Muharrem Nureddin COŞAN Hoca Efendi

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
19 Mayıs 2012, 09:15:52
12203 Mesaj 2639 Konu Gönderen: 1918 Üye
Son üye: isimbayz
Maneviyat.com  |  İLİM MECLİSİ  |  Önemli Åžahsiyetler  |  Muharrem Nureddin COÅžAN Hoca Efendi 0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1]
Gönderen Konu: Muharrem Nureddin COÅžAN Hoca Efendi  (Okunma Sayısı 3037 defa)
iskenderpaÅŸa
Pasif Üye

« : 06 Åžubat 2009, 14:45:03 »

MUHARREM NUREDDİN COŞAN HOCAEFENDİ
[JUSTIFY]1963 yılında Ankara'da doğdu. Ankara İmam-hatip Lisesi'ni bitirdi (1981). Ankara İlâhiyat Fakültesi'nde bir süre okuduktan sonra, Suudi Arabistan'a gitti. Arapça ve dînî ilimler tahsilini orda sürdürdü.

1987 yılında Amerika'ya gitti. New York'ta işletme konusunda üniversite eğitimi gördü. Daha sonra master yaptı. Yurda döndükten sonra (1993) muhtelif serbest ticarî faaliyetlerde bulundu.
[/JUSTIFY]
[JUSTIFY]1 Ağustos 1996'dan itibaren Hocaefendimiz'in arzusuyla, Server Holding'in ve cemaat hizmetlerinin yöneticiliğini üstlendi.

Hocaefendimiz'le birlikte Avustralya'ya, Avrupa'ya, Amerika'ya seyahatler yaptı. Mehmed Zâhid Kotku Hazretleri'nin merhum Hocaefendimiz'i yetiştirdiği gibi, Hocaefendimiz de Nureddin Bey'i her yönden yetiştirdi. Özel dersler verdi ve hafızlığını tamamlattı. Muhtelif vesilelerle, kendisinden sonra irşad vazifesini Nureddin Bey'in yürüteceğini, yakın çevresine ifade etti.

Mütevazı, gösterişten hoşlanmayan, yüz hatları ve davranışları merhum Hocaefendimiz'in gençliğine benzeyen bir kişiliği vardır. Evli ve iki çocuk babasıdır. Arapça ve İngilizce'yi iyi derecede bilmektedir.
[/JUSTIFY]
ene_meczub
Ukab
Admin Yardımcısı
Aktif Üye

« Yanıtla #1 : 08 Kasım 2009, 21:09:43 »

Hoca Efendi ile bir vesile üzerine bir müddet görüşmüştük. İlk görüldüğünde, gören kiÅŸinin üzerinde bir saygınlık hissi oluÅŸuyor. Son derece mütevazi, tatlı ve yumuÅŸak bir ses tonuna sahip, muhatabıyla aynı seviyeye inen, araya üstünlük duvarı koymayan, gayet samimi ve candan yaklaÅŸan, yabancılık hissi vermeyen, çok anlayışlı, merhum Prf. Dr. Mahmud Es'ad COÅžAN Hoca Efendimizin boylarında, ahlaken olduÄŸu gibi fizikende merhum hocamıza çok benzeyen, gönlü evren kadar geniÅŸ, müslümanlara karşı ÅŸefkatli ve merhametli dünya ve ahirete giden yolda insanlara bir örnek, rehber ve önderdir.

Ä°nsanların saÄŸlıklarında genelde kıymetleri bilinmiyor, umarım Muharrem Nureddin COÅžAN Hoca Efendinin kendi saÄŸlığında kıymeti iyi bilinir.

Allah'a (c.c) emanet olunuz.

Canım kurban olsun senin yoluna, Adı güzel kendi güzel Muhammed
Gel şefaat eyle kemter kuluna, Adı güzel kendi güzel Muhammed
Sen Hak peygambersin şeksiz gümansız, Sana uymayanlar gider imansız.
Aşık yunus neyler dünyayı sensiz, Adı güzel kendi güzel Muhammed
ene_meczub
Ukab
Admin Yardımcısı
Aktif Üye

« Yanıtla #2 : 10 Kasım 2009, 13:38:19 »

Benim mürşidim varisi Resulullahtır…

Benim mürşidim Kur’anın bendesidir…

Benim mürşidim aşk kervanının ser rehberidir…

Benim mürşidim gül bahçesinin nadide gülüdür…

Benim mürşidim öyle söz söyler ki bülbüller hayran olur…

Benim mürşidim ravzanın eşiğine başını koymuş bir derviştir…

Benim mürşidim Allah’a kuldur, kuldur, kuldur. Bende onun dervişiyim…

DerviÅŸ Emin

Canım kurban olsun senin yoluna, Adı güzel kendi güzel Muhammed
Gel şefaat eyle kemter kuluna, Adı güzel kendi güzel Muhammed
Sen Hak peygambersin şeksiz gümansız, Sana uymayanlar gider imansız.
Aşık yunus neyler dünyayı sensiz, Adı güzel kendi güzel Muhammed
emir buhari
Pasif Üye

« Yanıtla #3 : 10 Kasım 2009, 16:23:14 »

Sultan Muharrem Nureddin Hoca Efendi bir deryadır, bir damla necaset onu kirletmez...

Sultan Muharrem Nureddin Hoca Efendi bir ankadır, laşeye tenezzül etmez...

Sultan Muharrem Nureddin Hoca Efendi bir güldür, bataklıkta bulunmaz...

Sultan Muharrem Nureddin Hoca Efendi bir bülbüldür, kargalarla konaklamaz...

Sultan Muharrem Nureddin COŞAN Hoca Efendiyi ilk zamanlar merak etmişimdir ne yapacak diye. Onu Davut a.s gibi kavminin öncüsü, İbrahim a.s gibi Nemrutlara dik duran, Musa a.s gibi Firavunlara hakkı konuşan biri olarak gördüm. Manevi vazifesi sırasındaki duruşu, sunuşu ve açılımları bende bu kanaati oluşturdu.

Rabbim!!! Ben yalnız sana kulum. Sensin benim mabudum. Senin yoluna baş koydum. Rabbim senden hoşnudum... Emir Han
Sayfa: [1]
Maneviyat.com  |  İLİM MECLİSİ  |  Önemli Åžahsiyetler  |  Muharrem Nureddin COÅžAN Hoca Efendi « önceki sonraki »
    Gitmek istediÄŸiniz yer: