Malcolm X

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
19 Mayıs 2012, 09:08:19
12203 Mesaj 2639 Konu Gönderen: 1918 Üye
Son üye: isimbayz
Maneviyat.com  |  İLİM MECLİSİ  |  Önemli Åžahsiyetler  |  Malcolm X 0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1]
Gönderen Konu: Malcolm X  (Okunma Sayısı 557 defa)
yaAqsa
Ziyaretçi
« : 22 Åžubat 2009, 11:03:24 »

Zulme karşı başkaldırı ve İslâmi mücadelenin sembol isimlerinden birisi olan Malcolm X, bundan tam 44 yıl önce şehit edilmişti. Malcolm, kısa hayatına birçok tecrübeyi sığdıran ve bu kısa hayatının son deminde uyuyan "siyah kitleler"i ayağa kaldıran bir şahsiyetti.

"Bunu söylerken üzülüyorum ama ne yapayım işte, en sevmediğim ders matematikti. Bunun nedeni üzerinde çok düşünmüşümdür. Bunun nedeni, olsa olsa matematiğin tartışmaya hiç mahal bırakmamasıydı, başka bir neden gelmiyor aklıma. Bir yerde yanlış yapmışsanız, orada artık her şey bitiyordu."

İnanamayacaksın ama; tenleri beyazdan daha beyaz olan insanlarla aynı bardaktan su içtim, ve aynı tabaktan yemek yedim. Hepimiz bir kardeÅŸtik. Ben artık ırkçı bir Müslüman deÄŸilim. Gerçek peygamberimiz olan Hz. Muhammed ırkçılığı yasaklamıştır.          
                                                                     MALCOM X

21 subat 1965  yılında sehadet serbetini içen sehidimiz anısına...

hayatı hakkında bilgi edinmek için tıklayınız..

hakkındaki videoyu(sehadet anı ve cenazesini) izlemek için tıklayınız..
smeyra
Editör
Aktif Üye

« Yanıtla #1 : 22 Åžubat 2009, 19:52:56 »

Emeğine sağlık.. Teşekkürler..

Dertleri zevk edinmektir Alemde hüner,
Gamu_u şadi felek böyle gelmiş, böyle gider...
hanegeli
Aktif Üye
**

« Yanıtla #2 : 22 Åžubat 2009, 23:49:14 »

selam:teşekkürler şehitlerimize fatiha okuyalım nedersiniz

İşte bu ay içerisinde şehadet şerbetini tadan alimlerimizden ve dava erlerimizden bir kaç tanesi:

* Şapka kanunu çıkarılmadan önce yazdığı bir kitapta Müslümanların şapka giymelerinin caiz olmadığını belirtmesi suç olarak gösterilmiş, daha önce Giresun mahkemesinin verdiği karar dikkate alınmadan 1926'da büyük âlim İskilipli Atıf Hoca İstiklal Mahkemesinin verdiği kararla idam edilmiştir. İdam edilmeden önce Atıf hocanın son sözü şu olmuştur: "Zalim ve kafirlerle elbette mahşer günü hesaplaşacağız."

* Dava adamı İmam Hasan el-Benna 12 Şubat 1949'da gün ortasında Kahire'nin en işlek caddesinde vurularak şehit edildi.

* Malcolm X Amerika'da ÅŸehid edildi.

* 25 Şubat 1994'de Filistin'in el-Halil kentindeki Halil İbrahim Camii'nde sabah namazı kılan Müslümanların üzerine Yahudi Barush Goldstein adındaki adam tarafından yaylım ateşi açılarak 67 Müslüman şehid edildi.

* Metin Yüksel 23 Şubat 1979 de Fatih Camii avlusunda Cuma namazı çıkışı ülkücü hareket gençleri tarafından şehit edildi.

''şehadet bir çağrıdır nesillere ve çağlara'' metin yüksel

Sayfa: [1]
Maneviyat.com  |  İLİM MECLİSİ  |  Önemli Åžahsiyetler  |  Malcolm X « önceki sonraki »
    Gitmek istediÄŸiniz yer: