başını açarmısın

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
10 Åžubat 2012, 08:38:01
12196 Mesaj 2632 Konu Gönderen: 1918 Üye
Son üye: isimbayz
Maneviyat.com  |  İLİM MECLİSİ  |  Dini Sohbetler  |  Soru-Cevap  |  başını açarmısın 0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1]
Gönderen Konu: başını açarmısın  (Okunma Sayısı 1113 defa)
faik 29
Aktif Üye
**

« : 08 Aralık 2009, 14:49:58 »

televızyonda bır hocaya   bır erkek yanı kocası hanımına başını   açması için  emretse   bunu yapmassan senı boÅŸarım dese  sen başını açarmısın. heryerde yanlız evde degıl.   cevabı ben sonra yazacagım öncelikle sizin yorumlarınızı beklıyorum.  çocuklarınızda var. ve neden.
Åžems
Ziyaretçi
« Yanıtla #1 : 08 Aralık 2009, 15:23:56 »

ALLAHa isyan olan yerde beşere itaat olmaz. Boşarsa boşasın, yinede açmamalı. Çocuklarda olsa farketmez, ALLAH yolundan dönenin kaşığı kırılsın.
_selma_
Editör
Aktif Üye

« Yanıtla #2 : 08 Aralık 2009, 15:33:05 »

benim eşim böyle bir şey demez Allah korusun derse bile ben açmam.çünkü örtünmek,ayetlerle emredilmiştirve kesin bir farzdır yaratcımızın bir emrine karşı gelerek yaratılana itaat edilmez."yuvam dağılmasın diyerek veya ne yaparım çocuklarla ortada kalırım diyerek kabul edenler oluyor,ama sen Allah rızası için,Onun emrinden çıkmamamk için başını açmazsam Rabbim hiç ortada bırakırmı?bi yerlerden sebepler yaratır ve bi şekilde hayatına devam etmesini sağlar veyahutta eşi dediğinde ısrar etmez vazgeçer.

benim etrafımda arkadaÅŸlarımdan  başına böyle ÅŸeyler gelenler oldu.eÅŸi başını açmasını istedi arkadaÅŸda itaat etti va başını açtı ÅŸimdi açık ama  eÅŸi hala eve dönmüş deÄŸil hala ayrı yaşıyor.yine baÅŸka biride aynı ÅŸekilde başını açmasını isteyen eÅŸinin isteÄŸini yerine getirdi açıldı ama yinede boÅŸandılar.evliliÄŸini kurtarmak için açıldılar ama yinede olmadı.Açıldıklarıyla kaldılar.Rabbim tekrar örtünmelerini nasip eder inÅŸ.eÅŸlerinede hidayet nasip etsin Rabbim.kimsenin yuvası bu sebeple veya herhangi bir sebeple yıkılmasın.amin.

Ukab
Ukab
Admin Yardımcısı
Aktif Üye

« Yanıtla #3 : 08 Aralık 2009, 15:49:42 »

Bu güzel açıklama için teşekkürler. Evet kesinlikle açılmamalı, yuvasını kurtarmak için olabilir diyende çıkabilir. Ama Rabbimiz Anneye Babayada mutlak itaati emretmişken, lokman suresi 15 ayette, Kendisine isyan etmelerini emrettikleri takdirde itaat etmemesini ve kendisine yönelene uymasını emreder.

Allah'a isyan olan yerde beşere itaat edilmez. Demiş büyükler.

Canım kurban olsun senin yoluna, Adı güzel kendi güzel Muhammed
Gel şefaat eyle kemter kuluna, Adı güzel kendi güzel Muhammed
Sen Hak peygambersin şeksiz gümansız, Sana uymayanlar gider imansız.
Aşık yunus neyler dünyayı sensiz, Adı güzel kendi güzel Muhammed
Surseven
Aktif Üye
*

« Yanıtla #4 : 08 Aralık 2009, 23:03:39 »

Rabbim rızasından ayırmasın.Emirlerine asi olanlardan etmesin.Örtünme ile ilg,ili ayetleri anlamağı bizlerede,örtünmeyenlerede
nasip etsin.

Her şey merkezinde kalsın.
faik 29
Aktif Üye
**

« Yanıtla #5 : 10 Aralık 2009, 14:48:50 »

CEVAPLAR   Ä°Ã‡Ä°N SAGOLUN AMA O HOCA EGER YUVASINI KURTARACAKSA AÇMALI DEDI.  BU HOCA  ÇAYTV.DE ÇIKIYO. BEN BURDA ÅžUNU SORMAK İSTIYORUM AYNI HOCA İÇKI KUMAR TÜRÜ ÅžEYLERİSTERSE  KESINLIKLE KABUL ETMEMELİ  GEREKIRSE  BOÅžANMALI DEDI . BUNLAR ALLAHA İTAATSIZLIKTIR.  DEDI.  OZAMAN BAÅžI AÇMAK  GERÇEKTE İTAATSİZLIK  OLMUYOMU.S.A
Ukab
Ukab
Admin Yardımcısı
Aktif Üye

« Yanıtla #6 : 10 Aralık 2009, 14:51:11 »

hacı ağabey, yuvasının hatrı, allahın hatrından dahamı büyükmüş?

Canım kurban olsun senin yoluna, Adı güzel kendi güzel Muhammed
Gel şefaat eyle kemter kuluna, Adı güzel kendi güzel Muhammed
Sen Hak peygambersin şeksiz gümansız, Sana uymayanlar gider imansız.
Aşık yunus neyler dünyayı sensiz, Adı güzel kendi güzel Muhammed
lazyoner
Aktif Üye
**

100 yıl sonraki halim :)

« Yanıtla #7 : 10 Aralık 2009, 23:43:38 »

Hoca saçmalamış... ÇayTv de çıkan Necati hoca olmasın? Oysa eğer, o adamın yanlış fetvaları var her dediğine inanılmamalı genelde müspet yorumları var fakat arasıra yanlış bilgiler de veriyor. Allah'a itaatin önünde hiçbir engel duramaz.Allah ana babaya itaati kati bir şekilde emretmiş iken bile, kendi rızasını daha üstün tutarak ilk önce bana İTAAT edeceksiniz buyuruyor.Ana baba, kulun Allah'a itaatine köstek olmak istese bile önce Allah'a itaat gerekiyor.Hoca yanlış fetva vermiş diyemeyeceğim kesinlikle saçmalamış...
_selma_
Editör
Aktif Üye

« Yanıtla #8 : 10 Aralık 2009, 23:51:22 »

Alıntı
Allah'a itaatin önünde hiçbir engel duramaz.Allah ana babaya itaati kati bir şekilde emretmiş iken bile, kendi rızasını daha üstün tutarak ilk önce bana İTAAT edeceksiniz buyuruyor.Ana baba, kulun Allah'a itaatine köstek olmak istese bile önce Allah'a itaat gerekiyor.
çok haklısınız Allah razı olsun.
Alıntı
Allah'a isyan olan yerde beşere itaat edilmez.demiş büyükler

Surseven
Aktif Üye
*

« Yanıtla #9 : 12 Aralık 2009, 00:16:34 »

S.A
Allah'ın dediği olur.Her şey merkezinde kalsın.

Her şey merkezinde kalsın.
Sayfa: [1]
Maneviyat.com  |  İLİM MECLİSİ  |  Dini Sohbetler  |  Soru-Cevap  |  başını açarmısın « önceki sonraki »
    Gitmek istediÄŸiniz yer: