Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: Arakan Müslümanları ölüme terk edildi  (Okunma Sayısı 74 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
yaAqsa
Ast Moderatör
Daimi Üye

Alkış: 12

« : 24 Temmuz 2008, 15:30:20 »

Arakan Müslümanları ölüme terk edildi

Perşembe, 24 Temmuz 2008 12:15

Güney Asya ülkelerinden Myanmar yönetiminin baskıcı tutumlarından kaçan Arakan Müslümanları açlıkla pençeleşiyor.

İHH İnsani Yardım Vakfı'nın yaptığı açıklamaya göre, Myanmar'daki cunta askeri yönetimin baskıları sebebiyle ülkelerini terk etmek zorunda kalan Arakanlı mülteciler, Bangladeş'e sığındı. Ancak, Bangladeş'in Cox's Bazaar şehrinde bulunan Teknaf kampında yaşayan 12 bin Arakanlı mülteci açlıktan ölümle karşı karşıya.

Açıklamada, Naf Nehrinin kıyısında bataklık alan üzerine hasırdan yapılan baraka kulübelerde yaşamlarını sürdürdükleir belirtilen mültecilerin yiyeceklerinin tükenmiş durumda olduğu belirtildi.

Tüm dünyada yaşanan gıda fiyatları Bangladeş'te de iki katına çıktı. Pahalılık sebebiyle hiçbir şey alamayan mülteciler, Türkiye'den yardım istediler.

İHH, bölgedeki Müslümanlardan yardım mektubunu aldığını açıklarken, mektupta "Yağ, soğan, et, sebze istemiyoruz. Sadece pirinç istiyoruz. Biz çocuklarımızın hayatını kurtarmak istiyoruz" ifadelerinin kullandığını bildirdi.

Mektupta ifade edildiğine göre, 7 bin çocuğun olduğu kampta okul ve hastane yok. Kamplar yarı bataklık bir arazi üzerine kurulmuş. Özellikle Muson yağmurları başladığı zaman mülteciler, büyük sıkıntı yaşıyor. Hiçbir geçim kaynakları olmayan mülteciler, nehirden tuttukları balıklarla ve çevreden topladıkları otlarla, yapraklarla hayatlarını sürdürmeye çalışıyor.

Bazı çocuklar da topladıkları yaprakları satarak ailelerinin geçimine katkıda bulunmaya çalışıyor. Tabi satabilirse...

Birleşmiş Milletler (BM) mülteci statüsünde kabul etmediği için sınırlı sayıda yardım yapıyor. Bu kampın yanı sıra Kutupalong kampında kalan Arakanlı mülteciler de açlık ve sağlık sorunu yaşıyor.

İHH YARDIM EDECEĞİNİ AÇIKLADI

Vakıf, bölgeden gelen yardım mektubuna yardım eli uzatacağını açıkladı. Mültecilere belli periyotlarla yardım götürüldüğünü belirten İHH, bölgeden gelen olumsuz haberler üzerine yeni bir yardım çalışması başlattı.

Arakanlı çocuklar yaprak satarak geçinmeye çalışıyor. Ancak yapraklar için alıcı bulmak imkansız gibi...

Yardımların, en kısa sürede mültecilere ulaştırılacağı ifade edildi.

Arakanlı kadınlar, evlerinde çocuklarına yedirecekleri yemeklerinin olmadığını söylüyor.

Arakan Müslümanlarının yaşadığı kamp, resimde de görüldüğü gibi bataklığın ortasına kurulmuş durumda. İnsanlar burada hayat mücadelesi veriyor.

Ey Sevgili..!

En Sevgili..!

Uzatma dünya sürgünümü benim...
SeMavi
Admin
Uzman Üye

Alkış: 53

Kimine göre forum, bize göre bir aile

« Yanıtla #1 : 25 Temmuz 2008, 17:20:35 »

bu duyarlılığın için teşekkürler kardeşim Allah razı olsun..

Maneviyata yönelik paylaşımlarınız için www.maneviyat.com
Hayata yönelik paylaşımlarınız için www.hayatname.com
Çocukça paylaşımlarınız için www.bizimpark.com
Dosya barındırmak için www.iyidosya.com
Huzur bulmak için www.kuranvakti.com
-------------------------------------
Size göre, size özel, sizin için...
yaAqsa
Ast Moderatör
Daimi Üye

Alkış: 12

« Yanıtla #2 : 27 Temmuz 2008, 15:20:46 »

müslümanların birbirlerinden haberleri olmaması için,müslümanları daha da vurdumduymaz yapmak için adını MYANMAR yaptılar BURMA olan ülkenin adını...arakan da burmada bir bölgedir..

5 milyon kardesimiz yasıyor halbuki burma'da...

gecende meydana gelen selde 120.000 kişi öldü yeni adı myanmar olan bu ülkede..

batı yine insancıl (!) yüzünü göstererek yardım yapacagını fakat cunta yönetiminin izin vermedigini acıkladı..

daha hafızalarımızdan silinmedi halbuki batının yaptıkları,tsunami magduru endonezyada yardım için (!) bayan yetim okulları acıp bu okullardan kiliseye ve kendi cirkin emellerine alet etmek üzere ülkelerine müslüman bacılarımızın ticaretini yaptıklarını..

kardesler efendimizin buyurdugu üzere 'hani nüslümanlar bir bedenin azaları gibiydi,birinin canı yandıgı zaman digerleri de rahatsız olmaları gerek degilmiydi' .Nedir bu bizdeki rahatlık..

kardeslerimizi o cagdaş insanların (!) ellerine bırakmayalım..

zira onların insanlık kavramı cok farklı..

Gün gectikce de bizim insanlık kavramlarımızdan da uzaklasıyorlar..

TÜM MÜ'MİNLER KARDEŞTİR..

Ey Sevgili..!

En Sevgili..!

Uzatma dünya sürgünümü benim...
Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: