Dünya sevgisinin zararı

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
22 Mayıs 2012, 11:14:52
12203 Mesaj 2639 Konu Gönderen: 1918 Üye
Son üye: isimbayz
Maneviyat.com  |  İLİM MECLİSİ  |  Dini Sohbetler  |  Soru-Cevap  |  Dünya sevgisinin zararı 0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1]
Gönderen Konu: Dünya sevgisinin zararı  (Okunma Sayısı 870 defa)
önder
Aktif Üye
*

« : 31 Temmuz 2009, 21:52:40 »

Esselamunaleyküm kardeşlerim....

İçinde bulunduğumuz dünya bizleri birçok günaha sürüklüyor o günahlardan sakınmanın başı dünyadan sakınmaktır, bir Mümin Cenneti istiyor arzu ediyor ise dünyayı terketmelidir dünyadan vazgeçmelidir, eğerki düyayı istiyor ise Cennetten vazgeçmelidir...

Birgün Hz. Ebubekir(A.S) susadığını söyler ve ona bal ile tatlandırılmış su getirirler...şerbeti tam ağzına götürecekken kendisini bir ağlama tutar o kadar içli ağlarki yanındakilerde onunla birlikte ağlamaya başlarlar, etrafındakiler susar fakat Ebubekir(A.S) ağlaması birtürlü durmak bilmez bu sebeple yanındakiler ona neden ağladığını sorma fırsatı bulamazlar.. bir mühlet sonra ağlaması durur ve yüzünü siler yanındakiler sorar:
-Ey Allah'ın Resulü'nün Halife'si seni ağlatan nedir?

HZ. Ebubekir cevap buyurur:
- birgün Resulallah ile birlikte idik bir ara  'defol benden uzaklaÅŸ uzaÄŸa git' dediÄŸini iÅŸittim. etrafımıza baktım kimseleri göremedim.. bunun üzerine sordum:
- Ya Resulallah kendinden bu derece kovduÄŸun ÅŸey nedir? Sonra cevap buyurdu:
- Ya Ebubekir şu dünya gözümün önüne dikildi ona uzaklaş benden defol dedim onu kendimden uzaklaştırdım. buyurdu...

Peygamberimiz Muhammed Mustafa(S.A.V) buyururki:
- dünya Allah'ın gözünde bir sinek kanadı kadar değerli olsaydı ondan kafirlere bir içim su bile vermezdi..

bir başka hadiste Peygamber efendimiz(S.A.V.) bir çöplüğün başında durur ve eline bir kararmış kemik ile bir eskimiş perişan olmuş bez parçası alır ve şöyle buyurur:
- Bu bez parçası dünya nimetlerinin alacağı haldir... şu kararmış kemik ise insan bedeninin alacağı haldir durum bu iken dünyayı seven insanın hali nicedir...

Dünyayı sevmek tüm günahların başıdır...

Kardeşlerim gelin bizde dünyayı kendimizden kovalım uzaklaştıralım....

Selametle
Sayfa: [1]
Maneviyat.com  |  İLİM MECLİSİ  |  Dini Sohbetler  |  Soru-Cevap  |  Dünya sevgisinin zararı « önceki sonraki »
    Gitmek istediÄŸiniz yer: