FALCILIK; GEÇMİŞİ VE GELECEĞİ GÖRME VS. . .

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
19 Mayıs 2012, 07:19:00
12203 Mesaj 2639 Konu Gönderen: 1918 Üye
Son üye: isimbayz
Maneviyat.com  |  İLİM MECLİSİ  |  Aklınıza Takılan Sorular  |  FALCILIK; GEÇMİŞİ VE GELECEĞİ GÖRME VS. . . 0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1]
Gönderen Konu: FALCILIK; GEÇMİŞİ VE GELECEĞİ GÖRME VS. . .  (Okunma Sayısı 4526 defa)
lazyoner
Aktif Üye
**

100 yıl sonraki halim :)

« : 26 Ocak 2010, 11:14:00 »

Dinimizde falcılık, büyü-sihir türü şeytani işlerin çok büyük bir günah olduğunu biliyorum ve bu işlerle uğraşanların ebedi cehennemlik olduğu hakkında da bilgim var. Fakat yakın çevremden, bazı olaylara tanıklık etmiş insanların anlattıkları şeyler beni fevkalade meraklandırdı. Bunlar nasıl mümkün olabiliyor? Yani bir insanın geçmişte yaşadığı olayları hiç tanımadığı biri nasıl bilebilir? Nasıl geleceğe dair olaylardan haber verebilir de bunların hepsi gerçekleşebilir? Tamam bunlar şeytanın oyunu, ruhani varlıklarla bir irtibatın sonucu vs. ama Allah'tan başka hiç kimsenin gaibi bilemeyeceğine göre bu işin aslı astarı nedir?
mert
Pasif Üye

« Yanıtla #1 : 27 Ocak 2010, 17:51:20 »

Günümüzde reankarnasyon olarak tarif edilen meseleye kafan takılmış gibi duruyor. Bir sohebetim de dinlemiştim...
O sohbetimde özümsediğim bilgileri paylaşacağım, yanlışım olursa düzeltin inşallah.

İnsanlar ile cinlerin birbiri ile alakaları olduğunu ve olabileceğini biliyoruz. Cinlerin takip ettiği ve etkilediği insanlar da var.
Şimdi bir cin, bir insanı devamlı takip etse her yaptığında adeta yanında olsa... Sonra o insan öldükten sonra... Etkilediği başka birine de, "Ben şunu şunu yaptım şu zaman şurada" diye anlatsa yaptıklarını bir bir ve bunları söylemesini istese... Bu 3 harflinin etkisi altındaki uyuyan ve ruhu esir olan masum biçare bunları adeta kendi yapmış gibi söylese bir inandırıcılık kazanır... Tabi bu daha güzel bir şekilde anlatılabilirdi... Ben sadece yok böyle bir şey der gibi anlattım...

Diğer nokta ise, Peygamber Efendimizin doğması ile tamamen sona ermiş bir olaydır. Falcılık, gaybdan haberler vermek, kainlik devri... Kısaca bunu da kendi ifadelerimle anlatacak olursam... Cinler meleklerin makamtına kadar çıkıp, Allah'ın meleklerine bildirdikleri gaybi haberleri duyup, insanlara bu bilgileri naklediyordu.... Peygamber Efendimizin doğumu ile Cinlerin bu makamata çıkmlalarına izin verilmedi...

Şu an yapılan bu gibi davranışlar ve durumlar şirke ve yalancılığa girebilirler. (Yanlışlarım ve anlatımım için özür dilerim)
lazyoner
Aktif Üye
**

100 yıl sonraki halim :)

« Yanıtla #2 : 28 Ocak 2010, 14:49:13 »

güzel kardeşim yazmış olduğunuz bu yazı bir cevap niteliği taşımıyor benim sorum geçmiş ve gelecekle ilgili siz sadece geçimişe değinmişsiniz hadi diyelim cinler bir insanın sürekli yanında bulundu ve belli bir süre sonra o insanın neler yaptığyla ilgili bilgiler verdi fakat bakın ben diyorumki bu önceden planlanmış bir iş değil cinlerle irtibarı olan kişi artık adına ne derseniz deyin, sizin yüzünüze bakarak geçmişte neler yaptığınızı ve gelecekte az buçuk neler olacağı hakkında yorumlar yapabiliyor. yani sizi önceden tanısa ve peşinize cinleri taksa sonra sen şöyle şöyle yaptın dese dediğiniz doğrudur diyeceğim fakat önceden planlanmış bir durum yok ve bu işlere bakan kişi sizi daha önceden tanımıyor.

bakın yakın bir arkadaşın başından şöyle bir olay geçmiş daha bu sene anlatmam doğru mu bilemiyorum ama biraz bahsedeyim: 2 kişi (bunlardan biri benimde yakın arkadaşım oluyor diğerini fazla tanımıyorum) bir iş için, arkadaşlarını arıyorlar fakat ne telefonda ne de evde bunlara ulaşamıyorlar sanki yer yarılmış içine girmişler 2 arkadaştan biri diyorki benim tanıdığım bir kız var o bu işlerden anlar ona soralim. benim samimi olduğum arkadaş diyorki ben fala falcıya inanmam kendimiz arayalım.her neyse bizim arkadaşı da ikna ederek kızı arıyorlar. kız da o esnada ankaraya gidiyormuş kendisi öğrenciymiş ve üniversite eğitimini ankarada yapıyormuş. kızı tanıyan çocuk durumu anlatmış ve arkadaşlarını bulamadıklarını söylemiş. kız da falanca yere gidin orda nehir var kız arkadaşınız kendini o nehire atacak çabuk ona yardım edin daha sonra kız sizi diğer arkadaşlarınızın yanına götürecek fakat orada çok ayna görüyorum her tarafta ayna var kötü birşeyler olabilir demiş. 2 arkadaş tarif edilen yere gidiyorlar tam kırmızı ışıkta duruyorlar ki kız arkadaşları nehire atlamak üzere iken gidip hemen onu tutuyorlar neden böyle yaptıklarını sorduklarında kız:" sevdiğim insan beni terk etti." diyor daha sonra kıza diğer arkadaşlarının yerlerini soruyorlar kız götürüyor.arkadaşlarının evine gittiklerinde iki üç polis aracını apartmanın önünde görüyorlar bir de bakıyorlarki arkadaşları göz altına alınmış. sebebi ise kız meselesi yüzünden çıkan bir kavga imiş.

yani şimdi bunları anlatan arkadaş samimi olduğum ve kendisine güvendiğim birisi.bana neden yalan söylesin ki ya da böyle bir şaka yapsın çok büyük yeminler ederek konuştu. ben de inanmıyorum fal,falcılık işlerine ama bu olayın aslı astarı nedir bilmek istiyorum? bu konuda bilgi sahibi arkadaşlar varsa lütfen bizleri aydınlatsınlar.bu olaylardan başka bir de define arama hikayesi var o da çok ilginç.bizzat dayımın oğlundan dinledim bizzat onun şahid olduğu olaylar var. o daha da ilginç ve bir o kadar korkutucu...

bilgi sahibi arkadaÅŸlardan cevap bekliyorum....
surname
Pasif Üye

« Yanıtla #3 : 31 Aralık 2010, 00:12:22 »

insanların geleceği öğrenme isteğine anlam veremiyorum.anı en güzel şekilde yaşamak Allah ile yaşamak varken ne bu kaderle uğraşma!ölüm var biliyoruz hepimiz değil mi? o halde en mükemmel şekilde hazırlanalım...ne zaman ne yaşayacağımı bilirsem ne anlarım ben yaşadığım andan..
Sayfa: [1]
Maneviyat.com  |  İLİM MECLİSİ  |  Aklınıza Takılan Sorular  |  FALCILIK; GEÇMİŞİ VE GELECEĞİ GÖRME VS. . . « önceki sonraki »
    Gitmek istediÄŸiniz yer: