Sözlerin Etkisi

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
19 Mayıs 2012, 08:17:36
12203 Mesaj 2639 Konu Gönderen: 1918 Üye
Son üye: isimbayz
Maneviyat.com  |  Site Kullanımı  |  Masaüstü  |  Sözlerin Etkisi 0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1]
Gönderen Konu: Sözlerin Etkisi  (Okunma Sayısı 1639 defa)
_selma_
Editör
Aktif Üye

« : 05 Ekim 2009, 10:59:46 »

Zengin ve nufuz sahibi bir adam,çok sayıda seçkin konuÄŸu ziyafete davet etti.Konuklar arasında iyileÅŸtirme gücüyle tanınanbir sufi ÅŸeyhi,birde fransada eÄŸitim görmüş bir doktor olan saÄŸlık bakanı vardı.Yemekten sonra, ev sahibinin kızının aniden başı dönmeye baÅŸladı ve kızı yatağına yatırdılar.
Evsahibi,şeyhten ona dua etmaesini istedi.Şeyh de kızın yanuna gitti ve onun sağlığı için dua etti.

Bu durum saÄŸlık bakanını kızdırdı ve homurdanarak bu tip  hurafelere artık inanılmaması gerektiÄŸini söyledi"Günümüzde"dedi,"İnsanları iyileÅŸtirmek için vitamin enjeksiyonları,modern ilaçlar ve baÅŸka bilimsel yollara sahibiz!Bu tip modası geçmiÅŸ saçmalıklar ilerlememizi önlüyor!"

Åžeyh bakana döndü ve dediki;"bu günlerde bakan üniformasını eÅŸeklere giydirdiklerini bilmiyordum!" "Böylesine aptal ve cahil bir adam bırakın bakan olmayı,nasıl bir doktor olabilir?"Bakan kızgınlıktan küplere biniyordu.Yüzü kıpkırmızı kesildi ve öfkeden konuÅŸamaz hale geldi.

Åžeyh daha sonra yumuÅŸak ve nazik bir sesle,"Bakanım!Lütfen beni affedin.Bu aÅŸağılayıcı sözleri yalnızca bir hususa iÅŸaret etmek içinsöyledim.görüyormusunuz yüzünüz nasıl kızardı,kan damarlarınız ÅŸiÅŸiti,nabzınız hızlandı ve adrenalin düzeyiniz  tavana vurdu.Bütün bunlara bir kaç söz neden oldu.EÄŸer sıradan olan sözler bu gibi fiziki deÄŸiÅŸimlere neden olabiliyorsa,belkide ALLAH (C.C.)'in kitabından gelen ilahi sözlerde fiziki iyileÅŸmeye sebep olabilir".
  KALP NEFİS VE RUH kitabından
   sayfa 135-136

rabia_aphn
Pasif Üye

« Yanıtla #1 : 10 Aralık 2010, 17:59:54 »

Tesekkürler, bu kitabı en kısa zamanda okurum inş.
suskun_yürekli
Aktif Üye
*

« Yanıtla #2 : 27 Eylül 2011, 22:19:56 »

CEVAP DEDİĞİN BÖYLE OLUR...
SUSARSIN.....
BİRDEN BİR CÜMLE KURMAK İÇİN AĞZINI AÇARSIN...
CÜMLEN BİTTİĞİNDE ARTIK KARŞINDAKİLERİN AĞZI AÇIKTIR.. DUYDUKLARINDAN ÖTÜRÜ...

AZ VE ÖZ KONUŞMAK.....

ÇOK BEĞENDİM, SAĞOLUN EFENDİM

GöNüL YaNMaDıKÇa,

GöZ YaŞaRmAz

''MeVLaNa''
_selma_
Editör
Aktif Üye

« Yanıtla #3 : 04 Ekim 2011, 08:24:03 »

CEVAP DEDİĞİN BÖYLE OLUR...
SUSARSIN.....
BİRDEN BİR CÜMLE KURMAK İÇİN AĞZINI AÇARSIN...
CÜMLEN BİTTİĞİNDE ARTIK KARŞINDAKİLERİN AĞZI AÇIKTIR.. DUYDUKLARINDAN ÖTÜRÜ...

AZ VE ÖZ KONUŞMAK.....

ÇOK BEĞENDİM, SAĞOLUN EFENDİM
bende beÄŸendiÄŸinize sevindim.sizde saÄŸolun efendim...[/B]

Sayfa: [1]
Maneviyat.com  |  Site Kullanımı  |  Masaüstü  |  Sözlerin Etkisi « önceki sonraki »
    Gitmek istediÄŸiniz yer: