Yıldırımın Huzurunda - Abdülaziz Bekkine (k.s)

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
19 Mayıs 2012, 09:37:45
12203 Mesaj 2639 Konu Gönderen: 1918 Üye
Son üye: isimbayz
Maneviyat.com  |  İLİM MECLİSİ  |  Önemli Åžahsiyetler  |  Yıldırımın Huzurunda - Abdülaziz Bekkine (k.s) 0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1]
Gönderen Konu: Yıldırımın Huzurunda - Abdülaziz Bekkine (k.s)  (Okunma Sayısı 892 defa)
ene_meczub
Ukab
Admin Yardımcısı
Aktif Üye

« : 07 Eylül 2009, 21:23:48 »

Ruhlarımızın önünde yürüyen o büyük varlığı kaybettim. Acılarım, zamanın ve kaderin kollarıyla kucaklanmayacak kadar engindi. Onun, bende ÅŸimdi muamma olan son bakışında melek masumluÄŸu ile ilahi bir emir birleÅŸmiÅŸ gibiydi. Hicab ile ihtarın bir bakışta böyle birleÅŸtiÄŸini ömrümde hiç görmemiÅŸtim. Peygamberane sakalının üstünde namütenahiye kolayca dalan mavi gözler de kapandıktan sonra sahipsiz kalmıştım. Sanki hakikat ve aÅŸk aleminden atılmış da gölgeler ve yoksul mücrimler dünyasına sığınmıştım. Başım bir taÅŸ ocağından alınmış iri bir parça gibi gövdemin üstüne yüklenmiÅŸti. Ve bir gece karanlığında ben bu ümitsiz baÅŸ, lüzumsuz gövde ile her tarafı kapalı bir arabanın içinde sürükleniyordum.

Nureddin TOPÇU - Bütün Eserleri 12 TAŞRALI/Dergah Yayınları s.243

Merhum Nureddin TOPÇU bu metinde, Åžeyhül MeÅŸayih El Hac Abdülaziz Bekkine (k.s) Hoca Efendinin vefatı dolayısıyla, efendisi ve rehberiyle ayrılık hislerini dile getirmektedir. Her ikisininde makamları cennet, dereceleri alâ olsun. Ruhlarına El Fatiha...

Canım kurban olsun senin yoluna, Adı güzel kendi güzel Muhammed
Gel şefaat eyle kemter kuluna, Adı güzel kendi güzel Muhammed
Sen Hak peygambersin şeksiz gümansız, Sana uymayanlar gider imansız.
Aşık yunus neyler dünyayı sensiz, Adı güzel kendi güzel Muhammed
enuÅŸa
Aktif Üye

« Yanıtla #1 : 07 Eylül 2009, 22:45:54 »

Ãœzgün Amin Allah razı olsun

''nE gElmEk vArDıR Ne De gİtmEk ( M.ibn-i Arabi )''
ene_meczub
Ukab
Admin Yardımcısı
Aktif Üye

« Yanıtla #2 : 08 Eylül 2009, 23:13:20 »

İnsanlar, "sağlığında kıymeti bilinmedi"yi söylemekten ne zaman vaz geçecek acaba?

Canım kurban olsun senin yoluna, Adı güzel kendi güzel Muhammed
Gel şefaat eyle kemter kuluna, Adı güzel kendi güzel Muhammed
Sen Hak peygambersin şeksiz gümansız, Sana uymayanlar gider imansız.
Aşık yunus neyler dünyayı sensiz, Adı güzel kendi güzel Muhammed
enuÅŸa
Aktif Üye

« Yanıtla #3 : 08 Eylül 2009, 23:33:15 »

Büyük zatları yaÅŸadıkları zamanlarda, kendileri gibi büyük ufuklara sahib nasibli kiÅŸiler anlamış.DiÄŸerleri ise, kıymetli insalar bu dünyadan gittikten sonra farkına varmış.SaÄŸlığında tanıdıklarımızın kıymetini vakti geçmeden bilir isek heralde  bu cümleyi söylemeyiz. Üzgün

''nE gElmEk vArDıR Ne De gİtmEk ( M.ibn-i Arabi )''
Sayfa: [1]
Maneviyat.com  |  İLİM MECLİSİ  |  Önemli Åžahsiyetler  |  Yıldırımın Huzurunda - Abdülaziz Bekkine (k.s) « önceki sonraki »
    Gitmek istediÄŸiniz yer: