'Bakın çocuklar böyle vuracaksınız!'

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
19 Mayıs 2012, 07:32:08
12203 Mesaj 2639 Konu Gönderen: 1918 Üye
Son üye: isimbayz
Maneviyat.com  |  GENEL KÜLTÜR  |  Gündem  |  Dünya Gündemi  |  'Bakın çocuklar böyle vuracaksınız!' 0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1]
Gönderen Konu: 'Bakın çocuklar böyle vuracaksınız!'  (Okunma Sayısı 420 defa)
yaAqsa
Ziyaretçi
« : 05 AÄŸustos 2008, 21:13:37 »

İşgal ettiği Irak'ta direniş ile başedemeyen ABD, yetim kalmış Iraklı çocukları asker yapıyor.

23/06/2008

Genellikle 16-17 yaşlarında olan çoğu da yetim çocukları seçen Amerikan güçleri, ellerine şimdiden silah tutuşturup vurmayı öğretti.
Irak'ı işgal eden ve bunca zaman geçmesine rağmen tam gaz süren saldırılarla baş edemeyen Amerikan güçleri şimdi, yetim, öksüz kalmış Iraklı çocukları asker yapıyor.

Başkent Bağdat'ın Adhamiya bögesinde kurulan eğitim merkezinde toplanan Iraklı gençler arasında, yaşları henüz 16-17 olan çocuklar dikkat çekiyor. Çoğunun annesi, babası, Amerikan bombardımanlarında ölmüş. Okulda dil bilgisi, matematik öğretildiği gibi, Amerikalılar onlara şimdi silah tutmayı, adam öldürmeyi öğretiyorlar.

Şiilerin çoğunlukta yaşadığı ve direnişin en güçlü olduğu yerlerden biri olan Sadr semtinin içinde ve etrafında kurulacak kontrol noktalarında görev yapacaklar. Amerikan askerleri bu bölgede sık sık kayıplar veriyor.

Sayfa: [1]
Maneviyat.com  |  GENEL KÜLTÜR  |  Gündem  |  Dünya Gündemi  |  'Bakın çocuklar böyle vuracaksınız!' « önceki sonraki »
    Gitmek istediÄŸiniz yer: