiç bir şeyi kendi nefsinin hevasından yapmaz. O vahiy üzere hareket eder 53/3-4
örnekinsan
Pasif Üye

« Yanıtla #21 : 26 Ağustos 2009, 23:52:44 »

siz bana insanı bir tarif edinde sizin neye insan dediğinizi bir görelim.
ibni teymiye
Aktif Üye
*

« Yanıtla #22 : 27 Ağustos 2009, 00:03:33 »

Daha önce ilk yazdığımı oku.Sende hafıza kaybı var galiba

وَمَا يَنطِقُ

örnekinsan
Pasif Üye

« Yanıtla #23 : 27 Ağustos 2009, 00:06:18 »

evet var benim bildiğim insan anını yaşadığı için unuturum.sen insan ol ve tarifi yap bakalım.
örnekinsan
Pasif Üye

« Yanıtla #24 : 27 Ağustos 2009, 00:18:30 »

size ve burdaki insanlara gerçekten cok acıyorum.ve bir daha bir şey yazmam peygamberim bile kötüyle uğraşmamışki ben uğraşayım.Allah yolunuzu acık etsin.
ibni teymiye
Aktif Üye
*

« Yanıtla #25 : 27 Ağustos 2009, 00:39:50 »

Söz mü ?

وَمَا يَنطِقُ

Ukab
Ukab
Admin Yardımcısı
Aktif Üye

« Yanıtla #26 : 27 Ağustos 2009, 16:57:45 »

Es selamu aleykûm ve rahmetullah

Şehir dışında olmam hasebiyle 2 gündür aranızda yoktum. Aranızda bulunamadığım sıralarda, foruma neler yazıldığını da baya merak ettim. Şahsen okuduklarım muhtemelen olacak şeyler olmasına rağmen, olması arzu edilecek şeyler değil. Tüm okuduklarımdan sonra yazmak istediğim şeyleri konu kapansın ve insanlar arasında tartışma unsuru olmasın diye yazmıyorum, tek birşey hariç, hepinizin bilmesini istediğim birşey varki, benim peygamberimde Hz Muhammed Mustafa (s.a.v) siyer kitaplarına göre ebu cehili tam 58 defa islama davet etmiş, kötülüğün babasının ayağına o kadar çok gitmiş, hepsinde de kovulduğu halde.

Hepiniz Allah'a emanet olunuz.

Canım kurban olsun senin yoluna, Adı güzel kendi güzel Muhammed
Gel şefaat eyle kemter kuluna, Adı güzel kendi güzel Muhammed
Sen Hak peygambersin şeksiz gümansız, Sana uymayanlar gider imansız.
Aşık yunus neyler dünyayı sensiz, Adı güzel kendi güzel Muhammed
lazyoner
Aktif Üye
**

100 yıl sonraki halim :)

« Yanıtla #27 : 29 Ağustos 2009, 21:45:38 »

örnekinsan soru sordum cevap vermemişsin gördüğüm kadarıyla sünnetullaha aykırı görüşlerin var kardeş senin önderin kim kimin yolundasın sana bu fikirleri kim empoze etti lütfen kuran yolundan gidiyorum önderim peygamber gibi klişe sözler sarfetme asıl niyetin ne onu söyle kendini ne olarak niteliyorsun senin gibi düşünenler var mı varsa kimler bir söyle daa bilelim
Sayfa: 1 [2]
Maneviyat.com  |  İLİM MECLİSİ  |  Dini Sohbetler  |  Soru-Cevap  |  Örnek İnsan'a cevap « önceki sonraki »
    Gitmek istediğiniz yer: