"Benim kalbim temiz" diyenlere ne demek lazım?

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
22 Mayıs 2012, 11:12:44
12203 Mesaj 2639 Konu Gönderen: 1918 Üye
Son üye: isimbayz
Maneviyat.com  |  İLİM MECLİSİ  |  Dini Sohbetler  |  Soru-Cevap  |  "Benim kalbim temiz" diyenlere ne demek lazım? 0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1]
Gönderen Konu: "Benim kalbim temiz" diyenlere ne demek lazım?  (Okunma Sayısı 771 defa)
faik 29
Aktif Üye
**

« : 11 Haziran 2009, 11:58:53 »

1- birine sen niye namaz kılmıyorsun yada oruç tutmuyorsun dedigin zaman  benim kalbim  temiz  bu yeter bana.. diyor. bu ne kadar dogru?
2-  gerçekte bu yetıyorsa boÅŸuna mı namaz kılıyoruz..
3- bır kadın yada kız camıye  yada turbeye gırerken tesettüre giriyor. namazını kılıyo duasını yapıp çıkar çıkmaz başını açıyor. bunun iyi yada kötü yanı neresi.?
ene_meczub
Ukab
Admin Yardımcısı
Aktif Üye

« Yanıtla #1 : 11 Haziran 2009, 12:11:15 »

va aleyküm selam, şimdi cevabı biraz acele yazıyorum, ondan ayet numaraları tamamı aklımda değil, evet genelse insanlar kendi kalplerinin temiz olduğunu söylerler, ama hiç kimse yaptığı işin kötü olduğunu söylemez, iyi niyetle yaparlar gibi, mesela zümer suresinde denirki "siz bu putlara niye tapıyorsunuz derseniz, derlerki; bizi allaha yaklaştırsınlar diye onlara ibadet ediyoruz" bak burada puta tapanlar bile kendilerini masum görüyor, oysaki bir müslüman ölene kadar ibadetleri bırakamaz, neden? bir ayeti kerimede "yakin (ölüm) sana gelinceye kadar rabbine kulluk et" denmektedir. sonra kulluk ve inanç yanlış olunca hud 16 ayette dendiği gibi yapılan iyi şeylerinde bir hükmü yok, tek başına toz şekeri kaşıkla yiyen varmı, tatlı ama yok, napıyoruz, çaya, süte, gıdalara katıyoruz, onlarla birlikte şekere ihtiyaç duyuyoruz, bu nedenle, eğer kalpleri temizse ibadetlerle teyit ederler, başın açılıp örtülmesine gelincede, doğrusu her zaman kapalı olması, ama bir insan başını açıyor diye namazını terkedemez, ikisi ayrı ayrı sorumluluklar, ama allah katında yaptığı amelin durumu ne olur, allah kabul edermi vs orasını allah bilir.

allaha emanet olunuz,bundan sonraki soruya cevap vermiyeyim öyleyse, bekleriz, HAK

Canım kurban olsun senin yoluna, Adı güzel kendi güzel Muhammed
Gel şefaat eyle kemter kuluna, Adı güzel kendi güzel Muhammed
Sen Hak peygambersin şeksiz gümansız, Sana uymayanlar gider imansız.
Aşık yunus neyler dünyayı sensiz, Adı güzel kendi güzel Muhammed
faik 29
Aktif Üye
**

« Yanıtla #2 : 11 Haziran 2009, 12:19:07 »

cevap için sag ol ama bırdahakı sefere  acele etmeden yazrsan sevınırın . sızden şöyle duÅŸunup yazmanızı istıyorum soruyu  ıkı tarflı ama karşıdakının bıraz kıt bırı oldugunu ve soranın sızın  ögrenciniz oldugun düşünerek . yapmanızı  istiyorum  allaha emanet
enuÅŸa
Aktif Üye

« Yanıtla #3 : 11 Haziran 2009, 12:22:50 »

kalbin temiz olması demek, Allah'a yönelmiÅŸ ve O'na itaat demektir. Buda Allahın emirlerini yerine getirmekle mümkündür.Belki bazı insanlar, arada sırada yaptıkları yardımlarla,komÅŸularına gülümseyerek vb gibi hallerle  iyi insan  kalbi temiz olarak tanınabilirler. Ancak cehennemden kurtulmanın, Allah'ın rızasını merhametini kazanmanın yolu kalbi temiz insan  olarak tanınmak deÄŸil, Allah'ın Kuran'da tarif ettiÄŸi ÅŸekilde bir kul olmaktır . diye düşünüyorum.

''nE gElmEk vArDıR Ne De gİtmEk ( M.ibn-i Arabi )''
faik 29
Aktif Üye
**

« Yanıtla #4 : 11 Haziran 2009, 12:24:07 »

cevap için sag ol  rahva kardeÅŸ
ene_meczub
Ukab
Admin Yardımcısı
Aktif Üye

« Yanıtla #5 : 11 Haziran 2009, 18:44:32 »

faik abi ne zaman hoca öğrenci olduk? ben ancak havlıyıp duruyorum, duyduklarımı nakletmek dışında, allaha emanet ol.

Canım kurban olsun senin yoluna, Adı güzel kendi güzel Muhammed
Gel şefaat eyle kemter kuluna, Adı güzel kendi güzel Muhammed
Sen Hak peygambersin şeksiz gümansız, Sana uymayanlar gider imansız.
Aşık yunus neyler dünyayı sensiz, Adı güzel kendi güzel Muhammed
Sayfa: [1]
Maneviyat.com  |  İLİM MECLİSİ  |  Dini Sohbetler  |  Soru-Cevap  |  "Benim kalbim temiz" diyenlere ne demek lazım? « önceki sonraki »
    Gitmek istediÄŸiniz yer: