HZ.HÜSEYİN

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
19 Mayıs 2012, 08:55:53
12203 Mesaj 2639 Konu Gönderen: 1918 Üye
Son üye: isimbayz
Maneviyat.com  |  İLİM MECLİSİ  |  Önemli Åžahsiyetler  |  HZ.HÜSEYİN 0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1]
Gönderen Konu: HZ.HÜSEYİN  (Okunma Sayısı 776 defa)
faik 29
Aktif Üye
**

« : 29 Mayıs 2008, 13:25:36 »

1)Karbelada yaşadıkları olaylardan alevilerce neden sünniler sorumlu tutuluyor?

2)HZ.HÜSEYİN'İ öldürme emri veren şahış önceden mi muslümandı sonra mı müslüman oldu?

Bu konu ile ilgili yorumlarınızı ve cvplarınızı bekliyorum.

istikbal
Aktif Üye
**

« Yanıtla #1 : 30 Mayıs 2008, 21:51:45 »

İSLAM tarihini incelediğimizde ne yazıkki dünyevi görüşlerin baskın olduğu. menfeatların uhrevi görüşün önüne geçtiği muaviye ve yezidi mervan dönemlerinin islam tarih
inin yüz karası bir dönem olduÄŸunu görmekteyiz. . o dönemlerde yaÅŸanan ,iktidar olma kavgaları ne yazıkki, Peygamber efendimiz(sav) in benim gözümün nurları diye sevgisini izhar ettiÄŸi torunlarını katledebilecek  kadar,  aşırılığa yükselmiÅŸtir ,ve iÅŸin en entrasan tarafı bu muaviye ve oÄŸlu yezidin de müslüman oldukları ve yaptıkları bu katliamı İSLAM adına yaptıklarını ifade etmeleridir, demek oluyorki öldürende müslümanmış sözüm ona .-bu mesele hakkında en güzel bilgi alab
ilmek için erenler bahçesi adlı fuzulinin derlediÄŸi  kitapda bulunmaktadır tavsiye ederiz 
yaAqsa
Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : 06 Haziran 2008, 18:46:43 »

hz. Hüseyinin(ra) kesik basını gönderdiği er Yezide yatklasıp sunları dedi;

"ey müminlerin emiri!sana Allahın ihsan ettiği zaferin müjdesini getirdim..insanların en ahmak ve en alçağının basını getirdim.."

istikbal kardesin dediklerine katılmakla beraber "emeviler döneminde saltanata karsı hilafet mücadelesi kıyamlar"- (ahmed ağırakça) kitabını tavsiye edebilirim...
Sayfa: [1]
Maneviyat.com  |  İLİM MECLİSİ  |  Önemli Åžahsiyetler  |  HZ.HÜSEYİN « önceki sonraki »
    Gitmek istediÄŸiniz yer: