Yusuf-u Hemedani /Rütbet'ül hayat

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
11 Şubat 2012, 11:59:08
12196 Mesaj 2632 Konu Gönderen: 1918 Üye
Son üye: isimbayz
Maneviyat.com  |  İLİM MECLİSİ  |  Tasavvuf  |  Kitaplar  |  Yusuf-u Hemedani /Rütbet'ül hayat 0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1]
Gönderen Konu: Yusuf-u Hemedani /Rütbet'ül hayat  (Okunma Sayısı 838 defa)
serseri
Pasif Üye

« : 06 Temmuz 2009, 23:44:11 »

Rütbet'ül hayat :

“Hayat teselli olmaktır.

Herkesin tesellisi farklı şekilde ve farklı şeylerdedir. Hayatın en alt rütbesi ve en aşağı derecesi dünya ile teselli olup oyalanmaktır .
Bu hayvanların hayatına ve yaşayışına benzer.
İnsanoğlu dünya malı toplamaktan kaçınmalı, perhizkar olmalıdır
Hak Tealâ'ya kavuşmak için mücahede etmeli, nefsiyle savaşmalıdır
Maddi hayatta yeteri kadar ile yetinmek, insanı Hakka yönelişe hazırlayan sebeplerdendir Bu, ilk adımdır."

-------------------------------------------------

Kalb ile zikir, ağaç ile su gibidir.
Kalb ile tefekkür ise ağaç ile meyve gibidir.
Ağaca su vermeden yeşermesini beklemek; yaprak ve çiçek açmasını beklemeden de ondan meyve istemek hata olur.
İstense bile asla meyve vermez. Çünkü o vakit meyve zamanı değil, ağacı besleme ve îmar etme zamanıdır.
Ona su vermek, sarmaşık otundan ve yabancı şeylerden arındırmak, sonra da güneşin ısısını beklemek gerekir.
Bunlar gerçekleşince ağaç tâze ve neşeli olur, yeşil yapraklarla süslenir.
Ağaç bu özelliğe büründükten sonra onun dalından meyve istemek doğru olur. Artık bu vakit meyve zamanıdır.
  Eddai                                                                                                                              Alıntı

SERSERİ
Yeryüzünde yalnız benim serseri,
Yeryüzünde yalnız ben derbederim.
Herkesin dünyada varsa bir yeri,
Ben de bütün dünya benimdir derim.

Yıllarca gezdirdim hoyrat başımı,
Aradım bir ömür, arkadaşımı.
Ölsem dikecek yok mezar taşımı;
Halime ben bile hayret ederim.

Gönlüm ne dertlidir, ne de bahtiyar;
Ne kendisine yâr, ne kimseye yâr,
Bir rüya uğrunda ben diyâr diyâr,
Gölgemin peşinden yürür giderim...
                                          N.F.K
halidi
Aktif Üye

hamuş

« Yanıtla #1 : 07 Temmuz 2009, 16:46:09 »

"Zikrin neticesinde manevi bir çocuk doğar, o da tefekkürdür ve Hakkın yollarına ulaşmaktır İyi amel ile evlenmedikçe “güzel hayat” yani kalp nurlarının çocuğu elde edilemez Bu yüzden pirler tüm saadetlere erişmişlerdir Onlar herşeyin vaktine ve hakkına riayet etmiş, herşeyi kendi yerinde hakkıyla ifa etmişlerdir “Bizi doğru yola ulaştır” şeklindeki duaları kabul olmuş ve cevap almışlardır Hergün yeni bir mertebe, yeni bir lutuf ve Hakka yakınlık içindedirler”
Yusuf-u Hemedani /Rütbet'ül hayat  (İnternetten  alıntıdır)

“Madem ki Şam ve Mekke'de senin işinin düğümü açılmadı, o halde bundan sonra Hindistan yolunda sabahtan akşama kadar durmadan yürü.”

Hazreti Pir Zülcenaheyn Mevlana Halid-i Bağdadi kaddesallahu sırrahulaziz
Sayfa: [1]
Maneviyat.com  |  İLİM MECLİSİ  |  Tasavvuf  |  Kitaplar  |  Yusuf-u Hemedani /Rütbet'ül hayat « önceki sonraki »
    Gitmek istediğiniz yer: