kuran okurken

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
10 Åžubat 2012, 08:22:16
12196 Mesaj 2632 Konu Gönderen: 1918 Üye
Son üye: isimbayz
Maneviyat.com  |  İLİM MECLİSİ  |  Kur'an-ı Kerim  |  Soru-Cevap  |  kuran okurken 0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1]
Gönderen Konu: kuran okurken  (Okunma Sayısı 687 defa)
hanegeli
Aktif Üye
**

« : 06 Kasım 2009, 14:40:40 »

selam: bir camide akÅŸam kuranıkerim okuma  kursu açıldı . bende katıldım birazda okumasını biliyorum ..

bir sorum olacak bilenlere ..  elhamı okurken veleddallin diyoruzya  . yani dal harafi poroblem  velezzalli okuyacakmışız  hocaya birÅŸey demedeik ama dilde dönmüyor dal harfi zal olarak okunacak diyor bilmem asım kıraati diyor ama sonuç biz kırk yıllık dal harfini zal okumaya çalışıyoruz . evte soru mu sorunmu ..

bir arkadaÅŸ hocaya dediki namazda  siz açık okurken  sizde dallin diyorsunuz ..dedi ben arapların okudugu gibi okuyorum   
Ukab
Ukab
Admin Yardımcısı
Aktif Üye

« Yanıtla #1 : 06 Kasım 2009, 19:57:55 »

va aleyküm selam hacı ağabey;

öncelikle o dediğiniz harf "dal" değil "dat" harfi. Dat harfinin çıkış şekli ise "dilimizi üst dişlerin sağ yada sol dibine yapıştırmak suretiyledir". Bu şekilde bu harf çıkartılırken "d ve z" arası bir ses çıkar. Tamamen "z" olarak çıkartılması doğru değil. Ama deminki dediğimiz gibi kişi harfi telafuz edemiyorsa ki bu olabilir, o zaman "d" olarak telafuz eder.

Umarım açıklayabilmişizdir.

Canım kurban olsun senin yoluna, Adı güzel kendi güzel Muhammed
Gel şefaat eyle kemter kuluna, Adı güzel kendi güzel Muhammed
Sen Hak peygambersin şeksiz gümansız, Sana uymayanlar gider imansız.
Aşık yunus neyler dünyayı sensiz, Adı güzel kendi güzel Muhammed
hanegeli
Aktif Üye
**

« Yanıtla #2 : 06 Kasım 2009, 21:02:52 »

aleyküme selam  teÅŸekkürler . 
Sayfa: [1]
Maneviyat.com  |  İLİM MECLİSİ  |  Kur'an-ı Kerim  |  Soru-Cevap  |  kuran okurken « önceki sonraki »
    Gitmek istediÄŸiniz yer: