Kur'an'ın Anlamıyla Buluşmak Platformu,
-Kur'an'ın'ın anlamının anlaşılmasını sağlamak amacıyla- başlattığı kampanya çerçevesinde, radyolarda ve TV kanallarında yayınlanmak üzere tanıtım filmleri hazırlayacaktır. Bu tanıtım programları için siz de senaryolar gönderebilirsiniz, ilk ona girebilirsiniz..
YARIŞMANIN AÇILIMI VE ŞARTLARI:
Yarışmanın Adı : "Kur'an'ın Anlamıyla Buluşturma" senaryo yarışması
Senaryolar : [list=1]
- Radyo Senaryosu: Maksimum 60 Saniye sürecek bir metin
- TV Senaryosu :Maksimum 40 Saniye sürecek bir metin
Örnek Senaryo: Bir Büyükanne ellerini kaldırmış dua etmekte ve dua sonunda Fatiha suresini anlaşılabilir bir sesle okurken oda da bulunan torunu seslenir:
-“Büyük anne, Büyük anne! "iyyake nağbudu demek ne demek” diye sorar.
- Büyükanne şaşkın şaşkın ne diyeceğini düşünüp mırıldanırken
-Torun tekrar seslenir: “"Nestain" demek ne demek” diye sorar
- Büyükanne (artık dayanamayarak) “Dua Yavrum Dua İşte”
diye söylerken kendi kendine mırıldanır :
-“ ACABA BEN HAKİKATEN NE SÖYLÜYORUM”
“FATİHA SÜRESİNİN ANLAMI NEDİR ACABA?”
Ana Konsept :
İnsanları düşündürerek,
Ben şimdiye kadar niçin Kur'an'ın anlamını öğrenmeyi ihmal ettim, artık zaman kaybetmeden O'nu -anlayarak- okumalıyım noktasına getirmek.
Son Müracaat Tarihi: 20 Şubat 2008 saat 17:00’ de elimizde olacak şekilde,
bilgi@zinde.info elektronik posta veya aşağıdaki adrese iadeli taahhütlü posta ile müracaat edilecektir.
Yarışma Jurisi :
Prof. Dr. Ahmet Turan Arslan - Marmara Üniv. Arap Dili ve Belâgatı Öğretim üyesi
Prof. Dr. Yakup Çiçek - Marmara Üniv. Tefsir Anabilim Dalı Öğretim üyesi
Hasan Tahsin Feyizli - Kur'ân-ı Kerîm Türkçe tercümesi 'Feyzü'l-Furkân' mealinin mütercimi
Emin Çınar - Zinde Sosyal Gelişim Derneği YK Başkanı
Naim Güleç - Akra Fm Genel Müdürü
Ödüller :
Birinciye :2.500 YTL
İkinciye :1.500 YTL
Üçüncüye :1.000 YTL olup Tüm eserlerden ilk ON'a giren her yarışmacıya aşağıdaki ödüller verilecektir.
1 Adet Feyzü'l-Furkân Kur’an’ı Kerim ve Açıklamalı Meali
1 Adet Feyzü'l-Furkân Kur’an’ı Kerim Açıklamalı Meali
5 Adet Feyzü'l-Furkân Kur’an’ı Kerim Açıklamalı CEP Boy Meali
1 Adet Prof. Dr. Mahmud Es’ad Coşan Başmakaleler - 1
1 Adet Prof. Dr. Mahmud Es’ad Coşan Başmakaleler - 2
1 Adet Prof. Dr. Mahmud Es’ad Coşan Başmakaleler - 3
Ayrıca yarışmaya katılanlara 1’er adet Feyzü'l-Furkân Kur’an’ı Kerim Açıklamalı CEP Boy Meali hediye edilecektir.
Sonuç Değerlendirme : Katılımcılar, dereceye giren senaryolar için; radyolarda ve TV kanallarında yayınlanabilecek durumuna getirildikten sonra materyallerin tüm yayın haklarının tamamen Kur’an’ın Anlamıyla Buluşmak Platformu’nun uhdesinde olacağını peşinen kabul etmiş sayılırlar. Yarışma şartnamesi: "
www.zinde.info/kabsartname.doc" bu linkte olup yarışmacılar bunu inceleyip kabul etmiş sayılacaklardır.
Sonuç Duyurusu : 07 MART 2008 tarihinde WEB SİTEMİZDEN ilan edilecektir. (
www.zinde.info)
İrtibat:
Zinde Sosyal Gelişim Derneği
Bulgurlu Mah. İkizler Sokağı İkizler Çıkmazı No : 1/1 K. Çamlıca-Üsküdar/İstanbul
Tel : 0216 340 06 47
Faks :0216 340 06 98
bilgi@zinde.info Haber Linki:
http://www.zinde.info/zduyurular.php?subaction=showfull&id=1201953767&archive=&start_from=&ucat=3[SIZE=12]
[/SIZE]