Muhammed Zeki el Bedevi (ks) den Dünya ve Türkiye Gündemiyle İlgili Önemli Açıkl

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
19 Mayıs 2012, 08:02:34
12203 Mesaj 2639 Konu Gönderen: 1918 Üye
Son üye: isimbayz
Maneviyat.com  |  GENEL KÜLTÜR  |  Gündem  |  Yerel, Bölgesel Haberler  |  Muhammed Zeki el Bedevi (ks) den Dünya ve Türkiye Gündemiyle İlgili Önemli Açıkl 0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1]
Gönderen Konu: Muhammed Zeki el Bedevi (ks) den Dünya ve Türkiye Gündemiyle İlgili Önemli Açıkl  (Okunma Sayısı 2196 defa)
ene_meczub
Ukab
Admin Yardımcısı
Aktif Üye

« : 10 Nisan 2011, 12:18:59 »

Rufai Tarikatı'nın Şeyhi Muhammed Zeki Bedevi (k.s) Sivas'a geldi. Sevenleri ile bir araya gelen Şeyh Muhammed Zeki Bedevi hazretleri [1], gazetemize özel çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Japonya'daki deprem felaketinden, batılı ülkelerin İslam Ülkeleri'ne (Irak, Filistin, Libya) karşı sergilediği tutuma kadar birçok konuda gündem oluşturacak ciddi açıklamalarda bulunan Şeyh Muhammed Zeki Bedevi Hazretleri, cinci hocalarla ilgili de çarpıcı ifadeler kullandı. Şeyh Muhammed Zeki Bedevi Hazretleri, açıklamasının tamamında Müslümanlara önemli mesajlar verdi.

Japonya Depremi ile ilgili olarak, “Allah okyanusun ortasından öyle bir gaz ocağı patlattı ki, yaptıkları deprem evlerini gelen sel aldı gitti. Kimin? Japonya'nın. Hani Japonya depreme karşı bu kadar dayanıklı ev yapıyordu?" diyen Şeyh Muhammed Zeki Bedevi hazretleri, batılı ülkelerin İslam ülkelerine karşı sergilediği tutumu eleştirirken ise “Avrupa'daki Yahudi, Avrupa'daki din düşmanı, Avrupa'daki Kur'an düşmanından Müslümanlar ne bekliyor? Müslümanların gelip alınlarından mı öpsünler? Gelip, ‘siz ne kadar asil bir milletsiniz, sizin dininiz imanınız, mezhebiniz ne kadar asil' desinler diye mi bekliyorlar? Eğer bunu bekliyorlar ise Vallahi yanılıyorlar” ifadesini kullandı.

Sahte şeyhler ile ilgili de çarpıcı ifadeler kullanan Şeyh Muhammed Zeki Bedevi hazretleri, cinci hocaların büyük çoğunluğunu da kâfir olarak nitelendirdi;

ZELZELELERİN İPİ ALLAH'IN MELEKLERİNİN ELLERİNDEDİR

Japonya'daki Deprem ve tusunami felaketi ile ilgili görüşlerini sorduğumuz Şeyh Muhammed Zeki Bedevi hazretleri, yaşanan felaket ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

Türkiye'de olsun dünyada olsun, doğal afet diye bir şey yok. Doğal kendi başına olmak, yani doğumdan gelen evveli olan bir şeydir doğal. Şimdi bütün zelzele, arzda olan afatlar, semadan gelen afatlar, yangın… Bunların hepsi Cenab-ı Hakk'ın yedi kudreti dâhilindedir [2].

Hiçbir memlekette Allah'ın izni ve muradı olmadan bir tek zelzelenin olması mümkün değil. Neye göre; bizim dini İslam itikadımıza göre [3].

Ayet-i Kerime'de var… Bütün zelzelelerin ipi Cenab-ı Hakk'ın meleklerinin elindedir [4]. Şimdi bakın bunlar 'fay hattı' diyorlar. Fay hattı diye bir şey yok. Var… Fakat o fay hattını kumanda eden bir melek halk etti Allah. O meleğe emreder ise sallar. Fay hattının da bizim iman ve itikadımıza göre kendi başına faaliyete geçmesi mümkün değil.

Şimdi burada 'efendim teknoloji şu kadar ilerledi, teknoloji şu oldu bu oldu, aya çıktılar, yıldıza çıktılar göğe çıktılar' nereye çıkar ise çıksınlar işte Japonya, dünyada teknolojide diyorlar, 'depreme karşı şunu yaptı, deprem evleri yaptı, 10-11 ölçeğinde deprem olsa imkanı yok yıkılmaz, parçalanmaz' diye. Allah okyanusun ortasından öyle bir gaz ocağı patlattı ki, yaptıkları deprem evlerini gelen sel aldı gitti. Kimin? Japonya'nın. Hani Japonya depreme karşı bu kadar dayanıklı ev yapıyordu? Zelzeleden dolayı gelmedi oraya o afat, okyanusun içerisinden öyle bir gaz ocağı gibi patlattı ki neredeyse o denizin içerisinden çıkan, tespit etselerdi belki 6-7 kilometrelik bir gürültü fırladı. Açtı denizi, geldi aldı götürdü. Ben dikkat ediyorum da İslam devletlerinden, zaten Avrupa'nın Yahudi'nin söyleyeceği o, 'efendim kendi başına oldu, patladı şudur budur' fakat bir tanesi demiyor ki 'yahu bu Allah'ın yedi kudretindedir.' "Ya Malik El Mülkil Kadim, Estağfirullah El Azim" - Mülk'ün kadim sahibi Allah'tır. İstediği gibi tasarruf eder [5]. Buna iman etmiş misin? Elhamdülillah ettik tabi. Peki, biz mülkün sahibi istediği gibi tasarruf eder'e iman etmişiz zelzeleyi getirip başka bir yerlere bağlıyoruz. Olur mu? İslam'ın açısı 'Yarabbi bizleri afat-ı semaviye den ve afet'i arziyeden hafız ismin ile hülsi emin et. Dua ediyoruz. Yarabbi bizi muhafaza et.  İslam beldelerini, İslam memleketlerini bu gibi afetlerden muhafaza et diye."

MÜSLÜMAN ÜLKELERE KARŞI UYGULANAN ZULUM

Irak, Filistin ve Libya'da yaşananları nasıl değerlendirdiğini sorduğumuz Şeyh Muhammed Zeki Bedevi hazretleri bu konular ilgili olarak ise, şu ifadeleri kullandı:

"Batılı ülkeler vazifesini yapıyor. Burada esas düşünecek olan, kafa yoracak olan, tedbir alacak olan İslam ülkeleridir. Bugün İslam devletlerinin başında İslam'ı yönetenler içerisinde batıya bağlı olmayan yok. Millet İslam, başındaki İslam değil.

Hz. Musa bir gün giderken çok affedersiniz bir köpek ona ürümüş, havlamış. Lisan-ı hali ile, peygamberler bütün hayvanların lisanından bilirler, Allah'ın gerçek velileri de bilir, hayvanlarla konuşur.

Afedersiniz köpek buna havlıyor, Lisan-ı hali ile diyor ki, 'ya köpek ben Ulü'l Azm bir peygamberim. Sen bilmiyor musun benim peygamber olduğumu? Köpek diyor ki, ya Musa biliyorum, bilmez olur muyum? Ama ben de köpeğim. Ben de sana havlayacağım.

Şimdi Avrupa'daki Yahudi, Avrupa'daki din düşmanı, Avrupa'daki Kur'an düşmanından Müslümanlar ne bekliyor? Müslümanların gelip alınlarından mı öpsünler? Gelip, siz ne kadar asil bir milletsiniz, sizin dininiz imanınız, mezhebiniz ne kadar asil' desinler diye mi bekliyorlar. Eğer bunu bekliyorlar ise Vallahi yanılıyorlar.

Biz büste de puta da karşıyız. Saddam Hüseyin'i ben sevmem açık konuşuyum, zalim adam. Fakat kâfir demiyorum. Amerika'nın askerleri vasıtasıyla onun boynuna ipi takıp, onun büstünü devirdikleri zaman ben ağladım. Eyvah dedim, keşke bunu Müslümanlar yapaydı.

Bu Saddam'ı Müslümanlar çeke yıka buraya düzgün bir devlet kuraydılar. Kuveyt'e Amerika girdiği zaman, amerikan uçakları bombalıyor Irak'ı. Iraklı bir kadın çocuğunun elinden tutmuş kaçacak yer bulamıyor. Amerikalı yanından geçerken postalını öptü, ben hüngür hüngür ağladım. Bu Müslümanlara Allah şuur vere. Bu Müslümanlara, Amerika'yı sesleyen Müslümanlara, Allah bunlara şuur vere. Avrupa vazifesini yapıyor. İslam'da lazım ki vazifesini yapa. Hala Kur'an düşmanıdır, mukaddesat düşmanı, peygamber düşmanıdır bunlar.

Filistin'i bombalıyor, kim? Yahudi. Nasıl bomba ile misket bombaları ile kundaktaki çocukları öldürüyor Avrupa seyrediyor. Bu taraftan Kaddafi kendi içinde bir karışıklık olmuş, Avrupa sanane, Amerika sanane. Karışıklığı onlar çıkarıyorlar. 'Efendim demokrasi gelecek bütün memlekete' adama bütün hakareti ellerinden geleni Irak gibi kötülüğü de ona yapıyorlar. Irak'ta milyonlarca Müslüman kadınlar kirletildi. Bazı Arapların başındaki Müslüman geçinenler Amerika'yı getirdi davet ettiler. Yahu bu Müslümanlar, şu hadiselere bakıp da bir şey düşünemiyorlar mı?

Avrupa'nın bütün ipleri Yahudi'nin elinde. Amerika'nın ipi de Yahudilerin elinde. Müslümanların ipi de ne zaman Müslümanların eline geçerse işte o zaman işi hallederler. Allah Müslümanlara yardım ede."

"SAHTE ŞEYHLER…"

Şeyh Muhammed Zeki Bedevi hazretleri, sahte şeyhler konusunda da dikkat çekici ifadeler kullandı.

Kendilerine şeyh diyen bazı kişilerin halkı kandırdığını söyleyen ve Şeyh'in tanımını da yapan, Şeyh Muhammed Zeki Bedevi hazretleri şu şekilde konuştu:

"Şeyhin sahtesi olmaz, Müslüman'ın da sahtesi olmaz. Şeyhin sahtesi olur mu? Şeyh üç manaya geliyor, ilmen şeyh, amelen şeyh, sinen şeyh. İlmen şeyh, âlim olmak. Amelen şeyh de çok ibadet etmek ve sünnet-i Resulüllah'a harfiyen itaat etmek. Bir de sinen şeyh de benim gibi böyle yaşı 80'i geçmiş ihtiyar olmuş her işi Allah'a kalmış sinen şeyh.

Burada şeyh diye hitap edilenler şeyh değil. Onlara ne demek lazım, Türkçede fırıldakçı, istismarcı, kendileri olmadığı yerde görünenler.

Bir, bunların elleri sahih değildir. Gerçek meşayih ona vazife vermemiş, o kendi kendine 'vazifem var' demiş, milletin önüne çıkmış. İşte biraz çenesi laf öğrenmiş. Nakşî'de de var, Kadiri'de de var, Rufai'de de var. Hepsinde de vardır fırıldakçılar, hepsinde töremişler. Bunların birinci sıfatı yalan söylerler. İkinci sıfatları kendileri methedildikçe çok büyük şeref duyarlar. Üçüncüsü bunlar insanları ceplerine göre değerlendirirler. Bu çok mühim. Nasıl ceplerine göre? Eğer çok zengin ise, eğer ona, kuvvetli bir yardım ediyor ise o adam, onlara kim olursa olsun dervişleri odur.

Birini daha söyleyeyim, bunların etrafında takva fakirlerini çok az görürsün. Dini-küm, Dinar-ı küm. Onların çoğu Dinarı kendilerine din edinirler. Zekât toplarlar, para toplarlar fakat kendileri zekât vermezler. Topladıkları paraları kendilerinin şahsi ihtiyaçlarına harcarlar. Bir de yalancıdırlar. Şimdi sıradan birisi yalandan bir paşa elbisesi giyse. Tek yıldız omzunda gelse buraya dese 'ki ben paşayım' Şimdi bizim içimizde paşaya hüviyet soracak kimse yok ya, biz inandık. Fakat o paşa paşalara hüviyet soracak bir topluluğa girer ise, ben paşayım dediği an hemen onu tevkif ederler. Bir paşa gelir ona der ki hüviyetini çıkar bakayım sen nasıl paşasın, bizim garnizona nereden girdin sen, 'efendim', 'efendimi yok, soyun, soyun' yıldızını alır suratına vururlar tevkif ederler! Ne zaman? Dünyadan ayağını kestiği an. Şimdi bu dünya geniş. Paşayım de? Poşayım de."

"CİNCİLERİN ÇOĞUNUN İMANI YOKTUR"

Cinci hocalarla ilgili ise çok çarpıcı ifadeler kullanan Şeyh Muhammed Zeki Bedevi hazretleri, Hz. Muhammed (SAV)'ın bir hadisini de örnek vererek, cinlerle uğraşanların çoğunun imansız olduğunu söyledi.

Şeyh Muhammed Zeki Bedevi hazretleri, bu konuda şu açıklamayı yaptı:

"Cincilerin çoğunun imanı yoktur. Kâfirdir. Ben demiyorum bunu Resulüllah söylüyor. Bir hadisinin Türkçesini söyleyeyim. Sallallahu Aleyhi Ve Sellem emrediyor ki, 'cincilere inanan Muhammed'e inanmamıştır' [6] Peygamber efendimize de sihir yaptılar. Cini de inkâr eden kâfir olur. Cin'de var… Zamanımızda da cincilik yapacak bir tane cinci bulamazsın çünkü eski yazıyı hiçbiri bilmiyor. Onlar şimdi ne yapıyor, bir tane yılan yanına bir yıldız, önüne bir ay, imzasını atıyor, kâğıdı götür, yeni ölen adamın mezarını aç kefenin arasına koy. O ölünen sahibi rastlasa babamın mezarını soyuyor diye adamı öldürür. Bunlar çok tehlikeli.

Cinlerle irtibat kurabilmek için kendisinin de kâfir olması şart. Eğer kâfir olmaz ise hiçbir cin, şeytan ona bir sır söylemez. Söylüyor der ise yalan. Onun kâfirliğine inanması için de Kur'an-ı Kerim'i affedersin götürüp tuvalete atacak. Ya da affedersin koyup üzerine bevledecek ki, Cinler inansın bu kafir diye. İnanmasına da gerek yok, zaten kâfir oldu.

Allah'a peygambere teslim olup salat-ı selam okuyan. Besmele ile oturan, besmele ile yiyen içen adamlara da cinler kolay kolay tebelleş olamazlar Allah'ın izni ile."

ERSAN ARSLAN/Sivasın Sesi Gazetesi

Dip Notlar:

[1] Muhammed Zeki Bedevi Hazretleri 82 yaşında olup, Erzurum'da ikâmet etmektedir.

[2] 10/24 ... Nihayet yeryüzü zinetini takınıp, (rengârenk) süslendiği ve sahipleri de onun üzerinde kudret sahibi olduklarını sandıkları bir sırada, bir gece veya gündüz ona emrimiz (âfetimiz) gelir...

6/61. O, kullarının üstünde yegâne kudret ve tasarruf sahibidir...

39/67 ... bütün yeryüzü O'nun tasarrufundadır. Gökler O'nun kudret eliyle dürülmüş olacaktır...

7/91. Derken o şiddetli deprem onları yakalayıverdi de yurtlarında diz üstü donakaldılar.

[3] 64/11. Allah'ın izni olmaksızın hiçbir musibet isabet etmez...

[4] 66/6 ... Allah'ın kendilerine buyurduğuna karşı gelmeyen ve emredildiklerini yapan melekler vardır.

21/26 ... Bilakis (melekler), lütuf ve ihsana mazhar olmuş kullardır. 27. O'ndan (emir almazdan) önce konuşmazlar; onlar, sadece O'nun emri ile hareket ederler.

11/76. (Melekler dediler ki): Ey İbrahim! Bundan vazgeç. Çünkü Rabbinin (azap) emri gelmiştir... 81. (Melekler) dediler ki: Ey Lût! Biz Rabbinin elçileriyiz. Onlar sana asla dokunamazlar. Sen gecenin bir kısmında ailenle (yola çıkıp) yürü. Karından başka sizden hiçbiri geride kalmasın. Çünkü onlara gelecek olan (azap) şüphesiz ona da isabet edecektir. Onlara vâdolunan (helâk) zamanı, sabah vaktidir. Sabah yakın değil mi? 82. Emrimiz gelince, oranın altını üstüne getirdik ve üzerlerine (balçıktan) pişirilip istif edilmiş taşlar yağdırdık.

[5] 35/13. Allah, geceyi gündüzün içine sokar, gündüzü de gecenin içine sokar; güneş ve ayı emri altına almıştır. Her biri belirtilmiş bir süreye kadar akıp gider. İşte (bütün bunları yapan) Rabbiniz Allah'tır. Mülk O'nundur. O'nu bırakıp da kendilerine taptıklarınız ise, bir çekirdek kabuğuna bile sahip değillerdir.

39/6 ... İşte bu yaratıcı, Rabbiniz Allah'tır. Mülk O'nundur. O'ndan başka İlah yoktur.

64/1. Göklerde ve yerde ne varsa hepsi Allah'ı tesbih eder. Mülk O'nundur, hamd O'nadır. O her şeye kadirdir.

[6] Bknz Buhari, Menakıbul Ensar 35.

Benzer anlamdaki bir ayet: 34/41 ... Belki onlar cinlere tapıyorlardı. Çoğu onlara inanmıştı...   

Canım kurban olsun senin yoluna, Adı güzel kendi güzel Muhammed
Gel şefaat eyle kemter kuluna, Adı güzel kendi güzel Muhammed
Sen Hak peygambersin şeksiz gümansız, Sana uymayanlar gider imansız.
Aşık yunus neyler dünyayı sensiz, Adı güzel kendi güzel Muhammed
Sayfa: [1]
Maneviyat.com  |  GENEL KÜLTÜR  |  Gündem  |  Yerel, Bölgesel Haberler  |  Muhammed Zeki el Bedevi (ks) den Dünya ve Türkiye Gündemiyle İlgili Önemli Açıkl « önceki sonraki »
    Gitmek istediğiniz yer: