MELEKLER VE İBLİS ???

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
05 Åžubat 2012, 08:12:58
12195 Mesaj 2631 Konu Gönderen: 1918 Üye
Son üye: isimbayz
Maneviyat.com  |  İLİM MECLİSİ  |  İman, İtikad  |  Soru-Cevap  |  MELEKLER VE İBLİS ??? 0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1]
Gönderen Konu: MELEKLER VE İBLİS ???  (Okunma Sayısı 587 defa)
lazyoner
Aktif Üye
**

100 yıl sonraki halim :)

« : 24 Aralık 2009, 03:08:59 »

Kur’anda, İblise değil, meleklere secde emri verildiği bildiriliyor. Şeytana böyle bir emir verilmediği halde, neden şeytan cezalandırılıp lanetlendi?
Ukab
Ukab
Admin Yardımcısı
Aktif Üye

« Yanıtla #1 : 24 Aralık 2009, 11:27:38 »

iblise, Âdem'e (a.s) secde etmesi emredilmediyse, Allah (c.c) iblise neden Âdem'e (a.s) secde etmeyişinin sebebini soruyor?

Andolsun sizi yarattık, sonra size şekil verdik, sonra da meleklere, Âdem'e secde edin! diye emrettik. İblis'in dışındakiler secde ettiler. O secde edenlerden olmadı. 7/11 Allah buyurdu: Ben sana emretmişken seni secde etmekten alıkoyan nedir? (İblis): Ben ondan daha üstünüm. Çünkü beni ateşten yarattın, onu çamurdan yarattın, dedi. 7/12

(Allah:) Ey İblis! Secde edenlerle beraber olmayışının sebebi nedir? dedi. 15/32 (İblis:) Ben kuru bir çamurdan, şekillenmiş kara balçıktan yarattığın bir insana secde edecek değilim, dedi. 15/33

Allah: Ey İblis! İki elimle yarattığıma secde etmekten seni meneden nedir? Böbürlendin mi, yoksa yücelerden misin? dedi. 38/75 İblis: Ben ondan hayırlıyım! Beni ateşten yarattın, onu çamurdan yarattın, dedi. 38/76

Canım kurban olsun senin yoluna, Adı güzel kendi güzel Muhammed
Gel şefaat eyle kemter kuluna, Adı güzel kendi güzel Muhammed
Sen Hak peygambersin şeksiz gümansız, Sana uymayanlar gider imansız.
Aşık yunus neyler dünyayı sensiz, Adı güzel kendi güzel Muhammed
Sayfa: [1]
Maneviyat.com  |  İLİM MECLİSİ  |  İman, İtikad  |  Soru-Cevap  |  MELEKLER VE İBLİS ??? « önceki sonraki »
    Gitmek istediÄŸiniz yer: